Rusescu se declară șocat de decizia Comisiei de Recurs în cazul lui Mureșan

Rusescu se declară șocat de decizia Comisiei de Recurs în cazul lui Mureșan
Publicat: 17/11/2014, 20:57

„Sunt șocat de decizia Comisiei de Recurs și consider că nu este normal ca în 2014 să fie tolerate asemenea acte de indisciplină. Din păcate, s-a creat un precedent periculos pentru toți jucătorii de fotbal. Nu pot și nu am cum să fiu de acord cu această decizie. Din păcate pentru mine și pentru familia mea, am trecut prin momente foarte dificile. Încă nu pot să estimez data când voi redeveni un om normal și când voi putea să îmi desfășor activitatea fără probleme. Este regretabil că s-a ajuns în această situație”, a declarat Rusescu, pentru site-ul oficial al FC Steaua.

Site-ul echipei campioane a publicat radiografia efectuată de Raul Rusescu după intervenția chirurgicală la care a fost supus după ce a suferit o fractură de orbită, în care se vede o placă de titan inserată în zona craniului.

Comisia de Recurs a FRF a anulat, luni, sancțiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină jucătorului formației ASA Târgu Mureș, Gabriel Mureșan, după meciul cu Steaua. „Cu opinie majoritară: Admite recursul. Desființează Hotărârea CD. Nr. 174/05.11.2014. Respinge plângerea formulată de FC Steaua București SA ca inadmisibilă. Înlătură sancțiunile aplicate jucătorului Mureșan Gabriel”, se arată pe site-ul LPF.

În schimb, Comsia de Recurs a păstrat cele șase etape de suspendare dictate în cazul mijlocașului Ousmane N’Doye (ASA Târgu Mureș), sancționat tot după meciul cu Steaua. „Cu opinie majoritară: Respinge recursul ca nefondat”, a adăugat sursa citată.

La 5 noiembrie, Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe mijlocașul echipei ASA Târgu Mureș, Gabriel Mureșan, și șase meciuri pe colegul său Ousmane N’Doye, după ce aceștia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keșeru, la meciul cu Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I.

De asemenea, Gabriel Mureșan a primit o penalitate sportivă de 25.000 de lei, în timp ce N’Doye a fost sancționat cu 5.000 de lei.

Deciziile au fost luate după ce Comisia de Discplină a FRF a analizat aceste cazuri în urma unui memoriu depus de Steaua.

Claudiu Keșeru a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N’Doye, în urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat în minutul 22 cu Raul Rusescu. N’Doye nu a fost sancționat în timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs.

La rândul său, Raul Rusescu, care l-a înlocuit pe Keșeru, a fost lovit cu cotul în figură de Gabriel Mureșan în minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictând fault și sancționându-l pe jucătorul gazdelor doar cu un cartonaș galben.

La 5 noiembrie, după decizia Comisiei de Disciplină, directorul general al clubului ASA Târgu Mureș, Daniel Stanciu, a declarat că Gabriel Mureșan nu trebuia suspendat pentru că arbitrul a văzut faza repectivă și l-a sancționat pe jucător cu cartonașul galben.

„Comisia de Disciplină trebuia să judece în urma unui cartonaș roșu, nu în urma unuia galben. Proba video este valabilă la o fază nesancționată de arbitru. Dar arbitrul a văzut faza, a dat fault și a sancționat cu cartonaș galben”, a explicat atunci Stanciu, care a precizat că gruparea din Târgu Mureș va face recurs.

Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe săptămâni, după ce a fost nevoit să suporte o intervenție chirurgicală la ochiul drept.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?