Rapid – Chiajna. Chirilă: „Rapid nu poate juca în Liga I”. Echipa din Giulești este favorită

Rapid - Chiajna. Chirilă: „Rapid nu poate juca în Liga I. Echipa din Giulești este favorită
Publicat: 13/07/2013, 20:46
Actualizat: 14/01/2020, 15:31

Rapid – Chiajna. În această seară, începând cu ora 21:00, are loc meciul de baraj pentru menținerea în Liga I între echipele de fotbal Rapid București și Concordia Chiajna.

Team managerul echipei Rapid, Dănuț Perjă, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că în unsprezecele formației giuleștene nu sunt mari schimbări față de sezonul precedent, dar dezavantajul principal înaintea barajului cu Concordia este pregătirea fizică a fotbaliștilor: „Lotul nostru este decimat din punct de vedere al pregătirii, dar valoric stăm destul de bine. Cu excepția celor trei jucători valoroși pe care i-am pierdut, Pecanha, Herea și Roman, avem cam același lot din sezonul trecut. Deci nu sunt mari schimbări, ne dezavantajează pregătirea fizică a jucătorilor. Vom vedea până la ora meciului cine va juca. Va fi foarte greu pentru jucătorii noștri, pentru că unii dintre ei au 11 zile de antrenamente, alții doar cinci. Așa că eu mă bazez mai mult pe determinarea lor în acest meci, iar ceilalți vor compensa cu valoare”.

În opinia lui, disputarea barajului de menținere în Liga I pe Stadionul Dinamo nu este cea mai bună decizie. Perjă s-a arătat deranjat de refuzul cluburilor Petrolul și Astra de a găzdui partida Rapid – Chiajna la Ploiești, respectiv Giurgiu.

Antrenorul formației Concordia Chiajna, Ionuț Chirilă, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că formația Rapid este favorită în meciul de baraj Rapid – Chiajna pentru menținerea în Liga I, deoarece are avantajul experienței jucătorilor din lot. „Rapid are un avantaj datorită experienței jucătorilor, apoi au și un public formidabil. Va fi un meci echilibrat, însă consider că Rapid este favorită datorită tradiției. De multe ori însă forța colectivă bate valoarea individuală. Va fi un meci pe viață și pe moarte. Noi suntem pregătiți pentru ambele situații, dar noi vrem să rămânem în Liga I. Eu și echipa vrem să jucăm în Liga I. O să spunem asta pe teren. În momentul acesta nu există o primă de victorie pentru jucători la acest baraj”, a spus tehnicianul, citat de Mediafax. Schimbarea acționariatului este de asemenea un avantaj pentru Rapid în meciul de baraj, consideră Ionuț Chirilă: „Este un avantaj pentru Rapid că s-a schimbat conducerea clubului înainte de acest meci. Pentru că întotdeauna la o schimbare există o stare de mobilizare”.

Chirilă a spus și că gruparea sa apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleșteană nu poate juca în primul eșalon. „Vom juca din fair-play acest meci. Concordia Chiajna a făcut o acțiune la TAS ieri, privind suspendarea și revocarea acestui baraj pe considerente de nelegalitate. Comisia Națională de Licențiere a anulat dreptul de joc al Rapidului printr-o hotărâre definitivă pe care Rapidul a pierdut-o, inclusiv la Comisia de Apel. Din punct de vedere legal Rapid nu poate juca în Liga I în anul competițional 2013-2014. Rapid a făcut apel, a pierdut și, nemergând la TAS, acea decizie a devenit definitivă și irevocabilă”, a explicat Chirilă.

Măsurile de ordine publică și siguranța spectatorilor ce vor fi prezenți la meciul Rapid – Chiajna vor fi asigurate de 300 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei, se arată într-un comunicat remis Mediafax. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.00 doar pe bază de bilete și invitații.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât