Răzvan Lucescu despre dosarul Transferurilor: Este o situație dramatică, sunt alături de familiile lor

Răzvan Lucescu despre dosarul Transferurilor: Este o situație dramatică, sunt alături de familiile lor
Publicat: 11/03/2014, 18:35

Noul antrenor al echipei Petrolul, Răzvan Lucescu, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că este o situație dramatică pentru condamnații în Dosarul Transferurilor și este total alături de familiile lor, menționând totodată că nu i se pare corect să comenteze sentința în acest caz.

„Eu pot să vă spun un singur lucru, că regret enorm ceea ce s-a întâmplat, sunt total alături de familiile celor implicați, îmi pare foarte rău de situația lor. Este o situație dramatică, dacă stați să vă gândiți bine, însă nu sunt eu în măsură să îmi dau cu părerea, acolo există o justiție, sunt niște oameni care își fac treaba, încerc să și-o facă cu profesionalism și în niciun caz nu mă voi pronunța eu. Atât. Stop! Nu am ce să discut mai mult. Ar fi culmea ca un judecător sau un procuror să vină de acolo și să spună «vezi că trebuie să joace x și să iasă y». Cam asta e. Nu mi se pare corect să am vreo părere asupra acestui subiect. Atât doar că pot fi sufletește alături de familiile lor și de ei”, a spus Lucescu, transmite corespondentul Mediafax.

Luni, tatăl său, antrenorul echipei Șahtior Donețk, Mircea Lucescu, a comentat pe larg, într-o emisiune TV, acest subiect, considerând că a fost o greșeală faptul că inculapții în Dosarul transferurilor au fost judecați de două femei care habar n-au ce înseamnă fotbalul și precizând în același timp că procurorii au fost mai umani decât judecătoarele în acest caz.

„(n.r. – Sentințele în Dosarul Transferurilor) au avut o imagine total negativă (n.r. – în străinătate). Ce m-a surprins pe mine este că s-au luat niște decizii pe un cod penal actual, iar greșelile care s-au făcut s-au făcut foarte demult, atunci când se puteau face o mulțime de greșeli în România, pentru că nu întâmplător în acea perioadă au apărut foarte mulți oameni cu foarte mulți bani, în politică, în mediul social… Era o perioadă în care te ajuta puțin capitalismul românesc, la suprafață. Dacă ar fi să-i judecăm pe toți ceilalți în funcție de ceea ce au făcut în perioada aceea, ar însemna ca foarte mulți să plătescă cu vârf și îndesat, ceea ce mi se pare exagerat. Cred că era de ajuns o amendă foarte, foarte serioasă și nu privare de libertate. Cred că asta a fost o foarte mare greșeală și faptul că ei au fost judecați de două femei care habar n-au ce înseamnă fotbalul… Cred că mai umani au fost în această situație procurorii care au cerut o pedeapsă mai mică. Femeile au încercat să mărească aceasta, sigur, ca o chestie de prestigiu profesional pentru ele. Privarea de libertatea este lucrul cel mai scump din lume. Libertatea este cea mai importantă. Lumea, de-a lungul sutelor de ani, miilor de ani, s-a luptat pentru libertate. Eu ca om m-am simțit diminuat. Nu exista niciun motiv să se ajungă la astfel de pedepse. Ținând cont și de faptul că oamenii aceia au adus foarte, foarte mari și foarte multe beneficii fotbalului românesc. Așa cum au fost ei. După Revoluție, au fost momente grele în toate domeniile de activitate. Trebuia neapărat să o facem cu fotbalul, ca să se discute zile întregi la televiziuni, săptămâni întregi. Îmi pare rău că s-a întâmplat și îmi pare rău pentru oamenii aceia și pentru familiile lor”, a spus Lucescu, la Dolce Sport.
Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv, în 4 martie, la închisoare cu executare pe toți cei opt oameni din fotbal judecați în dosarul transferurilor.

Astfel, fostul acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a primit trei ani și opt luni, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica – trei ani și șase luni, fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, și fostul impresar Ioan Becali – câte șase ani și patru luni, impresarul Victor Becali – patru ani și opt luni, fostul președintele al clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu – trei ani și patru luni, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la șefia Federației Române de Fotbal – trei ani, o lună și zece zile, iar fostul acționar al FC Dinamo și U Craiova, Gigi Nețoiu – trei ani și patru luni de închisoare cu executare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”