Singura echipă din România pe care Mircea Rednic refuză s-o antreneze

Singura echipă din România pe care Mircea Rednic refuză s-o antreneze
Publicat: 14/06/2013, 16:31
Actualizat: 31/01/2019, 19:10

Antrenorul echipei CFR Cluj, Mircea Rednic, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări, că singura formație din România pe care nu o va antrena este Steaua București, în rest el este tehnician profesionist și nu exclude nicio variantă.

Întrebat în legătură cu o declarație pe care a dat-o în urmă cu ceva timp, potrivit căreia singura echipă din Cluj-Napoca pe care o va antrena este Universitatea Cluj, Mircea Rednic a răspuns: „Nu mai contează ce am spus. Eu am mai spus că nu mai vin în România și am venit. Un singur lucru este clar: singura echipă pe care nu o antrenez în România este Steaua, în rest sunt profesionist și merg unde se vrea performanță.”

Rednic a afirmat că obiectivul său la CFR în acest sezon este realizarea eventului. „Există calitate și avem ca obiectiv câștigarea campionatului. Jucătorii importanți trebuie să rămână, dar asta voi decide eu în funcție de cum se vor comporta în perioada de pregătire. În momentul de față nu e nevoie de transferuri, vom vedea mai târziu. În momentul de față eu sunt mulțumit de lot. Pentru mine obiectivele sunt clare, campionat, Cupă și echipa să joace fotbal. Cred că am fost ales pentru că am experiență, am făcut performanță în România, știu cam ce trebuie să fac. Aceleași echipe rămân favorite pentru a câștiga campionatul. E vorba de Steaua, Petrolul, Vaslui, Astra. Acum am intrat și noi în cursă”, a spus Rednic, care a semnat un contract pe un sezon cu drept de prelungire pentru încă unul.

Mircea Rednic a precizat că va folosi sistemul 4-4-2 și a menționat că și-ar fi dorit ca CFR să evolueze în sezonul viitor al Ligii Europa. „Mie nu îmi convine că CFR nu joacă în cupele europene. Chiar mi-am dorit ca CFR să joace, dar așa o să am mai mult timp să pregătesc echipa pentru campionat”, a completat Rednic.

Tehnicianul consideră că sistemul din Belgia cu play-off și play-out ar putea fi implementat și în Liga I. „Am avut o experiență acum în Belgia cu play-off. Eu zic că este un lucru foarte bun cu 16 echipe. S-a văzut și diferența. A fost diferență mare între ce s-a jucat. Toată lumea are de câștigat. Ar fi ideal pentru noi, dar nu este problema mea”, a explicat Rednic.

Mircea Rednic a explicat că peste două sezoane ar putea reveni ca antrenor la Standard Liege, unde nu i-a fost prelungit contractul deși a reușit calificarea în preliminariile Ligii Europa. „Din moment ce am avut ca obiectiv calificarea într-o cupă europeană și l-am realizat cu jucători foarte tineri, zic că am reușit. A fost decizia președintelui. Din moment ce ești apreciat de suporteri, jucători, de mass media, nu am ce să îmi reproșez. Am crezut în jucătorii români, le-am oferit șansa să joace. Nu au reușit să o facă, dar nici nu puteau în timpul scurt care erau. Nu au reușit să se adapteze și să se impună. Mi-aș fi dorit ca jucătorii români să reușească. O să fie mult mai greu acum ca cei din Belgia să se orienteze către jucătorii noștri. Din punct de vedere al meseriei, cred că am făcut-o foarte bine. Asta contează foarte mult. Liege e casa mea, acolo locuiesc, acolo sunt iubit, dar după ce o să iau campionatul cu CFR o să mai am un an obligatoriu și apoi mă voi întoarce”, a subliniat Rednic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto