Se trezește în fiecare zi la ora 5:30 pentru a cuceri MEDALII pentru România

Publicat: 31/10/2023, 16:33

Înotătorul Robert Badea, dublu campion la FOTE, face sacrificii inimaginabile pentru a-și îndeplini visul.

Înotul românesc are viitor de aur. Dacă prezentul, la masculin, este reprezentat de David Popovici și de Vlad Stancu, din spate vine puternic Robert Badea. El a fost vedeta delegației României la Festivalul Olimpic al Tineretului European care a avut loc în luna iulie, la Maribor, acolo unde tinerii noștri înotători au cucerit acolo 20 de medalii, dintre care 6 de aur.

Dintre acestea, două au fost aduse de Robert Badea, care a triumfat în probele de 200 m mixt și de 400 m mixt. Aceste rezultate sunt rodul multor sacrificii. Printre acestea, trezitul la ora 5 și jumătate dimineața pentru a merge la antrenament. De aceea, se culcă atât de devreme, încât niciodată nu a putut vedea un meci de fotbal din Liga Campionilor la fotbal.

Se trezește în fiecare zi la ora 5:30 pentru a cuceri medalii pentru România

„La ora 8.00 seara e gata, somn. Din cauza asta nici nu am văzut vreodată meciuri din Liga Campionilor la fotbal. E adevărat, nu țin cu nimeni, dar oricum, mă culc foarte devreme. Pentru că și antrenamentele sunt foarte devreme, în jur de ora 5.30 plec spre bazin”, a declarat Robert Badea, înotător, dublu campion FOTE.

A stabilit primul record național la vârsta de 13 ani. Explozia lui Robert Badea în prim-planul înotului românesc nu a fost întâmplătoare. El a stabilit, de-a lungul carierei sale, numeroase recorduri naționale. Pe primul nu-l poate uita nici acum: „Cea mai frumoasă cursă din carieră? Aveam vârsta de 13 ani, primul an de cadeți la Pitești și când am făcut primul record național la 200 m spate. A fost o bucurie imensă, îmi aduc aminte și acum cu mare plăcere. De atunci am bătut de multe ori recordurile naționale, sincer să fiu nici nu mai știu de câte ori, dar bucurie ca aceea am simțit foarte rar”.

Fiecare succes este sărbătorit de tânărul înotător în același fel: iese cu prietenii la mall. „De fiecare dată ies cu prietenii în mall, să mănânc ceva bun și să-mi fac pe plac, să fie totul perfect. Ne distrăm împreună”, a mai spus Robert.

Când nu este în bazin sau cu prietenii lui, Robert are o pasiune legată de telefonul mobil: „Pot spune că sunt dependent de tik-tok, stau foarte mult pe tik-tok, dar sper să-l dezinstalez la un moment dat. Eu nu fac filmulețe, dar îmi place să mă uit la ce postează alții, recunosc. Oricum, petrec prea mult pe această rețea. Din fericire, mă ține bateria telefonului”.

A avut emoții când a dat primul autograf

Chiar dacă are doar 16 ani, Robert a devenit deja cunoscut în rândul micilor înotători. În acest an a dat primul autograf și recunoaște că a fost uimit. „Am dat autograf anul acesta, la Otopeni. La Naționalele din primăvară. Chiar am fost mirat când a venit la mine să-mi cearăm m-am și speriat puțin, credeam că glumește. Nu mi-am exersat niciodată semnătura pentru autografe”, a completat Badea.

Deși este un specialist al celei mai dificile probe din natație, cea de mixt, lucru confirmat de medaliile de aur cucerite la FOTE la 200 m mixt și la 400 m mixt Robert recunoaște că are un stil pe care nu-l agreează: brasul. „Cel mai greu stil dintre toate patru mi se pare brasul. Culmea e că nu e neapărat dificil, dar nu-mi place mie, nu știu să explic de tot de ce”, a mai spus Robert Badea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Marea greșeală pe care o fac românii în Săptămâna Mare. Este complet interzis înainte de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei