BREAKING NEWS! ALEGERI SUA 2020. Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al SUA, potrivit CNN / Mesajul lui Biden: Voi fi președintele tuturor americanilor! / Mii de cetățeni sărbătoresc în stradă, în apropierea Casei Albe – FOTO/VIDEO

BREAKING NEWS! ALEGERI SUA 2020. Joe Biden a fost ales al 46-lea președinte al SUA, potrivit CNN / Mesajul lui Biden: Voi fi președintele tuturor americanilor! / Mii de cetățeni sărbătoresc în stradă, în apropierea Casei Albe - FOTO/VIDEO
Publicat: 07/11/2020, 19:36
Actualizat: 08/11/2020, 08:24

Candidatul democrat Joe Biden este cel de-al 46-lea președinte al SUA, potrivit estimărilor făcute de CNN, dar nu numai, în timp ce Kamala Harris va deveni prima femeie de culoare care va deține funcția de vicepreședinte.

Americanii sărbătoresc în stradă victoria lui Biden

Mii de americani au ieșit în stradă în marile orașe ale SUA pentru a sărbătorii victoria lui Biden. Și în Washington străzile au fost acaparate de mii de oameni în apropierea Casei Albe.

De asemenea, americanii au sărbătorit în Philadelphia, New York, Chicago și Atlanta, potrivit CNN.

Donald Trump nu se împacă deloc cu gândul că a pierdut alegerile. Acuză noi fraude electorale: „S-au întâmplat lucruri rele acolo!”

Donald Trump nu se împacă deloc cu gândul că a ratat un nou mandat de președinte al Statelor Unite și continuă să denunțe presupuse fraude electorale și eforturi ale opoziției democrate cu scopul de a obține ilegal victoria lui Joseph Biden la alegerile prezidențiale.

Cu puțin timp înainte ca Joseph Biden să-și revendice victoria, Donald Trump a scris, pe Twitter, că „s-au întâmplat lucruri rele” în ultimele ore, acuzând faptul că observatorilor nu li s-a permis să vadă ce se întâmplă cu adevărat în camerele de numărare a buletinelor de vot. (MAI MULTE DETALII AICI)

Primele declarații oficiale ale lui Biden, după ce a fost ales președinte al SUA

Președintele ales Joe Biden a făcut primele declarații oficiale după ce a câștigat alegerile prezidențiale, spunând că este „onorat și recunoscător față de încrederea pe care poporul american și-a pus-o” în el și vicepreședintele-ales Kamala Harris.

„Odată cu finalizarea campaniei, este timpul să lăsăm furia și retorica aspră în spatele nostru și să ne reunim ca națiune”, se arată în declarația oficială.

(MAI MULTE DETALII AICI)

Primul mesaj al lui Biden după câștigarea alegerilor prezidențiale
„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc marea noastră țară. Munca va fi grea, dar vă promit acest lucru: voi fi președinte pentru toți americanii – indiferent dacă ați votat pentru mine sau nu. Voi păstra credința pe care v-ați pus-o în mine”, transmite Joe Biden pe Twitter.

Kamala Harris va fi prima femeie de culoare care deține funcția de vicepreședinte!

Kamala Harris va fi următorul vicepreședinte al SUA, preconizează CNN. Va fi prima femeie care va ocupa această funcție. De asemenea, aceasta va fi primul vicepreședinte cu origini afro-americane și sud-asiatice. Harris, care a reprezentat California în Senat din 2017, este fiica unor imigranți jamaicani și indieni. A fost prima indiană-americană și a doua femeie de culoare care a deținut funcția de senator.

Kamala Harris va fi prima femeie de culoare care deține funcția de vicepreședinte!
Kamala Harris va fi prima femeie de culoare care deține funcția de vicepreședinte! /Sursă FOTO: Shutterstock
CNN: Joe Biden, președintele SUA!

Joe Biden va deveni cel de-al 46-lea președinte al SUA, preconizează CNN,  după ce a cucerit statul natal, Pennsylvania. Cu cele 20 de voturi electorale din acest stat, Biden are acum 273 de voturi electorale în total.

Înainte de a deveni candidatul democrat la președinție, Biden a fost vicepreședinte sub fostului conducător al SUA, Barack Obama. Candidatul democrat este, de asemenea, cel mai longeviv senator din Delaware.

De-a lungul campaniei sale, Biden a susținut că „sufletul națiunii” este în joc și a promis că va încerca să vindece o țară fracturată de președinția lui Trump.

Lovitură pentru Trump: Nu există dovezi de fraudare!
„Au existat foarte puține plângeri cu privire la modul în care s-au desfășurat aceste alegeri. Foarte puține plângeri motivate, permiteți-mi să spun așa. Nu există dovezi ale vreunui fel de fraudă electorală. Nu există dovezi că au fost voturi ilegale. De fapt, și nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, deoarece oamenii din toată țara, experți nepartizani în alegeri, s-au ocupat de aceste alegeri și de modul în care s-au desfășurat”, a declarat Ellen Weintraub, de de la Comisia Electorală Federală, pentru CNN.

Actualul președinte al SUA, Donald Trump, a acuzat în nenumărate rânduri că alegerile prezidențiale de anul acesta au fost fraudate.

Știre inițială

Alegerile prezidențiale din SUA s-au încheiat marți seară, însă numărarea voturile este încă în desfășurare în câteva state-cheie. Donald Trump sau Joe Biden poate fi declarat câștigător și președinte doar dacă obține 270 de voturi electorale, nefiind luat în calcul votul electoral.

Candidatul democrat la funcția de președinte al SUA, Joe Biden, se apropie vertiginos de victorie după ce sâmbătă dimineața, 7 noiembrie, a dobândit un important avans de 7.248 de voturi în Georgia, comparativ cu 4.430 de voturi pe care le câștigase cu câteva ore înainte, potrivit CNN care citează autorități electorale.

Însă dată fiind diferența foarte mică de voturi între candidați, ar urma să se opteze pentru o renumărare, dar tendinţa actuală semnalează că aceasta ar confirma probabil avantajul lui Joe Biden.

Georgia și Arizona, state-cheie pentru Biden – Candidatul democrat, la un pas de Casa Albă

Joe Biden ar putea atinge pragul de 270 de electori dacă va câștiga în Georgia și își va păstra avansul pe care îl are în Arizona.

Din cauza numărului de electori din fiecare stat, Biden are nevoie să câștige în Georgia și Arizona pentru a deveni președinte, însă doar victoria din Pennylvania l-ar ptuea propulsa pe fotoliul de la Casa Albă.

Statele în care Biden are avans față de Trump

  • Pennsylvania – 28.833 de voturi avans faţă de Trump;
  • Nevada – 22.657 de voturi;
  • Arizona – 29.861.

De precizat este faptul că în câteva state încă sunt numărate voturile prin corespondență, decisive pentru scrutinul prezidențial din 2020.

„Semi-victorie” pentru Trump

Curtea Supremă a SUA a decis vineri, 6 noiembrie, ca buletinele de vot sosite prin poştă după 3 noiembrie în Pennsylvania să fie numărate separat de alte buletine de vot.

Ceea ce este important este faptul că magistratul conservator Samuel Alito nu a decis stoparea numărării acestor buletine de vot, așa cum își dorește Trump care se simte amenințat în contextul în care Biden este la un pas de a deveni președinte. În fapt, magistratul a confirmat un ordin dat înainte de începerea scrutinului electoral prin care autoritățile locale au decis ca aceste buletine de vot să fie numărate separat în cazul în care ar urma să fie invalidate.

Este vorba de aproximativ 4.000 de voturi, din care majoritatea sunt pro-Biden.

Cererea pentru invalidarea acestor voturi depusă de Partidul Republican din Pennsylvania. Însă în contextul în care cauza urmează să fie analizată de Curtea Supremă, unde magistraţii conservatori au majoritate, ne putem aștepta la o decizie pro-Trump.

Avocații Partidului Democrat din Pennsylvania au declarat în seara zilei de vineri Curții Supreme că se opunm oricărui ordin care blochează eventualul număr de buletine de vot primite de instituțiile responsabile după alegeri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”