ProSport 25. Mihai Leu, campion mondial: „Am un psihic foarte bun, dar tot au fost nopți în care nu am dormit”

ProSport 25. Mihai Leu, campion mondial: „Am un psihic foarte bun, dar tot au fost nopți în care nu am dormit”
Sursa foto: prosport.ro
Publicat: 13/07/2022, 18:29
Actualizat: 13/07/2022, 18:37

2 iulie 1997 reprezintă ziua de naștere a ProSport. Tot în acel an, pugilistul Mihai Leu a dobândit centura de campion al lumii în faţa lui Santiago Samaniego.

Mişa, așa cum este alintat de prieteni, a devenit primul român de după Revoluţie care îşi adjudeca titlul mondial şi deschidea, astfel, calea altor nume ce aveau să aducă glorie tricolorului ca boxeri profesionişti, în frunte cu Leonard Doroftei şi Lucian Bute.

22 februarie 1997, în Sport Halle din Hamburg, Mihai Leu îl învingea pe oponentul panamez, la capătul a 12 runde dramatice. A fost apogeul unei cariere incredibile, după ce s-a apucat de box la 9 ani și a fugit din România socialistă cu doi ani înaintea Revoluției din 1989, informează prosport.ro.

Mihai Leu a fost nevoit să-şi încheie cariera de pugilist profesionist din cauza unei accidentări la braţ, însă palmaresul său rămâne şi azi de invidiat: a părăsit ringul neînvins, după 28 de victorii din tot atâtea posibile, 10 dintre acestea încheindu-se prin KO.

După retragerea forţată din activitatea competiţională, Mihai Leu s-a dedicat curselor de raliuri.

Interviul VIDEO, integral, cu Mihai Leu poate fi urmărit pe prosport.ro.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase