Scandal în Formula 1. Sebastian Vettel: Nu am ignorat deliberat ordinele echipei, pur și simplu am făcut o greșeală – VIDEO

Scandal în Formula 1. Sebastian Vettel: Nu am ignorat deliberat ordinele echipei, pur și simplu am făcut o greșeală - VIDEO
Publicat: 24/03/2013, 14:59
Actualizat: 04/07/2013, 05:33

„Am realizat ce am făcut după sosire, când mi-am scos casca și Mark (n.r. – Webber) mi-a vorbit. Vom discuta pe plan intern. Nu este o situație ușoară pentru mine. Îi cer scuze, este dificil de explicat totul. Când l-am depășit nu era loc mult pentru noi doi și eram presat să depășesc, din cauza pneurilor mele noi, care îmi permiteau să fiu mai rapid. El încerca să își menajeze pneurile și eu mi-am asumat un risc mare depășindu-l. Nu am vrut să ignor indicațiile, nu a fost ceva deliberat. Pur și simplu am făcut o greșeală. Vreau să discut cu Mark fără ca voi (n.r. – reprezentanții mass-media) să fiți prezenți, dar știu că ar fi trebuit să mă comport astăzi mai bine. Relația noastră este foarte profesională, deși toată lumea știe că nu suntem cei mai buni prieteni din lume. Ne respectăm. Ne complicăm puțin viața la fiecare cursă, dar colaborăm bine și diferența nu este atât de mare între noi. Nu sunt mândru că am greșit și data viitoare voi proceda altfel. Vreau să îi explic totul lui Mark, în liniște”, a spus Vettel.

Australianul Mark Webber a declarat că el a respectat strategia echipei, spre deosebire de Vettel: „După ultima oprire echipa mi-a spus că este decisă cursa și am rulat pe economic, conform strategiei. Apoi Seb a luat propria decizie. Eram pregătit să mă lupt până la final, dar echipa mi-a transmis să mă calmez”, a precizat Webber.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), locul trei la Sepang, a declarat că ar fi meritat să urce pe podium colegul său, Nico Rosberg. „Echipa a făcut o treabă fantastică, astfel că sunt foarte bucuros și mândru, dar trebuie în primul rând să îl felicit pe Nico (Rosberg). A fost mai rapid decât mine astăzi și el este cel care ar fi meritat să se afle pe podium în locul meu, pentru că a făcut o cursă foarte bună, foarte inteligentă. La final, Nico a spus că își va aminti ce a fost, dar nu trebuie să se îngrijoreze, și eu îmi voi aminti, pentru că am o memorie foarte bună. Nu știu dacă trebuie să îi cer scuze lui Nico, dar poate îl voi lăsa data viitoare să mă depășească, dacă va apărea o astfel de situație”, a afirmat Hamilton.

Germanul Sebastian Vettel de la Red Bull a câștigat, duminică, Marele Premiu al Malaysiei, o cursă tensionată, marcată de numeroase incidente pe linia boxelor și de o luptă internă, dusă între piloții aceleiași echipe, cu încălcarea ordinelor primite de la standuri. Finalul cursei a fost „incendiat” de luptele interne de la Red Bull și Mercedes. Rosberg, mult mai rapid decât Hamilton, care încerca să economisească benzină, a cerut de mai multe ori echipei permisiunea să-l întreacă pe britanic. „Negativ”, a răspuns managerul Ross Brawn, care i-a ordonat cu insistent germanului să își păstreze poziția, după ce acesta declanșase câteva atacuri asupra colegului său. Rosberg s-a conformat până la urmă și a rămas în afara podiumului.

La Red Bull, situația a fost asemănătoare. Când Webber a intrat ultima dată la boxe, echipa i-a transmis că va fi lăsat să câștige și că Vettel nu îl va ataca. Australianul și-a setat monopostul în modul economic, dar s-a trezit încolțit de coechipierul său. Timp de aproape două tururi, cei doi au rulat roată la roată. Oficialii team-ului austriac au încercat cu disperare să-l oprească pe Vettel, temându-se de faptul că monoposturile lor vor intra în contact și vor sfârși rău, așa cum s-a întâmplat la Marele Premiu al Turciei din 2010. În cele din urmă, campionul mondial en titre a tranșat în favoarea sa duelul cu Webber și a nu mai putut fi ajuns până la final.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Avertisment teribil: Rusia pregătește acte violente și sabotaje în Europa
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