8 ȘTIRI DE LA 8. România poate produce Remdesivir, tratamentul salvator în lupta COVID-19, însă statul refuză. Alexandru Rafila explică de ce

8 ȘTIRI DE LA 8. România poate produce Remdesivir, tratamentul salvator în lupta COVID-19, însă statul refuză. Alexandru Rafila explică de ce
Alexandru Rafila, anunț teribil după cele 6.481 de cazuri de coronavirus raportate astăzi de GCS: “Dublarea vine în maxim o lună!”
Publicat: 11/10/2020, 07:57
Actualizat: 06/04/2021, 15:39

Încă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, medicii din întreaga lume și-au pus speranța în Remdesivir. Medicamentul a atras atenția opiniei publice după ce președintele SUA a cerut să fie aprobat în tratamentul pacienților cu COVID-19. În România, în primă fază, primele doze au ajuns în luna aprilie la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara.

România primește de pe piaţa externă Remdesivir, dar reprezentantul țării noastre la OMS, Alexandru Rafila, a precizat că Antibiotice Iaşi poate produce medicamentul, însă „trebuie să existe o decizie politică”.

Această chestiune (producerea Remdesivir în România) s-ar putea rezolva şi în România, eu personal am ajutat la stabilirea unui contact cu o companie producătoare, în urmă cu mai multe luni. Compania Antibiotice Iaşi, iniţial s-a arătat interesată, dar, pentru că e vorba de o companie cu capital de stat trebuie să existe o decizie politică, până la urmă care să sprijine un astfel de demers, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurentiu Baranga, reținuit pentru 24 de ore

Fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), Laurentiu Baranga, a fost reținut pentru 24 de ore, în urma audierilor care au avut loc – sâmbătă – la sediul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) și s-au întins pe parcurusl a mai multe ore. Acesta este acuzat de înșelăciune.

Mihai Chirica, infectat cu COVID-19, mesaj către protestatarii de la Iași: „Îi înțeleg cu sufletul, dar să fim raționali!”

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat recent că este infectat cu coronavirus. Într-o intervenție la Digi24 el a făcut apel către cei nemulțumiți de anularea pelerinajului de la Catedrală și i-a îndemnat pe oameni să fie raționali și să respecte regulile.

Ministrul Muncii, despre creșterea pensiilor cu 40%

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, sâmbătă, la România TV că o decizie privind o altă creştere a pensiilor, pe lângă majorarea de 14% aplicată la 1 septembrie, va fi luată în calcul după încheierea acestui an. Ministrul arată cu degetul către PSD, subliniind că ”creează nişte speranţe”.

Horoscopul zilei de 11 octombrie 2020. „Scorpionii” se pot îndrăgosti

Horoscopul zilei de 11 octombrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Alfred Simonis anunță demisii în PSD

Preşedintele PSD Timiş, deputatul Alfred Simonis, a declarat, sâmbătă, că mai mulţi membri importanţi ai filialei au demisionat din funcţii, iar unul a renunţat şi la calitatea de membru PSD, în urma scorurilor obţinute la recentele alegeri locale.

Alexandru Rafila: Este greu de crezut că nu vom ajunge la 5 mii de cazuri noi pe zi

Prof.dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, estimează că nu va trece mult şi vom ajunge la 5.000 de noi infectări cu SARS-CoV-2 pe zi. Universitarul mai spune că este iminentă o schimbare a strategiei de evaluare a bolnavilor cu SARS COV-2 şi a unităţilor sanitare în care sunt internaţi.

Medicul Emilian Imbri, despre creșterea numărului de cazuri de COVID

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, a declarat, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de coronavirus, că acest bilanț este doar un început.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York