Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Sydney

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Sydney
Publicat: 13/01/2016, 10:07

Românca a câștigat al doilea meci pe care l-a disputat în acest an după o oră și 38 de minute.

Halep a trecut cu bine primul examen important al acestui sezon, întâlnirea cu Pliskova, o jucătoare de 1,86 metri înălțime, care „cochetează” cu Top 10 WTA (a fost pe locul 7 în august 2015). Partida a fost tensionată, cu reușite, dar și cu multe greșeli neforțate de ambele părți – 33, Halep și 43, adversara ei – un meci tipic pentru începutul de an. Românca a căutat să o țină în spatele terenului pe rivală, cu mingi lungi, să o deplaseze cât mai mult pe destul de imobila sportivă din Cehia și să se ferească de lovitura de dreapta a acesteia. Din acest motiv, a trimis multe mingi în aut și s-a enervat de multe ori, lovind cu racheta terenul. Ca de obicei, sportiva din Constanța a alergat mult și a acoperit foarte bine terenul, fără să mai acuze probleme la tendonul lui Ahile, ca în meciul de marți, cu Caroline Garcia. Simona Halep s-a apărat foarte bine în momentele de agresivitate ale Karolinei Pliskova, iar serviciul româncei a fost mai eficient, cu 70 la sută proporția de reușită a primului.

La rândul ei, Pliskova a căutat să evite reverul Simonei Halep și să fie cât mai ofensivă. Însă „regina așilor” anul trecut – 517 în 75 de partide – a servit imprecis (49 la sută proporția de reușită a primului), lipsindu-i astfel principala armă. Jucătoarea din Cehia a avut momente de revenire în joc și posibilități de preluare a controlului partidei, pe care însă le-a risipit.

Meciul a început cu câte un ghem câștigat de fiecare sportivă, apoi Halep a profitat de imprecizia adversarei sale și s-a distanțat la 5-1. Pliskova a reușit să-și facă serviciul, apropiindu-se la 2-5. A urmat o „pană de curent” în jocul româncei, astfel că Halep a pierdut zece mingi la rând și scorul a devenit 5-4 pentru ea, înainte de a servi pentru set. În acel moment, ambele jucătoare au cerut intervenția antrenorilor lor. Darren Cahill i-a transmis lui Halep să fie relaxată să se gândească la importanța ghemului următor, dar să nu îl privească precum unul decisiv. Românca a ieșit din impas și a închis setul cu 6-4, la a doua minge, nu înainte de a salva o posibilitate de 5-5.

Simona Halep a menținut forma pozitivă în primul ghem din setul secund, a condus cu 40-0 pe serviciul jucătoarei din Cehia, dar Pliskova a servit doi ași și a pus o minge în colțul terenului. Tot Pliskova și-a trecut pe tabelă ghemul, profitând de două erori neforțate ale adversarei. Și Halep și-a fructificat serviciul, după un ghem lung, apoi a reușit break-ul și s-a desprins la 3-1 și ulterior la 4-2. Sportiva cehă nu a cedat și a egalat la 4. Au urmat alte trei ghemuri la rând câștigate de o jucătoare pe serviciul celeilalte La 6-5 pentru ea, Halep l-a chemat din nou pe Cahill, care a coborât încet din tribună și s-a îndreptat agale către eleva sa. Cu mult calm, tehnicianul australian i-a cerut Simonei Halep să aleagă cum va juca următorul ghem, pe mâna ei sau pe cea a adversarei. Halep a spus că pe mâna ei și, la fel ca în finalul primului set, a pus capăt meciului la a doua minge, după ce a salvat o posibiliate de break.

Simona Halep a ridicat astfel la trei numărul victoriilor cu Pliskova, toate în două seturi aprig disputate. La precedentele competiții, românca a câștigat turneul după ce a învins-o pe Karolina Pliskova: în finală la Dubai și în optimi de finală la Indian Wells.

În faza următoare, Halep va evolua împotriva jucătoarei ruse Svetlana Kuznețova, locul 25 WTA, care a învins-o, tot miercuri, pe italianca Sara Errani, locul 19 WTA, cu scorul de 7-6 (1), 6-0.

Simona Halep, 24 de ani, și Svetlana Kuznețova, 30 de ani, fostă ocupantă a locului 2 mondial în 2007, s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, sportiva din Constanța conducând cu 3-2. Ultima lor partidă a avut loc în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediția 2014, iar Simona Halep a câștigat cu 6-2, 6-2.

Calificarea în semifinale este recompensată la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari și cu 185 de puncte WTA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația