SIMONA HALEP – Lesia Tsurenko LIVE: 6-4, 3-6, 6-4. Halep avansează în turul trei. Cum poate SIMONA HALEP să ajungă pe locul 2 WTA chiar după WIMBLEDON 2014

SIMONA HALEP - Lesia Tsurenko LIVE: 6-4, 3-6, 6-4. Halep avansează în turul trei. Cum poate SIMONA HALEP să ajungă pe locul 2 WTA chiar după WIMBLEDON 2014
Publicat: 27/06/2014, 16:00
Actualizat: 27/06/2014, 16:16

SIMONA HALEP a început în forță cel de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, pe iarba de la WImbledon, și dacă va reuși un turneu cel puțin la fel de bun ca Roland Garros, unde a jucat finala, poate să urce până pe locul 2 în lume. Este adevărat, în același timp, că se poate să cadă chiar pe locul 5, dacă, să zicem, pierde meciul din turul secund cu Lesia Tsurenko, sau meciul din turul trei, iar Agnieszka Radwanska ajunge până în sferturi iar Sharapova joacă finala. Aflată în acest moment pe locul 3 în lume, cu 6105 puncte, Simona își va păstra, cu siguranță, această poziție dacă:

– ajunge cel puțin până în sferturile de finală;

– Agnieszka Radwanska nu câștigă turneul.

SIMONA HALEP poate să ajungă chiar pe locul 2 în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie ca:

SIMONA HALEP să joace finala;

– Na Li, jucătoarea de pe locul 2 în acest moment, să nu ajungă până în semifinale.


SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT MECIUL CU LESIA ȚURENKO. Halep-Țurenko 6-3, 3-6, 6-4

Simona câștigă setul decisiv. (6-4)

Ultimul game al meciului s-a jucat la intensitate mare, ucraineanca nefiind dispusă să cedeze fără o luptă aprigă. Halep a avut două mingi de meci.

5-4 Țurenko revine puternic în joc și câștigă game-ul, reducând diferența dintre ea și Simona Halep la un singur game.

5-3 Halep-Țurenko. Simona a avut două mingi de meci, însă jucătoarea din Ucraina a reușit să revină de fiecare dată și să-și câștige serviciul

Simona, la un pas de victorie. Țurenko greșește un punct important, iar Halep duce scorul al 5-2 în setul decisiv.

Game Țurenko. Simona Halep a uimit din nou prin lovitura ei de rever, însă ucraineanca și-a adjudecat game-ul, la victoria ei contribuind și greșelile Simonei. 4-2

4-1 pentru Halep. Simona încheie game-ul cu o lovitură superbă, neașteptată de Țurenko.

Primul game pentru Țurenko în al treilea set. Dreapta nu i-a mai pus probleme și a reușit niște lovituri bune.

3-0 Halep-Țurenko. Halep arată că este locul 3 WTA și oferă niște lovituri memorabile. Meciul și-a schimbat complet ritmul. Fiecare punct se joacă ca și cum ar fi decisiv.

2-0 pentru Halep. Game spectaculos, cu schimburi lungi, în care Țurenko a făcut două mari greșeli, deși erau puncte ușor de câștigat.

Halep începe în forță al treilea set și câștigă primul game.

Începe setul decisiv.

Simona Halep – Lesia Țurenko 1-1 la seturi (3-6)

Set Țurenko. Deși și-a greșit primul serviciu de mai multe ori, jucătoarea din Ucraina a reușit să revină în joc și duce meciul în trei seturi, după ce a câștigat 6 game-uri consecutiv.

Halep face un game alb și reușește două ace-uri. Țurenko nu a reușit niciun punct. Halep-Țurenko 4-5.

Multe greșeli neforțate ale lui Halep, iar Țurenko duce scorul la 5-3 în favoarea sa, în al doilea set. Punct spectaculos câștigat de Halep, după ce a anticipat o lovitură a lui Țurenko.

Țurenko preia conducerea în setul 2. 4-3 la game-uri. Loviturile puternice i-au adus avantajul ucrainencei. Este al patrulea game câștigat consecutiv de Țurenko.

Game Țurenko. Jucătoarea din Ucraina readuce egalitatea în setul doi și revine în joc. 3-3.

11 greșeli neforțate ale lui Halep până acum, dar și 18 ale lui Țurenko.

3-2. Țurenko reușește break-ul și reduce din avantajul lui Halep. Multe greșeli ale Simonei în acest game, atât la lovituri cât și la serviciu.

Țurenko își câștigă serviciul, iar scorul devine 3-1.

Un nou game câștigat rapid de Simona Halep, al șaselea consecutiv. Românca începe să se impună în fața ucrainencei.

Simona Halep este în formă și câștigă rapid, prin lovituri puternice și bine plasate, al doilea game. 2-0.

Halep-Țurenko 1-0. Țurenko începe în forță primul game din al doilea set, însă pierde rapid următoarele puncte. Prima dublă greșeală a lui Halep.

Simona Halep-Leisa Țurenko 1-0 (6-3)

Simona Halep câștigă primul set. Game-ul aduce și prima dublă greșeală a acestei întâlniri, a lui Țurenko. Schimburi scurte între cele două jucătoare. Ucraineanca a avut două șanse să reducă diferența la game-uri, însă le-a irosit, iar Simona Halep a profitat de șansa oferită și a câștigat primul set.

5-3 pentru Halep. Un game echilibrat, cu lovituri bune ale ambelor jucătoare, dar și presărat cu greșeli de ambele părți.

Break Halep. Țurenko deschide tabela cu un as, însă greșește ulterior, iar Halep profită și câștigă puncte cu niște lovituri spectaculoase. Nivelul jocului Simonei a crescut mult față de primele game-uri.

Simona Halep continuă seria greșelilor neforțate în al șaselea game, însă și Țurenko greșește la rândul ei, iar Halep reușește să readucă egalitatea. 3-3.

Al cincilea game al meciului i-a aparținut integral ucrainencei. Halep nu a reușit să câștige niciun punct. 3-2 pentru Țurenko.

Halep- Țurenko 2-2. Simona a greșit de trei ori primul serviciu, însă al patrulea game al meciului aduce schimburi spectaculoase între cele două jucătoare, după ce game-urile anterioare s-au derulat rapid, cu greșeli de ambele părți.

Țurenko revine în avans, Halep a făcut patru greșeli neforțate de la începutul meciului. 2-1 la game-uri pentru ucraineancă.

Halep readuce rapid egalitatea la game-uri, ucraineanca câștigând un singur punct, la o greșeală a Simonei.

Primul game al meciului este câștigat de Lesia Țurenko, după niște schimburi de mingi spectaculoase. Adversara lui Halep a greșit de șase ori primul serviciu.

Începe meciul.

Țurenko va servi în primul game.

UPDATE 13.47Simona Halep tocmai a intrat pe terenul nr. 2 pentru meciul cu Lesia Țurenko.


UPDATE 12.20 Simona Halep va disputa, astăzi, de la 13.30, partida cu Lesia Țurenko, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Întâlnirea dintre Halep și Țurenko ar fi trebuit să se joace ieri seară, dar a fost amânată din cauza ploii. Dacă o va învinge pe Țurenko, Halep își va stabili cea mai bună performanță din carieră la Wimbledon.

UPDATE 23.30 SIMONA HALEP, cap de serie numărul 3 și locul 3 WTA, va juca, vineri, de la ora 13.30, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiției. Halep o va întâlni pe ucraineanca Lesia Tsurenko în primul meci de pe terenul 2.

UPDATE 21.45 La Londra plouă iar meciurile au fost suspendate. Mai mult ca sigur că Simona Halep va juca vineri, în condițiile în care meciul programat pe același teren înaintea întâlnirii ei cu Tsurenko, respectiv Janowicz J. – Hewitt L, s-a întrerupt la scorul 7-5, 4-4.

UPDATE 21.00 Meciul Simonei Halep nu va începe înainte de ora 22.30 și sunt șanse mari ca el să fie reprogramat pentru mâine.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 3 și locul 3 WTA, va juca, joi, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiției.

Halep o va întâlni pe ucraineanca Lesia Țurenko în ultimul meci de pe terenul 2.

Tot joi, în turul doi, Irina-Camelia Begu va juca împotriva nemțoaicei Andrea Petkovici, a 20-a favorită a competiției, partida fiind a doua programată pe terenul 12.

Perechea Sorana Cîrstea/Maria Kirilenko (România/Rusia) va juca în ultimul meci de pe terenul 17 împotriva cuplului Dominika Cibulkova/Kirsten Flipkens (Slovacia/Belgia), iar perechea Irina-Camelia Begu/Karin Knapp va întâlni cuplul rus Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie numărul 5, în ultimul meci de pe terenul 7.

În proba de dublu mixt, perechea Florin Mergea/Elina Svitolina (România/Ucraina) va întâlni cuplul Andre Begemann/Olga Savciuk (Germania/Ucraina). Meciul este programat nu înainte de ora 19.00, iar terenul pe care se va juca va fi stabilit în funcție de încheierea celorlalte partide ale zilei.

SIMONA HALEP, lăudată de site-ul Wimbledon. Site-ul oficial al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon notează că doar câteva jucătoare au capacitatea de a arăta că joacă fără a depune niciun efort, iar printre acestea se află și românca Simona Halep, a treia favorită a întrecerii.

„Doar câteva jucătoare au abilitatea să pară că joacă fără a depune efort. Luați-o în considerare și pe Halep printre acestea. Rareori a fost prinsă dezechilibrată sau pe picior greșit în meciul cu Pereira, pe care l-a terminat cu 19 lovituri câștigătoare și doar nouă greșeli neforțate. Ea se mișcă cu grație, lovește cu precizie și nu țipă, nu are ticuri și nu strânge pumnul tare față de contemporanele sale. Asta este o combinație încântătoare”, a notat wimbledon.com, după meciul din primul tur al Simonei Halep contra braziliencei Teliana Pereira.

Site-ul oficial al competiției precizează că Halep înregistra până la această ediție două victorii și trei înfrângeri, însă a pierdut de fiecare dată în trei seturi și de fiecare dată în fața unor jucătoare mai bine cotate, în 2011 împotriva Serenei Williams, iar anul trecut împotriva chinezoaicei Na Li.

„În ultimele 12 luni, jucătoarea de 22 de ani a făcut cu succes trecerea de la un fost număr 1 la juniori, la o jucătoare de Top 10. Totuși, recunoașterea sa ca sportivă în elita sportului a venit la începutul lunii, în finala de la Roland Garros. Halep a pierdut după trei seturi de luptă în fața Mariei Șarapova, dar statutul său de lider al noii generații a fost confirmat”, a adăugat sursa citată.

Simona Halep, cap de serie numărul 3 și locul 3 WTA, s-a calificat, marți, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Halep a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și cinci minute, pe Teliana Pereira (Brazilia), poziția 88 în ierarhia mondială.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Lesia Țurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări și locul 170 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-0, de Dinah Pfizenmaier (Germania), poziția 116 în clasamentul mondial.

SIMONA HALEP, calificare en-fanfare în turul 2 la Wimbledon. Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 3 și locul 3 WTA, s-a calificat, marți, în turul doi la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiției.

Halep a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și cinci minute, pe Teliana Pereira (Brazilia), poziția 88 în ierarhia mondială.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Lesia Țurenko (Ucraina), jucătoare venită din calificări și locul 170 WTA, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-0, de Dinah Pfizenmaier (Germania), poziția 116 în clasamentul mondial.

Halep și Țurenko s-au întâlnit de trei ori în carieră, de fiecare dată victoria revenindu-i sportivei din România. Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc în 2013, în calificările de la s-Hertogenbosch, și s-a încheiat cu scorul de 6-3, 6-1.

Pentru calificarea în turul doi la Wimbledon, Simona Halep va primi 70 de puncte WTA și un cec în valoare de 43.000 de lire sterline.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”