România, victorie fabuloasă în fața Ungariei! Neagu a dat lovitura decisivă / Mesajul Cristinei Neagu,după calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia

România, victorie fabuloasă în fața Ungariei! Neagu a dat lovitura decisivă / Mesajul Cristinei Neagu,după calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia
Publicat: 06/12/2019, 15:58

Mesajul Cristinei Neagu, după calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia

Cristina Neagu a fost eroina României în ultimul meci din al Grupei C în fața naționalei Ungariei. Cea mai bună handbalistă din lume a transformat o lovitură de la 7 metri, cu trei secunde înainte de fluierul de final de partidă, gol care a adus și victoria „tricolorelor”.

Deși a fost condusă aproape tot meciul de maghiare, România a reușit să se impună la limită, scor 28-27, și să se califice în grupele principale ale turneului final.

Cristina Neagu, jucătoarea care a adus victoria, a izbucnit în lacrimi, la final. Sportiva în vârstă 31 de ani a marcat 10 goluri în partida contra Ungariei și nu a ratat nicio lovitură de la 7 metri.

La scurt timp după terminarea partidei, Neagu a postat o poză făcută alături de tricolore, pe contul ei de Facebook, însoțită de mesajul:

„Suntem in main round. 😉😉😎😎 Bravo fetelor! #proud” (n.red. – #mândră).

La finalul partidei, selecționerul României, Tomas Ryde, a vorbit despre victoria împotriva maghiarelor, dar și despre ultima faza, care a decis rezultatul final.

„Sunt fericit pentru această victorie. Îmi pare rău pentru echipa Ungariei. Au jucat foarte bine în prima repriză și am încercat să le transmit jucătoarelor mele că o diferență de patru goluri nu e greu de remontat, dar la șase goluri deja e extrem de dificil. A fost o presiune foarte mari pe portarii României, pentru că adversarele noastre aruncau foarte bine.

Trebuie să spun, sincer, pe video, că la ultima aruncare… trebuie să revăd faza. S-au atins și cred că nu a fost nimic. Sunt însă fericit pentru că am câștigat. E normal să apară situații înșelătoare când un meci se desfășoară într-o asemenea manieră. Jocul a fost extrem de corect, nu au existat lovituri dure între jucătoare. Cred că vom avea meciuri foarte grele în grupa principală. Sunt fericit, a fost o luptă bună pentru mine și pentru România”, a spus selecționerul României, la conferința de presă, potrivit Digi Sport.

Crina Pintea: Am jucat destul de rău

Echipa națională de handbal feminin a României a câștigat în ultimele secunde meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. „Tricolorele” s-au impus cu 28-27 în fața selecționatei Ungariei, care a condus aproape toată partida.

La finalul meciului, Crina Pintea a precizat că naționala României nu a avut cea mai bună evoluție.

„Sunt foarte mândră de echipa asta. Am crezut în noi, credem în noi și am luptat până în ultima secundă. Nu pot exprima ce simt, mă bucur foarte tare că am reușit să mergem mai departe. Deși am fost conduse și am jucat destul de rău, am luptat și ne-am susținut, ne-am uitat unele în ochii celeilalte și am crezut până la capăt”, a declarat Crina Pintea, pentru Gazeta Sporturilor.

Cristina Neagu a fost eroina României. Cea mai bună handbalistă din lume a transformat o lovitură de la 7 metri, cu trei secunde înainte de fluierul de final de partidă, gol care a adus și victoria „tricolorelor”.

„Noi nu cedăm. Am crezut mereu! Am putut să mă uit la ultima fază, eram pregătită, dacă, Doamne ferește, rata Cristina. Dar am încredere foarte mare în ea, e omul nostru!”, a mai spus handbalista în vârstă de 29 de ani, care a marcat două goluri în poarta maghiarelor.

Știre inițială

Echipa națională de handbal feminin a României a câștigat în ultimele secunde meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. „Tricolorele” s-au impus cu 28-27 în fața selecționatei Ungariei, care a condus aproape toată partida.

Cristina Neagu a transformat în ultimele secunde ale meciului o lovitură de la 7 metri, obținută de Pristavița, astfel că România a reușit să obțină victoria la limită.

Deși la începutul meciului, româncele nu au arătat cea mai bună formă și au fost conduse de maghiare cu 5-0, pe parcurs au reușit să își revină. Scorul la pauză era în favoarea adversarelor, 16-10.

În minutul 59, tabela de marcaj arăta 27-27, dar „tricolorele” au luptat până în ultima secundă și au câștigat.

Naționala României va merge fără niciun punct în grupa principală, pentru că a pierdut partidele cu Spania și Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round. De la startul Mondialului, România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a pierdut cu Muntenegru (26-27).

România egalează în minutul 58.45 prin Iuganu. Rasmussen cere time-out. Tricolorele trebuie să câștige pentru a se califica mai departe.

Dedu apără o minge importantîă în minutul 59 la scorul 26-27

25-26Ungaria face schimbare greșită, iar Iuganu readuce România la un gol distanță în spatele Ungariei.

23-25Neagu rămâne sută la sută la 7 metri.

22-25Hafra ia o acțiune pe cont propriu și finalizează pe sub portarul Dedu.

22-24Seraficeanu a lovit bara, Ungaria s-a desprins imediat la 3 goluri, dar Ostase înscrie rapid pentru România și ține echipa în joc (min. 53).

21-22Cristina Neagu marchează la vinclu de la 7 metri, aruncare obținută de Pristăvița. Jucătoarele venite vde pe bancă, Seraficeanu și Pristăvița au adus plus pentru România în ultimele minute.

20-21Seraficeanu este jucătoarea momentului în echipa României. Încă un gol uriaș marcat de extrema dreaptă de la Minaur.

19-20Pristăvița a scos un nou 7 metri, iar Neagu a ajuns la 6 din 6 la acest capitol. România urcă de la un minut la altul la capitolul încredere (min. 48)

18-20Gol important înscris de Sonia Seraficeanu dintr-o poziție dificilă.

17-19Cristina Neagu este impecabilă la 7 metri.

16-19Perianu și Florica sunt eliminate, Szabo înscrie de la 7 metri. Time-out cerut de România în minutul 44.

16-18România este în joc, după un gol marcat de Neagu de la 7 metri. Pintea a scos aruncarea, dar și o eliminare de 2 minute.

Denisa Dedu apară 7 metri!

15-18Cu bune și rele, România ajunge la trei goluri în spatele Ungariei (min. 40), după ce Pintea a fost atentă la intercepție și după o ratare a Cristinei Neagu a prins mingea și a introdus-o în poartă.

Seraficeanu ratează incredibil, aproape dintr-o situație cu poarta goală/

14-18Iuganu și Pintea înscriu două goluri consecutiv pentru România, iar scorul se mai strânge în minutul 35.

12-18Gabriela Perianu marchează de la șold, dar Ungaria repune rapid și taxează replierea tricolorelor

11-16Ana Maria Iuganu marchează părimul gol al reprizei a doua.

România este la o repriză distanță de a rata obiectivul la Campionatul Mondial, dar are șanse mari să ajungă totuși la turneele preolimpice. Trebuie îndeplinite două condiții în acest moment: Titlul mondial să ajungă în Europa, iar Rusia sau Olanda să se clazeze în Top 7, caz în care România ajunge la „preolimpice” după locul 4 de la Campionatul European.

La turneele preolimpice ajung șase naționale de la Campionatul Mondial și șase de la întrecerile continentale. Europa va avea două locuri, iar clasamentul care contează este Euro 2018

România a făcut o primă repriză slabă, nu a avut foarte multe idei de joc. În plus, a avut cel puțin o viteză în mius față de Unagria, iar rezultatul de la pauză nu este deloc forțat!

10-16Cristina Neagu marchează de la 7 metri și pune punct final primei reprize.

8-15Szabo înscrie de la 7 metri, iar România se află acum cu două jucătoare mai puțin pe teren. A fost eliminată și Seraficeanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid