Un nou amical de lux pentru România, după meciul cu Italia: ”Se fac demersuri”

Un nou amical de lux pentru România, după meciul cu Italia: ''Se fac demersuri''
Publicat: 09/11/2015, 16:44

„Jocul cu Italia este primul de pregătire, am cerut președintelui Federației Române de Fotbal cât mai mulți adversari de acest calibru, am cerut Anglia, Spania, Belgia sau Italia și văd că mi-a îndeplinit o doleanță. Am solicitat un turneu pentru jucătorii din țară, pentru că îmi doresc ca jucători noi să îmbrace tricoul naționalei. Am cerut meciuri grele și se fac demersuri pentru un joc cu Spania. Mi-aș dori ca până la plecarea în Franța să avem șase meciuri de pregătire. La meciul din Italia eu cred că stadionul va fi plin și îmi doresc să fie cât mai mulți români. Italienii au încă o echipă puternică, sunt mulți jucători cu experiență și faptul că s-au calificat la pas din grupa din care au făcut parte spune multe. Noi ne dorim să avem o prestație bună. Deocamdată nu a fost aprobat proiectul prezentat de mine în Comitetul Executiv, ci doar turneul de pregătire din iarnă. Următorul meci al naționalei va fi în februarie, nu știu dacă sub titulatura de echipă divizionară sau națională, dar sigur va fi cu jucători din țară. Vor fi trei meciuri de pregătire în acea perioadă”, a declarat Iordănescu.

Antrenorul echipei naționale nu a semnat deocamdată noul contract cu FRF, cel în vigoare expirând imediat după partida amicală cu Italia, din 17 noiembrie, și nu știe dacă va continua și după terminarea Campionatului European de anul viitor: „Nu știu, în momentul de față nu s-a semnat noul contract între Federația Română de Fotbal și selecționer, există doar aprobarea Comitetului Executiv. Eu îmi doresc să continui la echipa națională, dar deocamdată nu s-a semnat și vechiul contract expiră a doua zi după meciul cu Italia. Mai sunt multe lucruri de lămurit, de obiectiv, sunt foarte multe probleme care trebuie stipulate în contract”.

Anghel Iordănescu și-ar dori ca România să profite de prima de calificare la CE 2016 și să promoveze cât mai mulți tineri la echipa națională. „Italia ne-a luat-o înainte în ceea ce privește promovarea tinerilor. Fiecare club trebuie să aibă 25 de jucători profesioniști, din care patru trebuie să fie crescuți în academia proprie de juniori. Această calificare ne va aduce nouă 10 milioane de euro și apoi se vor adăuga primele de victorii. Ar fi bine ca și la noi să se facă totul pentru promovarea tinerilor, trebuie să profităm de această calificare”, a mai spus Iordănescu.

Referitor la faptul că singurul jucător convocat de la campiona Steaua pentru partida cu Italia, Iordănescu a spus că Adrian Popa este singurul care merita: „Îmi amintesc că atunci când erau 7-8 jucători de la Steaua convocați eram criticat că de ce sunt atât de mulți. Atunci Steaua domina întrecerea internă, pe când acum trece printr-o perioadă delicată. Cred că în momentul de față reclamă prezența la națională doar cel pe care l-am convocat (n.r. – Adrian Popa). Oricum porțile echipei naționale rămân deschise și mă refer și al cei care au ajutat foarte mult echipa națională, pe Marica, Tamaș, Daniel Niculae, Dorin Goian, orice jucător. Astăzi vedeați alți doi jucători tineri dacă echipa națională de tineret nu ar fi avut un meci oficial. Dar acești jucători trebuie să confirme prin prestații. Eu mă gândesc din când în când și la Mutu, dar din alte considerente, nu să-l convoc la națională, deși el își dorește foarte mult să se întoarcă”.

Atacantul formației CSU Craiova, Andrei Ivan s-a declarat încântat de prima convocare la echipa națională: „Am fost sunat aseară la 11, am fost foarte bucuros și sper să mai primesc astfel de telefoane”.

Jucătorul echipei Astra Giurgiu, Constantin Budescu, consideră că Italia reprezintă încă o forță în fotbalul mondial. „Va fi un meci dificil, cu una dintre cele mai puternice echipe calificate la Campionatul European și sper să facem față. Eu cred că Italia este încă o forță, are jucători de calitate”, a afirmat Budescu.

Mijlocașul Mihai Pintilii a precizat faptul că toți componenții echipei naționale vor dona sume de bani pentru victimele incendiului din clubul Colectiv.

Echipa României va întâlni Italia în 17 noiembrie, de la ora 21.45, la Bologna.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier