România vrea să organizeze CE de gimnastică din 2017 la București sau la Cluj: Vrem la București, dar nu știm dacă o să fie gata sala promisă de Primărie

România vrea să organizeze CE de gimnastică din 2017 la București sau la Cluj: Vrem la București, dar nu știm dacă o să fie gata sala promisă de Primărie
Publicat: 16/01/2015, 14:16

„Primăria Capitalei s-a angajat să fie partener în organizarea unui Campionat European de gimnastică în 2017. Săptămâna viitoare vom participa la susținerea candidaturii. Să vedem dacă o vom primi, pentru că ne ducem la această susținere fără ca obiectivul să fie măcar început. Sperăm că vom găsi înțelegere la Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică. Ne cunoaștem de mult timp, pentru că România este o țară cu mare tradiție în gimnastică. În București s-a organizat prima ediție a Campionatelor Europene în 1957. Ar fi o punte de peste 60 de ani și ar fi cazul să ne arătăm și capacitatea organizatorică”, a spus Stoica, cu ocazia redeschiderii sălii de antrenamente din cadrul CSN Lia Manoliu.

Adrian Stoica a afirmat că important este ca România să primească dreptul de organizare al Campionatelor Europene din 2017 și apoi se va decide unde acestea vor fi organizate. „Pregătim și varianta cu sala polivalentă din Cluj-Napoca. Ideea de bază este să obținem ca țară dreptul de organizare și am să le explic membrilor Comitetului Executiv că există și alte variante, dar că dorința noastră este să fie organizată în București, pentru că aici sunt cele mai bune condiții”, a completat Stoica.

Potrivit lui Stoica, până în prezent doar Danemarca și-a mai depus dreptul de organizare al europenelor din 2017. „Deocamdată doar Danemarca și-a mai depus candidatura. Danemarca este un organizator frecvent. E un candidat puternic și din cauza Campionatului European de anul trecut de la Sofia, unde bulgarii nu prea au avut spectatori, s-a lansat un fel de discriminare pentru țările estice. Nu se va pune problema în România, pentru că publicul din România iubește gimnastica”, a explicat Stoica.

Președintele FRG speră ca redeschiderea sălii de antrenamente să ajute echipa masculină să obțină calificarea la Jocurile Olimpice din 2016. „Nu s-a făcut rabat de la calitate. Desigur, nu s-a putut dărâma sala și să se construiască una nouă, pentru că ar fi fost un efort imens, iar pe lângă asta ne-ar fi încurcat și pe noi. Bucuria noastră este că s-a lucrat foarte repede și foarte bine. În acest an aștept calificarea echipei la Jocurile Olimpice de la Rio, dar este un obiectiv extrem de greu de îndeplinit”, a subliniat Stoica.

Printre lucrările care s-au executat în cadrul procesului de reparație și reabilitare a sălii s-au numărat refacerea integrală a finisajelor, refacerea pardoselii, a gropilor de sărituri, reabilitarea termică a clădirii, precum și refacerea integrală a instalațiilor electrice, termice și sanitare.

Construcția sălii de gimnastică din cadrul CSN Lia Manoliu a început în 1963, fiind dată în folosință în 1964, scopul acesteia fiind asigurarea unor condiții optime pentru pregătirea sportivilor care aveau să reprezinte România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Pe parcursul anului 2014 întregul complex Lia Manoliu a intrat într-un proces de renovare, igienizare și reparații capitale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”