Turneul Campioanelor | Andreescu VS. Halep: Primul set al meciului câștigat de Bianca / Halep își ia revanșa câștigând setul 3

Turneul Campioanelor | Andreescu VS. Halep: Primul set al meciului câștigat de Bianca / Halep își ia revanșa câștigând setul 3
Publicat: 28/10/2019, 16:45

Jucătoarea din Canada a continuat evoluția bună din prima manșă. A câștigat al patru-lea game la rând, pe propriul serviciu. Simona Halep a revenit în joc a câștigat și ea pe propriul serviciu și a reușit un break, preluând astfel conducerea, 2-1. Bianca Andreescu a echilibrat din nou situația, după un re-break, scor 2-2. Simona Halep s-a distanțat la două game-uri, 4-2, dar canadianca a întors, a egalat la 4-4, iar ulterior s-a mers cap la cap.

S-a intrat în tie-break, unde românca a fost mai solidă la serviciu și la retur și s-a impus cu 7-6. La scorul de 6-5, Andreescu a avut o oportunitate de meci.

Primul set

Simona Halep a câștigat primul game al meciului cu Bianca Andreescu, pe propriul serviciu, după ce jucătoarea în vârstă de 19 ani egalase de la 15-40. Adversara din Canada nu a avut însă probleme pe serviciu, a pierdut un singur punct și a egalat, 1-1. Bianca a reușit primul break al întâlnirii, în care a revenit de la 15-30. Simona a realizat re-break-ul, după ce a recuperat de la 30-40, după care a preluat conducerea și a încheiat game-ul cu cinci puncte la rând, scor 3-2.

Bianca Andreescu a echilibrat din nou situația, după primul game la 0 din acest meci, 3-3. Numărul patru WTA a trecut din nou în avantaj după ce a realizat al doilea break din această întâlnire, 4-3. Andreescu s-a impus din nou, a ajuns la un game distanță de câștigarea primului set, 5-3.

Andreescu a reușit să ia primul set, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3.

Știre inițială

„Sunt încântată și eu că voi juca împotriva ei (n.red. – Bianca Andreescu). Va fi o provocare pentru mine, pentru că am avut un an cu multe suișuri și coborâșuri. Am avut un mare vârf la Wimbledon, dar în rest am fost destul de jos. Nu mă gândesc dacă voi câștiga sau dacă nu voi câștiga aici. Îmi doresc doar să pot să joc meciurile”, a spus Simona Halep, înaintea debutului la Turneul Campioanelor.

Pentru fostul lider mondial este a cincea prezență la Turneul Campioanelor, iar cea mai bună performanță a fost în anul 2014, atunci când a pierdut finala în fața Serenei Williams, în două seturi, 3-6, 0-6. În celelalte trei ediții, Simona Halep nu a trecut de faza grupelor (2015, 2016, 2017). Și anul trecut s-a calificat la competiția care se desfășoară cu primele opt cele mai bune jucătoare de tenis din lume, dar nu a putut juca din cauza unei accidentări.

La Turneul Campioanelor, Simona Halep îl va avea alături pe antrenorul australian, Darren Cahill, pe care fostul lider mondial l-a ales pentru on-court coaching pentru primul meci al său din acest an de la Shenzhen, contra canadiencei de origine română, Bianca Andreescu. Alături de Simona, în China, se află și antrenorul român, Daniel Dobre.

De cealaltă parte, pentru Bianca Andreescu aceasta este prima prezență la Turneul Campioanelor.

„E ca și cum ai juca direct în sferturi la un Slam. Dar am avut o pregătire bună. Vin după niște victorii bune (n.red. – Bianca a câștigat 7 din 8 meciuri versus Top 8 WTA în 2019).

Eu și Simona? Întotdeauna mi-am dorit să joc împotriva ei. În sfârșit am șansa asta. Sunt nerăbdătoare.

Cred că am jucat o singură dată în sistem de grupă, în Junior Fed Cup. La individual, niciodată. Va fi super. Dar nu va fi ușor. Am realizat însă că joc bine sub presiune. Nu mă întrebați cum. Cred însă că îmi ridic nivelul inconștient la un nivel superior și sunt recunoscătoare pentru asta. De aceea consider că joc atât de bine împotriva celor mai bune jucătoare. Însă asta a funcționat mai ales când porneam cu șansa a doua. Să vedem cum va fi acum”, a spus Bianca Andreescu, la întâlnirea cu mass-media înainte de startul Turneului Campioanelor.