RETROSPECTIVĂ. Maradona, elogiu pentru Hagi, Popescu și Lăcătuș la 30 de ani de la meciul Argentina – România din Epoca de aur: „Aveau mari jucători. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi” – FOTO/VIDEO

RETROSPECTIVĂ. Maradona, elogiu pentru Hagi, Popescu și Lăcătuș la 30 de ani de la meciul Argentina – România din Epoca de aur: „Aveau mari jucători. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi” – FOTO/VIDEO
Maradona, elogiu pentru Hagi, Popescu și Lăcătuș la 30 de ani de la meciul Argentina - România din Epoca de aur: „Aveau mari jucători. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi” / Sursă FOTO: Gheorghe Hagi - Facebook

Celebrul fost fotbalist Diego Maradona i-a elogiat pe Gheorghe Hagi, Marius Lăcătuș și Gheorghe Popescu într-o postare pe Facebook în care rememorează meciul dintre Argentina și România, de la de la Cupa Mondială din 1990, din Italia, care s-a terminat la egalitate.

Diego Maradona a rememoratmeciul dintre Argentina și România povestind cât de greu a fost și cum s-a transformat mai degrabă într-o luptă, decât într-o partidă intensă de fotbal.

Generația de Aur: „Aveau mari jucători. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi”

„Acum 30 de ani, împotriva României, trebuia să obţinem calificarea pentru faza următoare. Aveau mari jucători, precum Hagi, Lacatuş, Popescu. Aveam un galben şi cu altul nu aş fi jucat meciul următor. A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r. – Iosif Rotariu) mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţine pe teren.

Dar nu eram nebun să ies. Îmi amintesc că, la pauză, Moncho Monzon mi-a spus că vrea să înscrie un gol, iar eu i-am răspuns că la cornere să atace prima bară, pentru că urma să trimit mingea acolo. Şi îi mulţumesc Domnului, Moncho s-a dus să o caute unde i-am spus. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi imediat. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi, pentru că a trebuit să jucăm împotriva Braziliei”, a povestit Diego Maradona în postarea de pe Facebook.

La rândul său, Gheorghe Hagi a rememorat evenimentul prin două fotografii.

Comentariile suporterilor și fanilor nu au întârziat să apară. S-a discutat chia rși despre partida dintre România și Irlanda, pe care cea din urmă a câștigat-o la panaltiuri.

„Hagi a fost păcălit tot jocul. Echipa cea mai bună a pierdut în acea zi. Totuși, a fost o zi minunată pentru noi, irlandezii”, a scris un fan pe Facebook.

Pe 18 iunie 1990, România a egalat cu Argentina, scor 1-1, la Napoli, în ultima etapă a fazei grupelor. Monzon a deschis scorul în minutul 62, iar Balint a egalat în minutul 68.

Tricolorii au încheiat pe locul 2 grupa, după Camerun, dar înaintea Argentinei, clasată pe locul 3. Alături de naţionala din Africa, România şi Argentina au mers şi ele în optimi, însă jucătorii antrenaţi de Emeric Ienei au fost eliminaţi de Irlanda, la loviturile de departajare.

Inchide