TAS judecă și rușinile? Viitorul – FCSB 1-0, după un joc inteligent al echipei lui Hagi. Eric a înscris un gol superb

TAS judecă și rușinile? Viitorul - FCSB 1-0, după un joc inteligent al echipei lui Hagi. Eric a înscris un gol superb
Publicat: 09/09/2017, 22:43

Umflați de parcursul european, umflați de vedetele pe care le-a atras în lot și de declarațiile unui finanțator-antrenor principal care dictează nu doar alcătuirea lotului, ci și primul „11”. Fotbal românesc în toată splendoarea lui.

Vă mai amintiți ultima partidă în care campioana a părut atât de fragilă într-un meci contra vicecampioanei? Handicapată de nevoia firească de fonduri care a făcut-o să se debaraseze, contra cost, de cei mai buni jucători, Viitorul apelează la ambiție, la memoria recentă și la copii contra unui FCSB care vine din postura de gigant cu mușchii umflați. Umflați de parcursul european, umflați de vedetele pe care le-a atras în lot și de declarațiile unui finanțator-antrenor principal care dictează nu doar alcătuirea lotului, ci și primul „11”. Fotbal românesc în toată splendoarea lui.

Previzibil. Cuvântul cheie. FCSB e echipa sigură în start, echipa care construiește în fața unei defensive atente. Viitorul fură atenția cameramanilor doar atunci câd mingea ajunge la Cicâldău, autor de „floricele”, dar și atunci când pressingul agresiv dă roade. Presiunea oaspeților e sterilă, însă în primele 20 de minute sunt reclamate trei penalty-uri. Un presupus fault la Alibec, un presupus henț în careu și un presupus fault la Budescu. Toate refuzate de Găman, cel care îi dă un „galben” lui Budescu ca să calmeze spiritele. Sau cel puțin așa presupune el. Viitorul prinde curaj după 20 de minute în care FCSB arată că mușchii sunt rezultatul steroizilor. Umflarea artificială nu dă roade. Sau nu mereu. Chițu întoarce în centrul careului, Lopez șutează cu sete, însă Bălașa se aruncă în fața glonțului și îl salvează pe Vlad de o minge grea. Dar mingea grea vine. Eric e la marginea careului, fundașii FCSB dorm și îl lasă să-și așeze mingea pe stângul, iar racheta se oprește în plasă. Campioana are 1-0 după jumătate de oră, grație jocului mai inteligent.

FCSB răspunde, dar cu mai multă agresivitate decât cu fotbal. Atacuri avântate, fără organizare, fără prea multe idei. Budescu face o „foarfecă” din careul mic după o ieșire ciudată a lui Rîmniceanu, însă același portar se repliază și respinge. Campioana a scăpat de jucătorii cu experiență, dar pare că știe să se apere. Cu siguranță știe că FCSB s-a specializat în reveniri în acest sezon.

CONTINUAREA PE PROSPORT.RO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase