Tătărușanu, despre absența României de la Euro 2012: „Noi nu am meritat să ne calificăm și asta este”

Tătărușanu, despre absența României de la Euro 2012: Noi nu am meritat să ne calificăm și asta este
Publicat: 24/07/2012, 13:56
Actualizat: 25/06/2013, 15:30

Portarul stelist Ciprian Tătărușanu a declarat, vineri, în Austria, unde se află în cantonament cu echipa sa de club, că nu regretă faptul că naționala României nu este prezentă la Euro-2012, pentru că nu a meritat să se califice la turneul final, informează site-ul oficial al FC Steaua.

„Nu pot spune că am vreun regret pentru ca nu am fost la Euro, fiindcă nu am meritat acest lucru. Dacă am fi jucat extraordinar și am fi ratat calificarea la mustață, atunci aș fi putut avea regrete. Noi nu am meritat să ne calificăm și asta este!”, a spus jucătorul.

Tătărușanu nu se plânge de duritatea antrenamentelor pe care le conduce noul tehnician al echipei, Laurențiu Reghecampf, dar precizează noile metode de pregătire folosite sunt foarte bune și eficiente. „Orice cantonament este greu, nu pot spune ca facem ceva ieșit din comun. Toate antrenamentele sunt solicitante, dar nu am fost biciuiți sau răstigniți, așa cum s-a scris prin presă. Preparatorul nostru fizic a venit cu ceva nou, dar nu ieșit din comun. Sunt niște metode de antrenament diferite, dar foarte bune și eficiente”, a explicat el.

Referindu-se la viitoarea ediție de campionat, Tătărușanu estimează că echipa sa are un început de sezon accesibil și afirmă că nu poate spune care formație este favorită la titlu. „Pe hârtie, sunt multe favorite la titlu, dar cred că la sfârșitul turului vom putea spune cine joacă cel mai frumos fotbal și are sanse reale să caștige campionatul. Teoretic, începem campionatul bine, cu echipe mai slab cotate. Dar s-a vazut și in sezonul trecut că nicio echipă nu este slabă și niciun meci nu este câștigat dinainte. Anul trecut am făcut egal cu Sibiul în prima etapă, deși am avut multe șanse de a marca. Din fericire, după aceea am avut două victorii care ne-au ridicat în clasament. În ceea ce o privește pe Chiajna, vom vedea ce va fi la ora jocului. Nu știm cu ce echipă joacă, deoarece au facut multe transferuri și au schimbat banca tehnică. Vom fi puși la punct până la începutul partidei! Primul meci este cel mai important pentru noi, nu pot face o comparație între campionat și cupele europene. În Europa League sper să facem cât mai multe puncte și sa fim văzuți cât mai bine”, a declarat Tătărușanu.

El spune că nu își dorește să plece în acest moment de la Steaua, echipă cu care vrea să devină campion. „Orice jucător se gândește să plece la mai bine, dar eu stau cu mintea la Steaua în acest moment. Pe mine mă motivează să rămân aici faptul că este echipa mea de suflet. Eu am crescut în cartierul Stelei și de mic țin cu această echipă. De asemenea, mă motivează câștigarea unui titlu, fiindcă asta imi doresc cel mai mult”, a afirmat Tătărușanu.

Portarul crede că informațiile privind un transfer al coechipierului său Vlad Chiricheș la FC Barcelona sunt doar „invenții ale presei”, dar precizează că s-ar bucura foarte mult dacă fundașul stelist ar ajunge în Catalunia. „În ceea ce privește informațiile legate de un transfer al lui Chiricheș, nu știu nimic. Prin presă, eu am fost deja transferat la Marseille «oficial», am făcut și vizita medicală. Am mai fost transferat și pe la Wigan, iar Tănase la Lyon. Chiricheș a fost trimis de presă pe la Milano, pe la Barcelona. Cred că sunt doar invenții ale presei. Dacă se va întampla să ajunga la Barcelona, noi ne vom bucura nespus de mult pentru el”, a adăugat Ciprian Tătărușanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...