David Popovici a stabilit un nou record mondial în finala probei de 100 de metri liber la CE de Natație de la Roma

David Popovici a stabilit un nou record mondial în finala probei de 100 de metri liber la CE de Natație de la Roma
Înotătorul David Popovici / Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 13/08/2022, 19:45
Actualizat: 13/08/2022, 21:20

David Popovici a stabilit un nou record mondial după ce a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Timpul cu care s-a impus în finală este de 46,86 secunde, doborând recordul deținut până acum de brazilianul Cesar Cielo. 

David Popovici, care a uimit lumea înotului la Campionatele Mondiale de la Budapesta, a pornit din postura de favorit la medalia de aur și la Campionatul European de la Roma.

Popovici a încheiat cursa în 46,86 secunde și a bătut recordul mondial deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho, încă din 2009.

David a înotat pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului, în finala probei de 100 de metri liber de la Europenele organizate la Foro Italico, din Roma. A întors al doilea, dar a avut o parte secund absolut formidabilă.

În acest moment, David Popovici este cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil.

Sportivul de la CS Dinamo a reușit vineri să coboare pentru prima oară sub 47,00 de secunde în proba de 100 metri liber, stabilind un nou record european.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult