Simona Halep, declarație în premieră despre meciurile cu Serena Williams. Ce spune despre tentativa de a ajunge numărul 1 WTA

Simona Halep, declarație în premieră despre meciurile cu Serena Williams. Ce spune despre tentativa de a ajunge numărul 1 WTA
Publicat: 09/11/2014, 10:28
Actualizat: 09/11/2014, 10:37

”Așteptam cu nerăbdare să joc și să câștig contra lor, îmi doream să bat una dintre surori. În primul meci cu Serena de la Turneul Campioanelor, am intrat foarte relaxată, simțeam că pot să o bat. Știam că nu am nimic de pierdut, e numărul 1 mondial, m-a bătut mereu, deci nu aveam nimic de pierdut. Înaintea meciului, i-am spus antrenorului că vreau să nu pierd 6-0, 6-0. Serena nu mă știa, nu mai jucasem de un an cu ea, cred că am surprins-o. Cu siguranță nu a fost cea mai bună zi a ei. Ce m-a surprins este că până la ultimul punct a luptat, a dorit să revină. În al doilea meci am simțit cum veneau mingile ei, chiar nu am avut nicio reacție. Este o forță, este foarte puternică și a dominat tenisul de mai mult de zece ani. Când ea câștiga Grand Slamuri, eu mă jucam cu racheta. Victoria din primul meci cu Serena a fost o mare realizare, m-a consumat emoțional și a fost bine că am avut o pauză de o zi după, a trebuit să uit de acest meci. Finala am pierdut-o înainte să intru pe teren, am fost foarte nervoasă, foarte emoționată. Tremuram efectiv înainte de meci. Știam că Serena va intra mult mai motivată în teren, iar eu am obosit. Am stat destul de bine mental, dar am avut emoții. La final, eram fericită că totul s-a încheiat, am încercat să mă bucur de moment, că am fost în finală și că am luat un trofeu, chiar dacă mai mic”, a declarat Simona Halep la Pro TV.

Întrebată dacă se gândește la locul 1 WTA, Simona Halep a răspuns: ”Este foarte greu să ajung numărul 1 mondial, pentru că Serena încă joacă, este foarte puternică și, dacă își dorește să câștige un turneu, îl câștigă. Nu mă gândesc la numărul 1 mondial azi, mâine, poimâine, vreau să câștig cât mai multe titluri. Visul meu e să câștig un Grand Slam, dar nu știu dacă se va întâmpla. Vreau să mă bucur de ceea ce se va întâmpla, să fiu sănătoasă și să joc. Depinde de foarte multe lucruri, de noroc la tragerea la sorți, de sănătate în cele două săptămâni ale unui Grand Slam, trebuie să câștigi chiar dacă joci prost. Avantajul este că ai timp să te odihnești între meciuri. Câteodată este greu și un meci cu o tenismenă din top 50, top 100, toate vor să învingă o jucătoare de top”.

Simona Halep a vorbit și despre meciul cu Ivanovici, despre care mulți au spus că trebuia să îl piardă, pentru a o elimina pe Serena Williams din turneu. ”Meciul cu Ivanovici se putea termina oricum, dar eu când am intrat pe teren am vrut să câștig, să dau tot ceea ce pot. Nu m-am gândit nicio secundă să pierd ca să o elimin pe Serena, până la finală mai era semifinala și puteam să pierd în semifinală. Așa sunt eu, așa gândesc și nimeni nu putea să mă schimbe”, a declarat Simona Halep.

Legat de anul viitor, Simona Halep a declarat: ”O să fie un an foarte greu, am foarte multe rezultate de apărat, foarte multe puncte, dar încerc să o iau de la capăt. Am ajuns la un nivel destul de înalt și trebuie să am motivație. Ca obiectiv, am tot turneul de la Singapore. Anul acesta, turneul de la Singapore a fost deosebit, mi-am dorit foarte mult să câștig câteva meciuri și să ajung în finală. Sinceră să fiu, nu prea credeam că ajung la Singapore, dar am dat tot ce am putut”.

Întrebată cum își explică evoluția din ultimul an, Simona Halep a răspuns: ”Față de anul trecut mi-am îmbunătățit serviciul, am primit critici, ceea ce m-a făcut să progresez. Mă mișc mult mai bine pe teren, joc ceea ce îmi permite corpul, pentru că nu sunt prea înaltă și nu am forță supranaturală. Am viteză bună, viteză de reacție, de execuție, și anticipez mingile destul de bine. Încerc să pun în valoare ceea ce am eu mai bun. Este singura mea șansă contra jucătoarelor foarte puternice fizic. Cred că mentalul mă ține acolo unde sunt. Urmăresc foarte mult mingea, nu prea mă uit la adversare, urmăresc mingea foarte bine și anticipez unde se duce”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...