Prima reacție a Alexandrei Dulgheru, după finala de la Kuala Lumpur

Prima reacție a Alexandrei Dulgheru, după finala de la Kuala Lumpur
Publicat: 08/03/2015, 19:35

„Am jucat peste trei ore în semifinale și am fost epuizată pentru finală. Sunt fericită că am întâlnit-o pe Wozniacki în finală, dar am fost prea obosită. Planul meu în finală a fost să o atac pe rever și să o împing cât mai mult posibil în spatele terenului. Dar cu cât am avansat mai mult în meci, cu atat eram mai epuizată. Am avut dificultăți cu respirația și am avut chiar amețeli, dar nu am vrut să abandonez. Wozniacki a meritat victoria. Mi-a făcut plăcere să joc aici, deși am avut multe meciuri lungi. Este cea mai bună performanță a mea în acest an și sper ca jocul meu să crească în continuare”, a spus Dulgheru.

Caroline Wozniacki consideră că Alexandra Dulgheru a făcut un meci foarte bun în finala de la Kuala Lumpur: „Este minunat să mă întorc aici și să câștig turneul. Dulgheru a fost o adversară tenace, a făcut un meci foarte bun. Am jucat tot meciul la înălțime, am pus presiune pe adversară și am făcut-o să alerge mult. Știam că dacă o voi plimba pe tot terenul, Dulgheru va obosi. Dar ea a făcut un meci grozav și îi urez mult succes în viitor”.

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, numărul 94 WTA, a fost învinsă, duminică, scor 4-6, 6-2, 6-1, de sportiva daneză Caroline Wozniacki, locul 5 WTA și principala favorită, în finala turneului de la Kuala Lumpur (Malaysia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Meciul a durat o oră și 50 de minute.

Dulgheru a obținut un premiu de 21.400 de dolari și 180 de puncte WTA, iar Wozniacki 43.000 de dolari și 280 de puncte WTA.

Alexandra Dulgheru și Caroline Wozniacki au mai fost adversare până în prezent de două ori, ambele meciuri fiind de asemenea câștigate de sportiva daneză. Wozniacki a învins-o pe Dulgheru în 2010, în turul trei la Roland Garros (6-3, 6-4), iar în acest an, în turul doi al turneului de la Doha, a beneficiat de abandonul româncei (6-1, 3-0).

Pentru Dulgheru, 25 de ani, fostă ocupantă a locului 26 în 2011, finala de la Kuala Lumpur a fost a treia din carieră. Românca a mai jucat două finale în circuitul WTA, ambele la Varșovia, în 2009 și 2010, și de fiecare dată și-a trecut în palmares titlul la turneul polonez de categorie Premier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase