Sun Yang, dublu campion olimpic, a suferit un accident ușor în timp ce conducea fără permis

Sun Yang, dublu campion olimpic, a suferit un accident ușor în timp ce conducea fără permis
Publicat: 04/11/2013, 12:11
Actualizat: 03/02/2019, 17:56

Înotătorul chinez Sun Yang, dublu campion olimpic, și-a cerut scuze, luni, după ce a condus fără permis în week-end și mașina în care se afla a fost lovită de un autobuz, informează AFP.

Sun, care a obținut medalia de aur în probele de 400 și 1.500 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Londra, și-a recunoscut greșeala, într-un mesaj postat pe rețeaua Weibo, echivalentul chinez al Twitter-ului.

Automobilul Porsche Cayenne, pe care l-a condus Sun Yang, fusese împrumutat de sportiv de la un apropiat. Mașina a fost lovită din spate de un autobuz, în orașul Hangzhou.

Accidentul a fost unul ușor, însă extrem de mediatizat în China, iar ulterior s-a descoperit că multiplul campion mondial a condus fără permis.

Sun Yang, în vârstă de 21 de ani, și-a justificat fapta spunând că are „prea puține cunoștințe juridice” și că este „foarte ocupat cu antrenamentele”.

Aceste declarații ale sale au atras criticile internauților. „Ai diplomă de grădiniță, sau ce? Chiar și elevii de școală primară știu că pentru a conduce îți trebuie permis”, a notat, ironic, un utilizator al Weibo.

„Este o persoană publică. Cum îndrăznește să își ceară scuze după ce a făcut această greșeală cu bună știință, bătându-și joc de viețile altora?”, a scris altul.

„Acest accident a avut un impact imens asupra societății și publicului. Sunt extrem de dezolat și mă voi gândi bine la ce am făcut”, a notat Sun pe Weibo.

Sun riscă o amendă de 200 până la 2.000 de yuani (de la 24 la 240 de euro) și o condamnare la închisoare de până la 15 zile.

Codul rutier este per total prea puțin respectat în China, însă încălcările comise de personalități fac obiectul unor dezbateri largi pe internet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase