Reacție DURĂ a lui Mircea Sandu după ce a aflat că Burleanu l-a dat în judecată

Reacție DURĂ a lui Mircea Sandu după ce a aflat că Burleanu l-a dat în judecată
Publicat: 20/10/2014, 16:05
Actualizat: 26/10/2014, 14:25

„M-a dat în judecată? E surprinzător că o decizie a Comitetului Executiv este atacată în instanță de Burleanu. Are și o hotărâre a membrilor Comitetului Executiv în acest sens? Au fost consultați? Are o majoritate a membrilor Comitetului Executiv pentru a deschide acțiune în instanță? Membrii Comitetului Executiv și-au dat acordul pentru a ataca în instanță o decizie a lor? Teroarea pe care o au atunci când mă văd doar, îi face să sară din greșeală în greșeală. Nu au nicio șansă să câștige. Comitetul Executiv a propus acordarea titlului de președinte de onoare. Și Adunarea Generală aproba sau respingea acordarea titlului. Celelalte facilități care derivau din acest titlu erau aprobate la data respectivă de către Comitetul Executiv. Deci s-a respectat procedura întocmai. Asta e, mergem, ne judecăm și ferescă Dumnezeu să piardă că le cer să aducă bani de acasă Și așa e terminat Burleanu, că va trebui să aducă bani de acasă în cazul Pițurcă. Dacă nu va fi mai rău”, a declarat Mircea Sandu.

Fostul șef de la Casa Fotbalului a precizat că a încasat renta viageră din contractul pe care îl avea ca președinte de onoare al FRF pentru patru sau cinci luni. „Eu am luat renta pe patru sau cinci luni, nu mai știu exact, între 16 și 20.000 de euro. Dar nu stă lumea să se întrebe: «Băi bolșevicule, cum ți-ai permis să-i dai drumul lui Pițurcă, fără să respecți clauzele contractuale și acum te îndrepți împotriva cuiva care a respectat clauzele contractuale»? Dacă voi primi citație, am cel mai bun avocat în dreptul muncii, pentru că premierile și rentele viagere intră la drepturi salariale. Dar aș vrea să aduc în atenție o declarație a impostorului: «A trebuit să reziliez contractul în acest fel cu Pițurcă pentru că oricum era foarte greu să câștigăm în instanță». Dar în cazul celorlalți oameni pe care i-ai dat afară nu te-ai gândit că va fi greu în instanță? Și că o să ai 20 de procese civile pe rol cu cei pe care i-ai dat afară?”, a mai spus Sandu.

Federația Română de Fotba (FRF) l-a acționat în instanță, la Tribunalul București, pe fostul președinte Mircea Sandu prin care îi solicită acestuia restituirea sumelor încasate din renta viageră, valoarea de recuperat fiind calculată la 114.736,46 lei, informează www.prosport.ro.

Potrivit sursei citate, suma reprezintă banii încasați în cinci luni de Mircea Sandu ca președinte de onoare al FRF din renta viageră stabilită de membrii Comitetului Executiv, în ședința din 5 martie.

Plângerea a fost depusă la Secția a V-a civilă a Tribunalului București la 15 octombrie, FRF chemându-l pe Mircea Sandu nu numai în judecată, dar și „personal la interogatoriu”, se arată în materialul publicat de www.prosport.ro.

În suma de 114.736,46 de lei, pe lângă renta viageră intră și contravaloarea combustibilului, precum și contravaloarea serviciilor de voce și date decontate de FRF.

În 5 martie, în dimineața dinaintea alegerilor pentru șefia FRF, Mircea Sandu, încă președinte în funcție, a semnat cu Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte al federației, un contract de rentă viageră. Mircea Sandu a parafat actul în calitate de rentier, iar Iorgulescu, în calitate de reprezentant al federației.

Pachetul de beneficii al lui Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenție chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF și benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurși, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naționale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele și diurnă de 500 de euro pe zi.

Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG din 5 martie, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină președinte de onoare al FRF.

Ulterior, Sandu a renunțat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină și la secretară.

Răzvan Burleanu a considerat drept „nesimțit” pachetul de beneficii al președintelui de onoare și a promis că îl va supune dezbaterii AG. La 28 iunie, Adunarea Generală a FRF a invalidat renta viageră de 50.000 de euro pe an și celelalte beneficii stabilite pentru Mircea Sandu.

La 8 august, din cauza disensiunilor cu noua conducere a FRF, Mircea Sandu a anunțat că renunță la funcția de președinte de onoare al forului și la tote beneficiile pe care i le aducea această postură, conform contractului de rentă viageră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto