ROMÂNIA-ARGENTINA 0-0. Tricolorii obțin un rezultat de prestigiu, după un meci curajos

Publicat: 05/03/2014, 23:07
Actualizat: 30/07/2014, 07:11

ROMÂNIA-ARGENTINA 0-0.Tricolorii au ieșit neînvinși de pe teren, în urma amicalului de lux cu Messi și compania. În prima repriză, România a jucat mai curajos și a avut un gol anulat pe nedrept, marcat de Maxim. În partea a doua, Argentina a oferit câteva faze spectaculoase, iar o intervenție salvatoare a lui Pantilimon, în ultimele minute, a făcut ca scorul să rămână 0-0. Starul argentinian Leo Messi a jucat tot meciul.

ROMÂNIA-ARGENTINA 0-0 a fost LIVE text pe gândul.

ROMÂNIA-ARGENTINA 0-0

Min. 90+3 Se încheie partida. ROMÂNIA-ARGENTINA 0-0, un rezultat de mare prestigiu.

Min. 90+1 Rusescu recuperează o minge la 20 de metri de poarta argentinienilor, însă faultează în atac. Argentinienii răspund cu un atac palid.

Min. 90 De la margine se arată 3 minute de prelungire.

Min. 89 Ultima schimbare la argentinieni. Intră Maxi Rodriguez în locul lui Di Maria.

Min. 86 Argentinienii ratează ocazia meciului. Pantilimon respinge in extremis de pe linia porții șutul puternic al lui Lavezzi. Portarul lui City primește îngrijiri medicale după ce a căzut rău după respingere. Din cornerul rezultat, Basanta a trimis pe lângă. Intră Grozav în locul lui Chipciu.

Min. 85 Di Maria e blocat în ultima clipă, șutul său deviat ajunge la Pantilimon.

Min. 82 Lazăr scapă singur spre poartă, după o pasă puțin cam tare a lui Torje, însă portarul Argentinei iese și blochează.

Min. 78 Messi centrează bine în centrul careului nostru, dar niciun argentinian nu ajunge la balon.

Min. 77 Schimbare la Argentina. Iese Higuain, intră cel mai sonor nume lăsat pe bancă până acum, Lavezzi de la PSG.

Min. 74 Rusescu fură o minge dintre fundașii centrali sud-americani, însă este deposedat înainte să apuce să șuteze.

Min. 70 Impulsionați de atmosfera din tribune, românii revin în atac. Centrarea lui Rusescu nu este ajunsă însă de nimeni. Argentinienii răspund prin șutul lui Palacio, puțin pe lângă poartă. Faza a pornit însă dintr-un offside evident.

Min. 67 Argentinienii joacă mai mult pentru tribune decât pentru rezultat. Di Maria încântă cu preluările sale, Higuain trimite un șut spectaculos din unghi. La noi, iese Marica, intră Rusescu. Raț preia banderola de la Marica. Suporterii naționalei strigă ”România, România!” și fac valuri mexicane.

Min. 61 Dinamovistul Grigore are o intervenție salvatoare în fața lui Di Maria, care scăpase singur spre poarta lui Pantilimon.

Min. 60 Zabaleta este blocat încântător de Raț, al cărui tackling stârnește aplauze în tribune.

ROMÂNIA-ARGENTINA LIVE.Sursa foto Mediafax Octav Ganea

Min. 57 O nouă schimbare la România, Lazăr intră în locul lui Tănase. De la argentinieni iese ginerele lui Maradona, Kun Aguero.

Min. 56 Marica a recuperat o minge la mijlocul terenului și putea scăpa singur spre poarta Argentinei, însă fundașii sud-americani s-au repliat rapid.

Min. 52 Dragoș Grigore îl blochează foarte bine pe Kun Aguero în marginea careului nostru.

Min. 49 Mari rivali în Spania, Messi de la Barcelona și Di Maria de la Real Madrid fac o fază încântătoare, însă balonul ajunge până la urmă la Pantilimon.

Min. 48 Kun Aguero scapă singur spre poarta colegului său de la Manchester City, Pantilimon, trece de acesta în viteză, însă șutul său este blocat din drumul spre gol de Gardoș, care are o intervenție incredibilă.

Min. 46 Schimbare la pauză. Pantilimon intră în poarta României, în locul lui Tătărușanu. De asmenea, Torje îi ia locul lui Maxim. Messi a reluat jocul de la mijlocul terenului.

ROMÂNIA-ARGENTINA LIVE. Sursa foto Mediafax Daniel Mihăilescu

Min. 45 Se încheie prima repriză, una în care România a jucat curajos și a avut un gol anulat pe nedrept.

Min. 42 Bourceanu se joacă în apropierea propriului careu, încercând să dribleze mai mulți argentinieni. Sud-americanii obțin un corner.

Min. 41 Un nou corner, o nouă ocazie pentru România: centrarea pentru Tănase e reluată de stelist în afara terenului.

Min. 39 Kun Aguero trece în viteză prin apărarea noastră, rămâne singur cu Tătărușanu, însă portarul Stelei respinge spectaculos.

Min. 36 Maxim înscrie, însă golul este anulat pentru că mingea ar fi ieșit din teren în momentul centrării. Reluările arată însă că totul a fost valabil. Stadionul a erupt în momentul în care Maxim a înscris.

Min.34 Ocazie uriașă pentru România. Mățel centrează perfect pentru Maxim, care plonjează, însă trimite în portar din câțiva metri.

Min. 32 Messi iese la rampă, îl driblează scurt pe Raț, dar centrează slab.

Min. 30 Argentinienii ratează o ocazie uriașă. Higuain primește o minge în careu, dar e altruist, pasează în spate și Pintilii vine și respinge în corner. Bate Aguero, fundașii noștri resping în aut.

Min. 27 Di Maria preia greșit în careul nostru, dintr-o poziție ideală, și scorul rămâne 0-0.

Min. 26 Argentinienii stau mai bine la capitolul viteză, însă deocamdată o folosesc doar în defensivă. Un nou atac al României se încheie înaintea șutului.

Min. 24 Marica centrează pe jos, iar Tănase șutează din unghi, însă nu prinde cadrul porții.

Min. 23 România joacă foarte curajos, iar argentinienii par și ei surprinși de replica pe care le-o dau tricolorii.

Min. 21 România are cea mai mare ocazie a meciului. Raț centrează de pe stânga, Marica trimite cu capul sub bară, dar portarul argentinian respinge în corner.

Min. 20 Naționala României a purtat un contraatac spectaculos și obține un nou corner. Tribunele erup. Gardoș trimite slab cu capul spre buturile Argentinei.

Min. 18 Un nou corner pentru România. Pintilii trimite cu capul peste poarta argentinienilor, din centrul careului.

Min. 14 Camerele video insistă asupra lui Leo Messi, care nu pare în cea mai bună zi a sa și a cerut deja apă de la marginea terenului. Din câte se pare, în debutul meciului, lui Messi i s-a făcut rău pe gazon.

Min. 13 România obține un nou corner, după un șut al lui Tănase respins de fundașii sud-americani. Faza rămâne fără rezultat.

Min. 12 Ritmul meciului este unul destul de scăzut, specific meciurilor amicale, iar argentinienii greșesc unele pase simple. Tot stadionul strigă ”România, România!”

Min. 10 Maxim îi fură un balon lui Messi și pleacă pe contraatac, însă nu găsește un coechipier. Argentinienii răspund rapid, iar Higuain trage din unghi în Tătărușanu. Este un nou corner pentru Argentina.

Min. 9 Bourceanu îl driblează pe Messi, iar tribunele exultă, chiar dacă driblingul a avut loc în careul României.

Min. 7 Un prim atac mai închegat al naționalei României. Maxim obține un corner. Tot Maxim bate, însă prea tare, iar mingea depășește toți jucătorii din careu.

Min. 5 Messi șutează pe jos, mingea este deviată de zid în corner. Tot el bate, Fernandez reia cu capul, dar peste poarta naționalei noastre.

Min. 4 Aguero este faultat la 25 de metri de poarta lui Tătărușanu. Messi își pregătește balonul.

Min. 1 A început meciul, România a avut lovitura de start.

ROMÂNIA-ARGENTINA LIVE. UPDATE 20.58– Cele două echipe intră pe teren. Messi, căpitanul Argentinei, este aplaudat de un stadion întreg. Zeci de mii de suporteri români flutură stegulețele tricolore. Pe stadion răsună ”Deșteaptă-te, române!”. Ca o curiozitate, naționala Argentinei nu s-a antrenat înainte de meci.

ROMÂNIA-ARGENTINALIVE. Echipele de start:

ROMÂNIA: Tătărușanu – Mățel, Gardoș, Grigore, Raț – Pintilii, Bourceanu, Chipciu – Maxim, Marica, Tănase

Sursa foto Mediafax Bogdan Iordache

ARGENTINA: Romero; Zabaleta, Fede Fernández, Basanta, Rojo; Gago, Mascherano, Di María; Higuaín, Messi, Agüero

Sursa foto Mediafax Octav Ganea

ROMÂNIA-ARGENTINALIVE – ȘTIREA INIȚIALĂ. ROMÂNIA joacă miercuri seară un amical de lux cu ARGENTINA, de la ora 21.00, pe Arena Națională.ROMÂNIA-ARGENTINAva fi LIVE pe Pro TV.

