SIMONA HALEP, campioană la 27 de ani. N-am avut PĂPUȘI, dar nici nu am cerut. Făceam fileu din AȚĂ, băgam doi stâlpi și JUCAM TENIS

SIMONA HALEP, campioană la 27 de ani.  N-am avut PĂPUȘI, dar nici nu am cerut. Făceam fileu din AȚĂ, băgam doi stâlpi și JUCAM TENIS
Publicat: 27/09/2018, 09:57

Simona Halep a ajuns numărul unu și este numărul unu, ba mai mult, este aproape de Top 10-ul ‘all time’ al celor mai multe săptămâni petrecute pe prima poziție WTA. A câștigat un titlu de Mare Șlem – și trebuie spus că a făcut-o mai întâi la junioare, apoi și la senioare. Are victorii la toate marile staruri ale circuitului, reușind să le răpună pe Azarenka, Serena și Venus Williams, Șarapova, Wozniacki și Muguruza. Este sportivul român cu cei mai mulți fani pe rețelele de socializare (peste 1,5 milioane pe Facebook, aproape 890 mii pe Instagram). Mai departe, o descoperiți dintr-un puzzle inedit de 27 de piese, care spun o poveste atlfel despre Simona Halep, sărbătorita zilei.

Zâmbetul. Când a câștigat la Roland Garros 2018, Simona Halep a zâmbit și nu s-a oprit cât a durat turul arenei, al interviurilor tv și vizita în centrul de presă. Coborând cu trofeul în brațe de la conferință, românca a salutat voluntarii de la biroul de recepție, continuând să zâmbească. Bucuria sinceră a Simonei le-a câștigat inimile chiar și celor obișnuiți să vadă chipuri surâzătoare după cele mai importante succese din tenis.

V-ați întrebat de ce în momentul în care efectuați o căutare pe Twitter cu termenul „Halep” apar și imagini sângeroase, mărturii ale unor confruntări armate? Orașul sirian Alep, capitala Governoratului Alep – cel mai mare oraș al țării și cel mai populat până la izbucnirea Războiului Civil Sirian, cu peste 2 milioane de locuitori, aflat la 48 km de granița cu Turcia, poartă numele „Halep” în limba urmașilor otomani.

Surprinzătorul prim sfat primit de la Darren Cahill. Cu simțul umorului super-consacrat, australianul a răspuns șugubăț curiozității ProSport de a afla care a fost primul sfat dat Simonei. „Sunt destul de sigur că i-am recomandat niște restaurante la Indian Wells. Victor (n.r. Ioniță) m-a invitat să mă alătur echipei și ultimul lucru pe care un nou antrenor sau consultant ar trebui să-l facă este să se apuce să îi umple capul sportivului cu o grămadă de păreri, opinii și idei care s-ar putea să nu fie deloc relevante pentru jocul acestuia. De regulă, primele săptămâni le petreci punând multe întrebări, discutând jocul”.

SimoNike. După ce la Australian Open 2018 a evoluat într-o rochiță roșie fără logo, comandată online din China, Halep a semnat la începutul acestui an un contract cu producătorul american de echipament sportiv, Nike. Ion Țiriac a negociat personal detaliile. Chiar dacă, din punct de vedere contractual, acesta a fost momentul zero al colaborării dintre Simona Halep și Nike, românca mai apăruse pe teren în echipamentul americanilor, înainte de a face operația de micșorare a sânilor. Mai mult, deși colaborarea contractuală cu Adidas a început în primăvara lui 2014, constănțeanca a câștigat Roland Garros-ul în 2008 purtând echipamentul firmei germane. Înainte de a semna cu Lacoste, Simona Halep a folosit atât haine Nike, cât și de la Lotto (echipament folosit la prima finală WTA a carierei).

Fetița care nu iubea păpușile. Tăcută, mai introvertită decât alți copii de vârsta ei, mereu aflată în apropierea unui teren de sport, Simona a fost diferită. „Am avut o copilărie pe terenul de tenis. N-am avut păpuși sau alte jucării, dar nici nu am cerut. Făceam fileu din ață, găuream asfaltul, băgam doi stâlpi și jucam tenis cu fratele meu. Când ne săturam de tenis, jucam fotbal pe stradă„, declara Simona.

Citiți continuarea în Prosport.

foto: Prosport

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani