Prima reacție a lui Dan Petrescu la întoarcerea în fotbalul românesc

Prima reacție a lui Dan Petrescu la întoarcerea în fotbalul românesc
Publicat: 12/06/2017, 01:32
Actualizat: 22/01/2019, 16:57

Petrescu a precizat că va avea un salariu normal pentru Liga 1, iar una dintre condițiile esențiale puse pentru a accepta să vină la CFR a fost aceea de a avea posibilitatea de a-și face alege singur jucătorii.

„De mult n-am mai avut o conferință de presă în română și mă bucur că m-am întors acasă. Le mulțumesc celor de la CFR și, prin ce a spus domnul președinte, nu a făcut decât să mărească presiunea. Ce am făcut ca antrenor sau jucător nu mai contează. Sunt conștient că prin venirea mea și presiunea pe club va fi mai mare. Voi fi devotat 7 zile din săptămână, 24 de ore pe zi, voi încerca să scot maxim din acești jucători. În acest moment avem un lot slab numeric, în formare, dar speră să facem un lot competitiv. E un club care știe ce înseamnă să câștigi, ce înseamnă Champions League. Voi avea un salariu normal pentru România, pentru un antrenor care vrea să câștige trofee. Dacă era să aleg banii, mergeam în altă parte. Am refuzat alte oferte în ultimele zile.

Aceasta a fost una dintre condiții să aleg singur jucătorii, să am ultimul cuvânt. Nu este adevărat că am o clauză în contract prin care pot să plec la o ofertă din străinătate. Nici la Târgu Mureș n-aș fi plecat niciodată, dacă clubul nu mi-ar fi spus că nu mai are bani să mă țină nici pe mine, nici pe jucători. Echipa națională? E o întrebare grea, dar mi-am dat cuvântul aici. Nu-mi plac vacanțele, m-am simțit dori și am spus că nu mai e timpul să aștept. Asta ne dorim, să ne batem cât mai sus. Deocamdată pornim cu obiectiv clar, intrarea în play-off. Sper să nu mai am acele ieșiri, să fiu mai calculat, să nu mai intru în polemică cu nimeni din fotbalul românesc. Dacă nu voi fi atacat, nu voi ataca. E problema cea mai mare că nu am toți jucătorii de la început. Vor mai veni mulți jucători. Eu cred că ar fi bine și jucători tineri și bătrâni, și jucători români și străini. Hagi a avut și jucători cu experiență. Dacă erau doar tineri, nu cred că lua campionatul. În opinia mea, favorită la titlul este Viitorul, pe locul 2 este Steaua, pe locul 3 este Dinamo. CFR pleacă cu șansa a patra.”, a spus Dan Petrescu.

Iuliu Mureșan, președintele clubului ardelean, a declarat că aducerea lui Dan Petrescu reprezintă un vis mai vechi al conducerii CFR-ului. Oamenii care conduc destinele clubului și-au dorit de mult timp un antrenor titrat, un tehnician cu un CV puternic. De asemenea, Iuliu Mureșan a prezentat și componența staff-ului administrativ și tehnic și i-a prezentat pe cei cinci jucători transferați deja de CFR.

„De foarte mult timp ne-am dorit la club un antrenor titrat, un antrenor cu clasă, care are un CV impresionant, atât ca jucător cât și ca antrenor. A avut foarte multe reazilări, a câștigat multe trofee, nu doar în România. Nu mi-a venit să cred când a venit posibilitatea să-l aducem antrenor.

Bogdan Mara va fi manager sportiv, iar Marius Bilașco se va ocupa de partea de scouting. Valeriu Bordeanu, Caras Emil și Aurelian Aldea vor face parte din staff-ul lui Dan Petrescu.

A semnat cu noi Balic, Hoban, Alexandru Vlad, Coman, un jucător tânăr de 19 ani și Urko Vera, un atacant spanion. De mâine plecăm într-un cantonament la Brașov, până pe 21, când vom avea un amical cu Sepsi Sfântu Gheorghe.”, a declarat Iuliu Mureșan în cadrul conferinței de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului