8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA: „Aștept să consolidăm și mai mult parteneriatul nostru strategic solid!”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Klaus Iohannis l-a felicitat pe Joe Biden după câștigarea alegerilor prezidențiale din SUA: „Aștept să consolidăm și mai mult parteneriatul nostru strategic solid!”
Klaus Iohannis și Joe Biden, în cadrul unei întâlniri din 2015 / Foto: .presidency.ro
Publicat: 08/11/2020, 08:06
Actualizat: 06/04/2021, 15:25

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a felicitat pe Joe Biden, candidatul democrat la alegerile prezidențiale din 2020 ale statelor Unite ale Americii, după ce proiecțiile îl arată câștigător.

Candidatul democrat Joe Biden este cel de-al 46-lea președinte al SUA, potrivit estimările făcute de CNN, în timp ce Kamala Harris va deveni prima femeie de culoare care va deține funcția de vicepreședinte. Cu această ocazie, președintele României i-a transmis lui Joe Biden un mesaj de felicitare.

„Felicitări președintelui ales Joe Biden pentru victoria sa. Aștept să consolidăm și mai mult parteneriatul nostru strategic solid și dinamic, în toate componentele sale. România va continua să lucreze pentru întărirea securității, prosperității și rezilienței comunității noastre transatlantice”, i-a transmis Klaus Iohannis pe Twitter.

Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al SUA / Mesajul lui Biden: Voi fi președintele tuturor americanilor!

Candidatul democrat Joe Biden este cel de-al 46-lea președinte al SUA, potrivit estimările făcute de CNN, în timp ce Kamala Harris va deveni prima femeie de culoare care va deține funcția de vicepreședinte.

Donald Trump nu se împacă deloc cu gândul că a ratat un nou mandat de președinte al Statelor Unite și continuă să denunțe presupuse fraude electorale și eforturi ale opoziției democrate cu scopul de a obține ilegal victoria lui Joseph Biden la alegerile prezidențiale.

Ce așteaptă Marcel Ciolacu de la Joseph Biden, noul președinte al SUA. “Îmi exprim speranța că va face asta!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, salută alegerea lui Joseph Biden ca președinte al Statelor Unite, pe care îl așteaptă, cât mai curând, să viziteze România.

Liderul social-democraților promite că PSD va sprijini și va investi în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic româno-american.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu pensiile românilor în 2021. “Ne preocupă acest subiect!”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, promite că pensiile vor fi mărite și în 2021. Guvernul va decide și cu cât imediat după ce va fi efectuată o evaluare a încasărilor la buget.

Ministrul Muncii îi asigură pe pensionari că Guvernul Orban este unul serios, care acordă o atenție sporită cetățenilor în vârstă și nu numai.

Primul mesaj către pensionari este că pensiile vor creşte şi anul viitor şi în anii viitori. Creşterile pe care le vom face vor fi fundamente pe calcule care arată seriozitatea cu care abordează Guvernul această problemă.

În momentul în care Ministerul Finanţelor are o evaluare asupra încasărilor la buget se va vedea foarte bine ce posibilităţi dispune bugetul pentru a susţine un anumit cuantum de mărire anul viitor.

Ne preocupă acest subiect. Nu este doar o declaraţie politică, ci este o realitate, având în vedere confirmarea pe care tocmai am făcut-o prin creşterea de 14 la sută din acest an în care situaţia economică a fost bine cunoscută”, a declarat Violeta Alexandru, în direct la România TV.

Azi e mare sărbătoare! Tradiții și obiceiuri de Sfinții Mihail și Gavril. Ce să nu faci în această zi

Creştinii îi sărbătoresc duminică pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri şi călăuze ale sufletelor spre Rai. Conform tradiţiei, în această zi se face marea pomenire a tuturor morţilor din familie, iar credinţa populară spune că de Sfinţii Mihail şi Gavril nu se lucrează.

Tradiții și obiceiuri de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

-nu se fac îndeletnicirile casnice. Potrivit tradiției, cei care vor încălca aceasă regulă vor avea parte de multă suferință înaintea morţii.

-trebuie să se evite bârfele, mânia şi răzvrătirea. Cei care vor recurge la astfel de lucruri se vor alege cu cinci ani de ghinion.

-se ține post. Cei care vor ține post în această zi vor vor fi feriţi de boli şi lovituri.

Piețele din Oradea vor rămâne deschise de luni, a anunțat primarul orașului

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta a anunţat sâmbătă, că piețele din oraș vor rămâne deschise, dar se vor demonta până luni uşile şi pereţii acestora!

„Produsele agro-alimentare vor fi comercializate în continuare în aceleaşi locaţii cu respectarea unor reguli. Până luni, angajaţii ADP vor demonta uşile şi pereţii laterali din pieţele Rogerius, Decebal şi Nufărul, care pot fi demontaţi, pentru a asigura o circulaţie cât mai bună a aerului şi ca spaţiul să fie cât mai aerisit, vor fi asigurate fluxuri separate de intrare şi ieşire la fel ca în supermarket-uri, masca de protecţie va fi purtată obligatoriu în incintele respective, nu sub nas şi nu sub bărbie, atât de cei care vor vizita piaţa, cât şi de comercianţi sau vânzători,” a anunţat primarul, ctat de Agerpres.

Povestea femeii incendiate pe un câmp din Giurgiu. Provenea dintr-o familie de intelectuali, dar lucra într-un salon de masaj erotic!

Detalii incredibile ies la iveală în cazul Mihaelei-Sabina Mircea, femeia ucisă și arsă pe un câmp din județul Giurgiu. Potrivit informațiilor GÂNDUL.RO, victima a avut o tinerețe tumultoasă, care, într-un final, a dus-o către moarte. Renegată de părinți și părăsită de tatăl copilului, aceasta a lucrat o bună perioadă la un salon de masaj erotic, iar cu unii clienți se întâlnea în particular. Mai surprinzător este că femeia provine dintr-o familie bună, nicidecum una dezbinată.

Nicușor Dan, discuție decisivă cu Ludovic Orban, după închiderea piețelor. “Am convenit acest lucru!” Ce s-a angajat să facă municipalitatea

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că municipalitatea va amenaja piețe volante și spații deschise suplimentare, pentru a veni în ajutorul producătorilor autohtoni.

Primaul Bucureștiului a făcut anunțul în contextul în care Guvernul a anunțat că, de luni, pe piețele care funcționează în spații închise ar urma să fie pus lacătul, in scopul prevenirii si limitării răspandirii coronavirusului.

Pentru a-i ajuta pe producătorii agricoli care nu-și vor putea vinde marfa în piețele închise din Capitală (a căror funcționare va fi temporar suspendată pentru a limita răspândirea COVID-19), municipalitatea bucureșteană va amenaja piețe volante și spații deschise suplimentare”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Motivul pentru care Erika Isac s-a ras în cap! Fanii au criticat-o dur: ”Ce nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Substanțele toxice din microplastice pot fi absorbite prin piele, arată un studiu