Simona Halep pierde FINALA de la Roland Garros și șansa de a deveni nr. 1 în lume

Simona Halep pierde FINALA de la Roland Garros și șansa de a deveni nr. 1 în lume
Publicat: 11/06/2017, 23:28
Actualizat: 22/01/2019, 16:57

Halep a fost învinsă, scor 6-4, 4-6, 3-6, pe Jelena Ostapenko (Letonia, 47 WTA), în două ore și două minute. În primul set, deși și-a pierdut serviciul încă din start, Simona a reușit să revină, iar soarta setului s-a decis în ultimul game, când sportiva din Constanța a reușit să facă break și și-a trecut în cont primul act, 6-4, în 38 de minute.

În actul secund, Halep s-a distanțat rapid la 3-0, după un break în game-ul al doilea, cu mingi de 4-0, dar s-a văzut egalată și a cedat setul în contul Jelenei Ostapenko, scor 6-4, în 49 de minute. În decisiv, Simona a condus din nou, cu 3-1, cu break, însă a fost egalată de Ostapenko, care a reușit să și preia conducerea (4-3), după două break-uri. În final, sportiva letonă s-a impus, scor 6-3, în 35 de minute.

Pentru accederea în finala turneului parizian, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 1 milion de euro și 1.300 de puncte în clasamentul mondial, iar, de luni, va fi locul doi în ierarhia WTA.

„Sunt tristă pentru că nu am putut câștiga”

„Sunt tristă pentru că nu am putut câștiga. Este o zi grea, pentru că nu am câștigat, dar hai să continuăm și să credem… Felicitări Jelena, pentru tot ce ai făcut în acest turneu. Bucură-te, fii fericită, pentru că ești ca un copil!”, a declarat Simona, la ceremonia de premiere.

Primele cuvinte ale Simonei au mers către public. „Vă mulțumesc că ați venit la meciurile mele. M-am simțit bine jucând aici. A fost un turneu bun pentru mine, vă mulțumesc mult pentru că ați venit și m-ați susținut”, a spus Simona Halep.

Ostapenko: „Totul s-a întors în favoarea mea”

Finalul a găsit-o vizibil emoționată peJelena Ostapenko, atunci când organizatorii i-au pus microfonul în față pentru primele reacții. „Nu pot să cred că sunt campioană! Știam istoria, știam că atunci când m-am născut a câștigat Kuerten, sunt fericită, era visul meu și sunt foarte, foarte fericită!”, a spus Ostapenko, la Eurosport.

Întrebată cum a gestionat momentul dificil din setul al doilea, atunci când Simona Halep avea 3-0 și minge de 4-0, jucătoarea letonă a răspuns: „Știam că Simona e o jucătoare mare, eu voiam să îmi fac jocul deși greșeam. Dar totul s-a întors în favoarea mea, am luptat pentru fiecare punct și mă bucur că s-a terminat totul în favoarea mea. Mulțumesc oamenilor pentru tot, e un vis să fiu campioană la Roland Garros!”.

În finalul discursului, Jelena Ostapenko a trimis „bezele” către loja care a susținut-o: „Mulțumesc echipei, mamei, agentului meu, tuturor celor care m-au susținut în această săptămână! Thank you, guys!”, a conchis letona la Eurosport.

Gândul a transmis LIVE TEXT finala Roland Garros

18.11 Jelena se distanțează la 5-3, iar toată lumea așteaptă de la Simona o minune ca cea făcută în meciul cu Svitolina. Dar minunea nu mai vine și cu 4-6, 6-4, 6-3 Jelena Ostapenko se impune în această finală atât de valoroasă pentru ea.

18.07 Un nou break pentru letonă, după o minge incredibilă, care a prins fileu, deși era evident că o să iasă afară, și cade în teren.

18.04 Un meci fantastic la Paris, se joacă un tenis de cea mai înaltă calitate, și suspansul se menține: 3-3.

17.57 Simona nu este capabilă să de distanțeze, Ostapensko revine în meci cu un nou break, primul al ei în acest set decisiv.

17.53 BREAK pentru Simona, care joacă foarte inteligent, și se distanțează la 3-1.

17.51 Simona Halep, din nou la conducere, după un game bun, în care a alergat mult și a acoperit foarte bine tot terenul.

17.46 Game și pentru Jelena, care servește mult mai bine acum.

17.44 Două mingi de break salvate impecabil de Simona Halep care începe cu dreptul ultimul set al acestei finale

17.38 Set și pentru Jelena, care a revenit incredibil de la 0-3 și împinge meciul în decisiv

17.33 Probabil cel mai rapid break al meciului, letona câștigând la zero pe serviciul Simonei în mai puțin de un minut

17.32 Un nou game pe serviciul letonei cu șanse de break pentru Simona, comoatrioata noastră ratându-le pe precedentele cinci din game-urile 4 și 6

17.27 Patru game-uri la rând pentru Ostanpenko, cea care conduce pentru prima dată în acest set.

17.22 Simona încearcă să oprească această revenire a letonei, cu un nou break, beneficiază de două șanse, dar break-ul nu vine, și este 3-3.

17.17 După ce a ratat trei șanse de break în game-ul precedent, unul foarte lung, Simona nu se poate concentra și îi oferă letonei șansa de a reintra în meci, cu un break neașteptat.

17.06 Game care părea lejer pentru Simona, care s-a distanțat rapid la 40-0, dar letona are puterea să revină și restabilește egalitatea. Din fericire pentru noi, Simona se regrupează rapid, face cele două puncte necesare pentru a conduce cu 3-0

17.02 Primele semne evidente de nervozitate în jocul letonei, care nu găsește soluții în fața tenacității Simonei. Break pentru Simona, iar Jelena țipă la cinvea din tribune. Greu acest meci pentru letonă.

16.55 A început setul secund, cu un game pe serviciul Simonei, care a fost nevoită să salveze nu mai puțin de trei mingi de break

16.50 SET pentru Simona Halep, după un nou break al compatrioatei noastre, în fața unei jucătoare evident valoroase, dar care „plătește” prețul tinereții.

16.43 Un game început dezastruos pentru Simona, 0-30 pe propriul serviciu, dar după trei puncte la rând, compatrioata noastră are șanse să încheie game-ul. Nu o face din prima, dar joacă fabulos a doua șansă și este 5-4.

16.39 Din nou servește bine Ostapenko, forțează pentru fiecare punct, se duce la 40-15, dar nu are puterea să închidă game-ul, așa că avem „prelungiri”. Game, în cele din urmă, pentru Ostapenko.

16.35 Simona a condus cu 40-15 în acest game, dar a pierdut trei puncte la rând și s-a văzut nevoită să salveze o nouă minge de break. A făcut acest lucru, și-a controlat emoțiile, și conduce acum cu 4-3.

16.29 Reverul Jelenei este, până acum, cea mai slabă lovitură. De câte ori îl forțează mingea iese mult afară, așa cum s-a întâmplat și în acest game. Trei șanse de break pentru Simona care nu iartă. Este 3-3

16.26 Letona a reintrat bine în acest meci, are și noroc, la o minge care lovește fileul și cade în terenul compatrioatei noastre, și fructifică prima din cele două șanse de break

16.23 Ostapenko restabilește egalitatea în acest prim set, 2-2

16.20 Un game extrem de rapid al Simonei, pe propriul serviciu, câștigat la zero de comoatrioata noastră, care este, prentru prima dată, la conducerea acestui joc

16.18 Primul game și pentru Simona, tot un break, realizat ușor, în condițiile în care s-a jucat mult pe al doilea serviciu al letonei, unul vulnerabil.

16.14 Probleme pentru Simona în acest prim game al partidei, unul în care a servit foarte modest. Break la zero pentru Ostapenko

16.13 A început finala. Meciul vieții pentru cele două jucătoare.

Simona Halep, în vârstă de 25 de ani, se află la a doua finală de Grand Slam a carierei. În 2014, ea s-a calificat în ultimul act la Roland Garros, însă a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6. În schimb, până la ediția din acest an, cea mai bună performanță a Jelenei Ostapenko, în vârstă de 20 de ani, a fost participarea în primul tur, din 2016.

Prezența în finala turneului de la Roland Garros este recompensată cu un milion de euro și 1.300 de puncte în clasamentul mondial. Câștigătoarea competiției va primi 2.100.000 de euro și 2.000 de puncte WTA.

Prosport: 7 lucruri despre Finala Roland Garros

1.Duelul mingilor decisive.Simona Halep și-a surclasat adversarele pe teren la numărul de lovituri câștigătoare în primele runde. În total: 118 winners. Ostapenko este însă campioană detașată la French Open 2017 cu 245 de lovituri câștigătoare.

2.Duelul din lojă: australianul Darren Cahill este pus față în față cu spaniola Anabel Medina Garrigues, despre care Marion Bartoli spunea că este „antrenoarea anului”. La 34 de ani, „AMG” este încă jucătoare profesionistă, așteptându-și cu răbdare momentul revenirii, după problemele avute la umăr. Din august anul trecut Medina Garrigues nu a mai jucat vreun meci, a testat munca de director de turneu la un ITF din Valencia, dar are o experiență uriașă pe zgură: a deținut la un moment dat recordul pentru cele mai multe titluri câștigate pe zgură dintre jucătoarele active în circuit. Și este dublă campioană la Roland Garros, la dublu. Deși nu a jucat cu Simona de când constănțeanca a ajuns în top și și-a redefinit jocul, spaniola a avut-o ca adversară de două ori:1-1 este scorul direct pe suprafața roșie între Simona și Anabel.

2.Ce n-a văzut Parisul de mai bine de trei decade:Jelena Ostapenko este prima jucătoare din Letonia care joacă o finală de turneu de Mare Șlem. Dar este și prima jucătoare din afara listei capilor de serie care joacă în finala French Open-ului de la Mima Jausovec, în 1983 (iugoslava învinsă în ultimul act de Chris Evert).

4.În Era Open (din 1968 încoace), doar trei jucătoare au reușit să câștige titlul la Roland Garros la junioare și mai apoi la senioare: Mima Jausovec (1973 – titlu la junioare, 1977 titlu la senioare), Jenifer Capriatti (1989 – titlu la junioare, 2001 titlu la senioare) și Justine Henin (titlu la junioare în 1997, victorii la senioare în 2003, 2005, 2006 și 2007). Alte patru jucătoare – Renata Tomanova, Natașa Zvereva, Martina Hingis și, deocamdată, Simona Halep au jucat finale la simplu după ce au fost campioane la junioare.

5. Șase jucătoare au reușit să câștige primul titlu de Mare Șlem, la Roland Garros, mai devreme decât ar putea-o faceJelena Ostapenko. Letona va juca finala la 20 de ani și 2 zile. Monica Seleș este cea mai tânără campioană la French Open: a câștigat trofeul la 16 ani și 189 de zile! Goolagong-Cawley, Chris Evert și Iva Majoli au luat trofeul la 19 ani, Steffi Graf și Sanchez-Vicario – la 17 ani.

6.Miza din punct de vedere a clasamentului mondial: Simona Halep devine numărul unu mondial dacă reușește să câștige primul titlu de Mare Șlem. Jelena Ostapenko intră sigur în Top 20 WTA, de luni. Dacă pierde finala, noul personal bestel Jelenei va fi 18 WTA, dacă se impune – va fi 12 WTA.

7.2,1 milioane de euro este miza financiară a finalei de la Roland Garros. Campioana ia însă un premiu mai mic decât la Australian Open sau Wimbledon.

Meciul dintre Simona Halep șiJelena Ostapenko din finala Roland Garros este transmis LIVE de Protv, astăzi, de la ora 16.00

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață