Scandal la Pandurii: Primarul Cârciumaru se retrage din AGA după ce subprefectul de București a fost numit manager fără aprobarea AGA

Scandal la Pandurii: Primarul Cârciumaru se retrage din AGA după ce subprefectul de București a fost numit manager fără aprobarea AGA
Publicat: 29/09/2013, 14:08
Actualizat: 03/10/2013, 13:47

Primarul Florin Cârciumaru a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că se retrage din Adunarea Generală a Acționarilor de la Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, reclamând că subprefectul de București Liviu Andrei a fost numit manager al clubului „prin simple discuții”, fără aprobarea CA și AGA

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care este reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a decis să se retragă din AGA, iar în perioada următoare Consiliul Local Târgu Jiu se va întruni într-o ședință extraordinară pentru a-și desemna un nou reprezentant în locul său.

El a precizat că Primăria și Consiliul Local Târgu Jiu vor rămâne alături de echipa Pandurii, punând la dispoziția clubului terenul de joc și celelalte facilități pe care autoritățile locale le-au oferit și până acum.

„Nu se pune problema ca noi, ca autoritate locală, să ne retragem de la echipă. Doar eu, ca persoană, mă retrag. Primăria și Consiliul Local rămân alături de Pandurii, mai ales acum, când echipa are rezultate și în plan extern, nu doar în competițiile din țară”, a menționat primarul.

El a explicat că a luat decizia de a se retrage din AGA a clubului nemulțumit de modalitatea în care subprefectul de București Liviu Andrei a fost numit manager general al clubului, fără aprobarea Consiliului de Administrație și a Adunării Generale a Acționarilor.

„Trebuie luate aprobări de la CA, de la AGA, nu așa, pompieristic. Trebuia să se lucreze mai organizat, să fie prevăzut postul în organigramă, nu în pripă, cum s-a făcut acum. Nu am nimic cu Liviu Andrei, dar și Complexul Energetic Oltenia are un reprezentant la club și ar fi trebuit consultați și ei, mai ales că sunt principalul finanțator”, a adăugat Florin Cârciumaru, care duminică pleacă într-o delegație în Franța.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Marin Condescu, președinte al Consiliului de Administrație de la Pandurii Târgu Jiu, a declarat că nu a fost înregistrată nicio cerere ofocială din partea lui Cârciumaru de retragere din AGA a clubului.

„E duminică, nu se lucrează, nu avem nimic înregistrat la club și, din câte știu eu, domnul primar pleacă în Franța. Poate ne trimite vreo adresă în zilele următoare, dar nu are motive de supărare pentru că postul pe care va veni Liviu Andrei se regăsește în organigrama actuală a clubului. Poate m-am exprimat eu greșit când l-am prezentat ca manager general, dar în organigramă există cel de director general, care e tot una. Oricum, și una și alta din funcții sunt executive, deci care nu presupun aprobări în AGA sau CA. E ca atunci când discut cu un antrenor nou. El vine la club și își face treaba, nu facem ședință ca să aprobăm. Eu doar îi informez pe cei din CA și AGA”, declară Marin Condescu.

La rândul său, subprefectul de București Liviu Andrei, a declarat, duminică, că „intenția de a se retrage de la Prefectură” este de actualitate, dar că luni va analiza „oportunitatea” unei demisii din funcție, deși sâmbătă seară era decis să demisioneze din acest post.

„Eu avusesem discuții cu dumnealor, credeam că totul este în regulă, vroiam să vin mai aproape de casă, la Târgu Jiu, și sper în continuare ca tot ceea ce am discutat să rămână valabil. Intenția de a mă retrage de la Prefectură e de actualitate, dar luni voi face o analiză a lucrurilor și voi vedea ce decizie voi lua la acel moment”, a spus Liviu Andrei.

Sâmbătă seară, președintele Consiliului de Administrație de la CS Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, l-a prezentat ca viitor manager general al clubului pe Liviu Andrei, în fața jurnaliștilor care îl întrebau despre rezultatul meciului pe care echipa din Târgu Jiu l-a avut cu echipa Gaz Metan Mediaș.

Condescu a precizat, cu această ocazie, că Pandurii Lignitul Târgu Jiu va avea, de la 1 octombrie, un manager general în persoana lui Liviu Andrei, fost subprefect și prefect de Gorj până în vara anului 2012, ulterior devenit subprefect de București.

La rândul său, Liviu Andrei a spus, în prezența lui Condescu, că despre numirea sa în funcție a purtat discuții cu acesta, dar și cu reprezentanții Primăriei Târgu Jiu și ai Artego SA Târgu Jiu, care sunt asociați la Pandurii. El a declarat însă că nu a avut nicio discuție cu nimeni din partea Complexului Energetic Oltenia, finanțatorul principal de la Pandurii, reprezentanții acestuia solicitând până acum de mai multe ori înlocuirea din funcția de președinte al Consiliului de Administrație a lui Marin Condescu.

Ulterior, Andrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că luni își va depune oficial demisia din postul de subprefect de București, dar că probabil nu va reuși să activeze la club de la 1 octombrie.

„Probabil vor mai trece câteva zile, chiar și o săptămână sau două. Vom vedea, cert este că promisesem că o să revin acasă, iar acum cred că este momentul. Voi pierde calitatea de înalt funcționar public prin această demisie, dar este o decizie pe care mi-o asum”, spunea Liviu Andrei.

Subprefectul de București Liviu Andrei este profesor universitar de educație fizică și sport, având cursuri la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad. Acesta a condus Liceul cu program sportiv din Târgu Jiu și a fost și șef al Inspectoratului Școlar Gorj, ulterior devenind subprefect și prefect al județului.

De asemenea, Liviu Andrei a fost prim-vicepreședinte al PDL Gorj, iar în 2008 a candidat pentru un post de senator, având susținerea sindicatelor miniere conduse de Marin Condescu, el pierzând alegerile.

Andrei a fost menținut în funcția de prefect al județului și de Guvernul condus de Victor Ponta, în august anul trecut el devenind subprefect de București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică