Veste excelentă pentru Halep. Simona poate reveni pe locul 1 WTA, după US Open

Veste excelentă pentru Halep. Simona poate reveni pe locul 1 WTA, după US Open
Publicat: 21/08/2019, 17:14

Halep intră la US Open din postura jucătoarei clasate pe locul 4 WTA. Toate cele trei sportive poziționate înaintea ei au de apărat puncte după evoluția din 2018. Naomi Osaka este campioana en-titre, Ashleigh Barty a jucat optimi de finală anul trecut, iar Karolina Pliskova a ajuns până în sferturile de finală. Toate aceste jucătoare vor pierde punctele câștigate anul trecut, astfel că bătălia pentru locul 1 mondial la US Open începe de la următorul punctaj în ierarhia WTA:

Ashleigh Barty – 6.261 puncte
Karolina Pliskova – 5.885 puncte
Simona Halep – 4.733 puncte
Naomi Osaka – 4.606 puncte.

Halep câștigă 2.000 de puncte în ierarhia WTA, dacă va repeta performanța de la Wimbledon 2019, când a ridicat în premieră trofeul deasupra capului. În aceste condiții, Simona are șanse importante să revină și în postura de lider mondial.

Pentru a redeveni lider, Simona are nevoie de maximum de puncte la Flushing Meadows pentru a trece de Ashleigh Barty. În același timp, australianca să nu obțină o performanță mai bună decât o prezență în sferturile de finală. De asemenea, Karolina Pliskova să nu ajungă în finală, pentru că cehoaica ar primi 1.300 de punctre, suficient pentru a prelua ea șefia mondială.

Tragerea la sorți pentru tabloul principal va avea loc joi, după ora 19:00 (în România). Primele meciuri se vor desfășura luni după-amiază.