Un grup de investiții condus de familia regală din E.A.U. vrea să cumpere clubul Dinamo București

Redactor:
Răzvan Stîngă
Un grup de investiții condus de familia regală din E.A.U. vrea să cumpere clubul Dinamo București
Abu Dhabi Business Development, grup de investiții condus de familia regală din Emiratele Arabe Unite, vrea să cumpere clubul Dinamo București! Entitatea ar fi trimis deja o scrisoare deschisă pe adresa echipei, în care precizează cerințele pentru care tranzacția poate avea loc.

Abu Dhabi Business Development dorește ca actualul acționariat să obțină licența pentru Liga 1 în 2020-2021, dar și ca Dinamo să rămână în primul eșalon la finalul acestui sezon. „Suntem încântați să informăm că Abu Dhabi Business Development este interesat să achiziționeze FC Dinamo București (92,3% din acțiunile totale), în concordanță cu strategia noastră de dezvoltare pentru regiune.

Suntem conștienți de condițiile comerciale actuale pentru preluarea pachetului menționat anterior și suntem pregătiți să evaluăm anul fiscal, precum și să analizăm diligentele legale și comerciale efectuate de reprezentanții noștri. Conform prognozei noastre, aprobarea internă necesară poate dura aproximativ două luni.

În plus, trebuie să rețineți că, pentru a încheia tranzacția, va trebui să obțineți licența de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 și asigurarea activităților operaționale de zi cu zi. De asemenea, este necesar ca Dinamo să rămână în Liga 1 sezonul următor.

Recent, grupul Abu Dhabi Business Development a finalizat procesul achiziționării clubului Charlton Athletic, echipă din liga secundă a Angliei.
Vă rugăm, nu ezitați să îl contactați pe domnul Florică pentru informații”, se arată în scrisoarea transmisă de Abu Dhabi Business Development, conform Pro X.

Ionuț Negoiță, acționarul majoritar de la Dinamo, a declarat deschis, în urmă cu câteva luni, că este dispus să vândă clubul pentru suma simbolică de un leu. Ulterior, mai mulți oameni de afaceri au intrat în negocieri cu el, dar s-au retras din diverse motive, printre care și nesiguranța actelor de la Dinamo și gravitatea problemelor legate de datorii.

Foto: Profimedia

Inchide