ANUNȚ. Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa

Redactor:
Gandul
ANUNȚ. Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa
ANUNȚ. Emmanuel Macron: Franţa va deveni principalul producător de maşini ecologice din Europa / Sursă Foto: Hepta

Franţa îşi propune să devină principalul producător de maşini ecologice din Europa, cu obiectivul fabricării a un milion de astfel de vehicule în următorii cinci ani, afirmă preşedintele Emmanuel Macron, scrie cotidianul francez Le Figaro, relatează Mediafax.

Emmanuel Macron, despre modul în care își propune Franța să le ia fața celorlalte țări producătoare

„Criza medicală a generat un blocaj masiv şi brutal asupra filierei automobilistice din Franţa. Este parte a economiei noastre, sunt mii de locuri de muncă. Susţinerea noastră va fi amplificată masiv”, a declarat marţi Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

În cursul unei vizite la uzina Valeo, Emmanuel Macron a subliniat că are ambiţia ca Franţa să producă peste un milion de vehicule ecologice, cu motoare electrice şi hibride, în următorii cinci ani.

Preşedintele Franţei a subliniat că statul va majora primele pentru achiziţionarea de vehicule electrice de la 6.000 la 7.000 de euro. În plus, Emmanuel Macron a anunţat că în Franţa vor fi instalate 100.000 de aparate de reîncărcare cu electricitate a bateriilor maşinilor până în anul 2021.

Emmanuel Macron a avut o întrevedere cu preşedintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard. Compania auto va beneficia de un plan de asistenţă financiară în valoare de cinci miliarde de euro şi va fi inclusă în planul de construire a vehiculelor electrice.v

Emmanuel Macron: Modul în care China a gestionat pandemia nu este un model pentru Occident

Macron s-a pronunțat, în luna aprilie, cu privire la modul în care China a gestionat pandemia. Comentariile acestuia au venit în condițiile în care autoritățile chineze au negat informațiile venite din surse de securitate americane, potrivit cărora noul tip de coronavirus ar fi fost creat într-un laborator din Wuhan, orașul de unde a izbucnit pandemia.

Între timp, autoritățile de la Wuhan au revizuit bilanțul deceselor provocate de COVID-19.

Noile statistici au fost explicate de către autoritățile chineze prin faptul că instituțiile medicale ar fi raportat târziu decesele, iar unii dintre pacienți ar fi decedat la domiciliu, în timp ce spitalele erau supraaglomerate.

Inchide