Ultramaratonistul Tibi UȘERIU ia startul într-o nouă cursă EXTREMĂ, la temperaturi de până la -50 de grade Celsius

Redactor:
Raluca Lazaroi
Ultramaratonistul Tibi UȘERIU ia startul într-o nouă cursă EXTREMĂ, la temperaturi de până la -50 de grade Celsius
Yukon Arctic Ultra. Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a luat startul într-o nouă cursă extremă la Polul Nord. Vezi ce proiect vrea să facă notoriu Ușeriu, prin participarea la această competiție

Duminică, la ora 10.30 (20.30 ora României) Tibi Ușeriu a luat startul într-o nouă competiție extremă – Yukon Arctic Ultra, maraton care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la -50 de grade Celsius.

Competiția este considerată mai dificilă decât maratonul 6633 Arctic Ultra pe care bistrițeanul Tibi Ușeriu l-a câștigat de trei ori consecutiv, fiind mai lung și desfășurându-se printr-o zonă sălbatică.

Prin participarea la acest maraton, sportivul din Bistrița-Năsăud vrea să facă cunoscut un proiect al unei organizații, legat de Via Transilvanica, un drum turistic de 1.000 de kilometri prin România.

„Într-o bună zi, după ce am stat o vreme îndelungată de unul singur, am descoperit că există posibilitatea să alerg. De atunci, alergarea a devenit pentru mine sinonimă cu libertatea,” a scris Tibi Ușeriu pe Facebook la puțin timp după ce a ajuns în Canada. „Sinonimă cu un parcurs și cu un sens. Nu am alergat niciodată de dragul performanței sportive, pentru bani sau pentru premii. Am urmărit mereu ceva personal. Am căutat să mă împac iar și iar cu mine însumi, să mă regăsesc. Cu fiecare cursă în care mă implic, descopăr un alt Tibi decât cel pe care îl știam cândva. În ‪3 februarie, voi lua startul la o nouă cursă extremă: Yukon Arctic Ultra. Voi încerca să parcurg cei aproape 700 de kilometri cu gândul la un drum de acasă, al nostru. Fiindcă Via Transilvanica, o să vedeți, într-o bună zi va face parte din viața multor români și străini. Alerg așadar ca ambasador al Via Transilvanica.”

Maratonul Yukon Arctic Ultra are 700 de kilometri, se desfășoară într-o zonă sălbatică din Canada, pe traseul folosit de cel mai dur concurs de atelaje canine din lume. Tibi Ușeriu este singurul român care s-a înscris în concurs, la proba de 700 de kilometri, probă la care concurează 41 de persoane. Anul trecut, un singur concurent a reușit să termine cursa și alți doi au suferit amputații din cauza degerăturilor.

Maratonul Yukon Ultra Artctic va avea loc în perioada 3-16 februarie, pe traseul Whitehorse (start) – Muktuk – Dog Grave Lake – Braeburn – Ken Lake – Carmacks – McCabe – Pelly Crossing – Pelly Farm – Scroggie Creek – Dawson City (sosire), recordul de parcurgere a distanței fiind de 7 zile.

Anul trecut, maratonistul Tibi Ușeriu a reușit, pentru a treia oară consecutiv, să treacă primul linia de sosire maratonului 6633 Arctic Ultra și să fluture steagul României, fiind singurul român care a reușit să termine cursa de 618 kilometri.  

 

×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide