Sorana Cîrstea o învinge pe Petra Kvitova și se califică în turul al treilea la Australian Open

Sorana Cîrstea o învinge pe Petra Kvitova și se califică în turul al treilea la Australian Open
Sorana Cîrstea o învinge pe Petra Kvitova și se califică în turul al treilea la Australian Open. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/02/2021, 09:31

Tenismena română Sorana Cîrstea (68 WTA) s-a calificat miercuri în turul al treilea al turneului de Mare Șlem de la Australian Open, după ce a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (8 WTA), cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1.

Cîrstea, în vârstă de 30 de ani, a obținut cea mai bună performanță a sa la Melbourne de până acum în 2017, când a ajuns în optimile de finală, informează site-ul agenției Agerpres.

Miercuri, ea s-a impus în fața Petrei Kvitova după două ore și trei minute de joc.

Adversara ei de miercuri, Kvitova, a fost finalista turneului de la Australian Open în 2019, fiind la acea vreme învinsă de japoneza Naomi Osaka.

Cîrstea a câștigat primul set cu 6-4

Cehoaica a început mai bine meciul şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Cîrstea a avut o revenire formidabilă, reuşind să câştige patru ghemuri la rând (5-3). Kvitova a făcut break, dar nu a reuşit să îşi concretizeze şi serviciul, astfel că Sorana s-a impus în primul set cu 6-4.

Kvitova a dominat categoric actul secund, în care a condus cu 4-0 şi a încheiat cu 6-1. În decisiv a fost rândul româncei să aibă 4-0, câştigând apoi cu 6-1.

Sorana Cîrstea a servit doi ași și a făcut șapte duble greșeli, în timp ce adversara a servit un singur as și a făcut același număr de duble greșeli.

Diferenţele au fost destul de mici la serviciu, 55%-54% la primul şi 50%-47% la al doilea, ambele în favoarea româncei.

În ceea ce privește numărul de mingi direct câștigătoare, Cîrstea a avut 17, în timp ce Kvitova a avut 21. Sorana a înregistrat și 30 de erori neforțate, față de cele 44 ale Kvitovei.

În continuare, Kvitova are avantaj în meciurile directe cu Cîrstea, 5-3. Kvitova se impusese în ultimele 2 meciuri împotriva Soranei: la Madrid în 2014 și la Wimbledon în 2016.

Cîrstea şi-a asigurat un cec de 215.000 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea va juca tot cu o cehoaică în următorul tur

În turul următor, Sorana Cîrstea va juca împotriva unei alte reprezentante a Cehiei, Marketa Vondrousova (2o WTA), finalistă la Roland Garros în 2019.

Vondrousova s-a calificat în premieră în turul al treilea al Australian Open după ce a învins-o pe canadianca Rebecca Marino (6-1, 7-5).

Tot miercuri, Simona Halep, a doua favorită a turneului, va juca în runda a doua contra australiencei Ajla Tomljanovic.