S-a încheiat sezonul din Premier League. Manchester City era deja campioană

S-a încheiat sezonul din Premier League. Manchester City era deja campioană
Publicat: 14/05/2018, 13:22
Actualizat: 23/01/2019, 06:43

Comparativ cu anii precedenți, etapa cu numărul 38 din acest an nu a avut vreo miză deosebită. Manchester City ridicase deja trofeul de campioană, Arsenal și Burnley era sigure de locurile din Europa League, iar West Brom și Stoke City erau matematic retrogradate. Chelsea avea nevoie ca Liverpool să piardă pe teren propriu cu Brighton, pentru a prinde ultimul loc de Liga Campionilor, în timp ce Swansea avea nevoie de o victorie cu Stoke, corelată cu o înfrângere a lui Southampton cu City, pentru a rămâne în prima ligă.

Wenger și-a luat rămas bun cu un succes pe terenul lui Huddersfield, cu 1-0, asigurat de Aubameyang. A fost meciul cu numărul 1.000 pentru Arsenal în Premier League, respectiv al 828-lea pentru antrenorul francez pe prima scenă a fotbalului englez. Manchester United a învins Watford cu același scor, la meciul de retragere al mijlocașului Michael Carrick.

Swansea a sperat într-un miracol după ce King a deschis scorul în partida cu Stoke. Deja retrogradați, oaspeții s-au ridicat din pumni și au întors scorul până la pauză, grație golurilor marcate de Ndiaye și Peter Crouch. Manchester City s-a impus în prelungiri la Southampton, dar nu a mai contat, astfel că Swansea este a treia echipa retrogradată la finalul sezonului 2017-2018. Gabriel Jesus a înscris golul decisiv, iar campioana a devenit prima echipă din istoria Premier League care trece de bariera celor 99 de puncte.

Liverpool nu s-a menajat în ultimul meci disputat pe Anfield în acest sezon. Salah și Lovren au marcat în prima parte, iar Solanke și Robertson au punctat după pauză. Corelat cu eșecul suferit de Chelsea pe Tyne, „cormonarii” și-au asigurat prezența în Top Four, și implicit în Liga Campionilor. A fost, de asemenea, meciul cu numărul 1.000 pentru Liverpool în Premier League. Chelsea a fost surclasată autoritar de Newcastle, în ceea ce probabil ca a fost ultimul meci a lui Antonio Conte în Premier League.

Meciul zilei s-a desfășurat pe Wembley, unde Tottenham și Leicester au oferit un festival de goluri. Spurs și-a asigurat locul trei după un succes cu 5-4. Leicester a condus după reușita lui Vardy, Kane a egalat, dar Mahrez și-a readus echipa în avantaj. După 16 minute, scorul era deja 2-1. Iheanacho a înscris pentru 3-1 după pauză, dar Tottenham a marcat de două ori în patru minute, Lamela și autogolul lui Fuchs refăcând echilibrul pe tabelă. Lamela a semnat dubla în minutul 60, însă „Vulpile” nu au capitulat, Vardy înscriind pentru 4-4 în minutul 73. Kane a ținut să dea un răspuns pe măsură, golgheterul lui Pochettino marcând pentru 5-4 în minutul 76.