ROMÂNIA-ARGENTINAeste meciul cu ocazia căruia Leo Messi, considerat cel mai bun jucător de fotbal din lume, revine la București, pe Arena Națională, după 2 ani. În 2012, Messi a fost eroul meciului amical Dinamo – FC Barcelona 0-2, în care a marcat un gol.

LaROMÂNIA-ARGENTINA, peste 40.000 de oameni vor fi în tribune pentru a-i vedea pe Messi, Higuain, Di Maria, Lavezzi și compania.

ROMÂNIA-ARGENTINALIVE. Iată mai jos lotul deplasat la București de naționala Argentinei, una dintre cele mai valoroase naționale din lume.

Portari ARGENTINA: Mariano Andujar (Catania), Sergio Romero (AS Monaco), Agustin Orion (Boca Juniors);

Fundași ARGENTINA: Federico Fernandez (Napoli), Pablo Zabaleta (Manchester City), Ezequiel Garay (Benfica), Marco Rojo (Sporting Lisabona), Jose Basanta (Monterrey), Hugo Campagnaro (Inter Miláno), Lisandro Lopez (Getafe), Gino Peruzzi (Catania), Nicolas Otamendi (Atletico Mineiro);

Mijlocași ARGENTINA: Javier Mascherano (FC Barcelona), Jose Sosa (Atletico Madrid), Angel Di María (Real Madrid), Augusto Fernandez (Celta Vigo), Ricardo Alvarez (Inter Milano), Lucas Biglia (Lazio), Maximiliano Rodríguez (Newell’s), Ever Banega (Newell’s), Fernando Gago (Boca Juniors);

Atacanți ARGENTINA: Lionel Messi (FC Barcelona), Rodrigo Palacio (Inter Miláno), Gonzalo Higuaín (Napoli), Sergio Agüero (Manchester City), Ezequiel Lavezzi (París Saint Germain).

ROMÂNIA-ARGENTINA. MESSI, la antrenamentul de la Sala Polivalentă, dinainte deROMÂNIA-ARGENTINA

ROMÂNIA-ARGENTINALIVE. MESSI, în ROMÂNIA. Atacantul argentinian Lionel Messi și coechipierul său de la FC Barcelona, Javier Mascherano, au sosit, luni, la București, pentru meciulROMÂNIA-ARGENTINAde miercuri seară, ei fiind primiți la salonul oficial de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, de unde au plecat spre Hotelul Hilton, unde este cazată naționala ARGENTINEI. La aeroportul Henri Coandă, Lionel Messi și Javier Mascherano au urcat într-un automobil cu geamuri fumurii, care a plecat spre hotel escortat de mașini ale poliției. Tot luni au ajuns la București și Sergio Aguero, Pablo Zabaleta (ambii Manchester City), Rodrigo Palacio (Inter Milano), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), Mariano Andujar (Catania), Federico Fernandez (Napoli), Hugo Campagnaro (Inter Milano) și Ricardo Alvarez (Inter Milano), Nicolas Otamendi (Atletico Mineiro), Lucas Biglia (Lazio), Jose Basanta (Monterrey), în timp ce Sergio Romeo (AS Monaco) a sosit duminică.

ROMÂNIA-ARGENTINA.MESSI, la antrenamentul de la Sala Polivalentă, dinainte deROMÂNIA-ARGENTINA

Luni seara, MESSI și restul jucătorilor de la echipa națională a ARGENTINEI au efectuat un antrenament în Sala Polivalentă din București, unde au afișat o mină foarte degajată

BILETEROMÂNIA-ARGENTINA. Casele de bilete de la Național Arena sunt deschise miercuri, de la 11 până la începerea partidei. Prețul biletelor laROMÂNIA-ARGENTINAvariază între 30 și 800 de lei.

ROMÂNIA-ARGENTINA LIVE. Declarația lui Victor Pițurcă înainte de ROMÂNIAARGENTINA

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, marți, într-o conferință de presă, că ar fi formidabil dacă echipa națională a României ar reuși să obțină un rezultat pozitiv în partida amicală cu Argentina, ce se va disputa pe Arena Națională.

„Primul meci din acest an, dar și după ratarea barajului. Situația nu e așa cum trebuia să fie dacă am fi fost calificați, dar viața merge înainte. Întâlnim una dintre cele mai bune echipe din lume, dar eu sper ca la fel cum s-a întâmplat cu Belgia și Uruguay, să realizăm un joc bun și să obținem și un rezultat bun. Obiectivul meu și al jucătorilor este să nu pierdem jocul. Ar fi formidabil dacă am obține un rezultat pozitiv”, a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă s-a arătat mulțumit de atitudinea jucătorilor în cele două zile de pregătire. „Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor din cele două zile. Îmi place că sunt dornici, entuziaști și asta mă face să fiu și eu optimist și să cred că vom obține un rezultat bun”, a completat Pițurcă.

Victor Pițurcă a afirmat că reprezentativa României joacă mult mai bine contra echipelor din America de Sud decât împotriva unor naționale ca ale Greciei. „Evoluția noastră este mult mai bună contra echipelor sud-americane. Mai dificil este să joci contra unei echipe ca cea a Greciei, care practică un joc de uzură. E foarte important să ne facem și noi jocul. De la mijloc în sus au jucători formidabili. Și noi avem jucători tehnici, dar Argentina nu face un marcaj cum face Grecia. Am demonstrat de-a lungul timpului că putem face jocuri bune”, a explicat Pițurcă.

Bogdan Stancu este singurul jucător incert pentru meciul cu Argentina, susține Pițurcă. „Bogdan Stancu a părăsit antrenamentul de astăzi, a venit cu ceva probleme de la club, dar cred că va fi în condiții optime pentru meciul de mâine seară. Mățel e bine, după ce a contactat o lovitură aseară de la Chipciu”, a adăugat Pițurcă, el dorind să folosească jucătorii convocați în premieră la prima reprezentativă.

Pe de altă parte, Victor Pițurcă a încercat perfectarea la finalul lunii mai a unui meci amical cu Muntenegru, însă selecționerul a refuzat. „Va fi un meci cu Algeria. La tragerea la sorți am vorbit cu Savicevici pentru un meci cu Muntenegru, dar nu a acceptat antrenorul lor, pentru că deja au două meciuri contractate și nu au mai vrut să-l joace și pe al treilea. Sper să mai găsim un adversar”, a mai spus Pițurcă.

ROMÂNIA-ARGENTINA. 900 de jandarmi la ROMÂNIA-ARGENTINA

Peste 900 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura ordinea publică și siguranța spectatorilor la meciul amical pe care echipa națională a României îl va disputa, miercuri, pe Arena Națională, cu selecționata Argentinei.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30, doar pe bază de bilete și invitații, iar pentru a evita aglomerația în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porților de acces.

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice și să se delimiteze de orice formă de violență verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Conform legii, spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la această competiție sportivă. De asemenea, este interzisă afișarea de inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

ROMÂNIAARGENTINA. Pițurcă, nemulțumit de echipamentul nou prezentat înainte de ROMÂNIA-ARGENTINA

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, marți, într-o conferință de presă, că este nemulțumit de colaborarea cu sponsorul tehnic al FRF, adidas, pentru că a furnizat echipei naționale un echipament de prezentare în culorile alb și albastru și nu în cele ale tricolorului.

Pițurcă a explicat că acesta a fost motivul pentru care a refuzat să participe, luni, la lansarea noului echipament de joc al primei reprezntative.

„Sunt nemulțumit de atitudinea celor de la adidas și de aceea nici nu am participat la prezentarea echipamentului. Am primit un echipament de prezentare care nu are nicio legătură cu tricolorul sau echipa națională. Probabil că am primit resturile dintr-un depozit din nu știu ce țară. Echipamentul nostru de prezentare este alb-albastru și de aceea am venit acum în echipamentul vechi. Noul președinte va trebui să rezove contractul cu adidas. Știu că acesta se sfârșește la finalul anului și probabil de aceea nu s-au mai implicat să aducă un model nou. Dacă ne-am fi calificat la Cupa Mondială, acum alta era situația. Fiecare țară trebuie să aibă pe echipamentul de prezentare culorile steagului. Nu am vrut să fac tam-tam înaintea meciului cu Argentina și de aceea nu am fost la eveniment”, a spus Pițurcă.

ROMÂNIA-ARGENTINA LIVE. ROMÂNIA joacă miercuri seară un amical de lux cu ARGENTINA, de la ora 21.00, pe Arena Națională. ROMÂNIAARGENTINA va fi LIVE pe Pro TV

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată