DEZVĂLUIRI. Povestea din spatele scrisorii care a emoționat România. Gabriela, eleva care i-a cerut un telefon primarului pentru lecțiile online: „Am zis că nu se mai poate”

Redactor:
Gândul
DEZVĂLUIRI. Povestea din spatele scrisorii care a emoționat România. Gabriela, eleva care i-a cerut un telefon primarului pentru lecțiile online: „Am zis că nu se mai poate”
O elevă i-a cerut primarului să-i cumpere un telefon pentru cursurile online, cu promisiunea că-l va plăti din alocația sa

Zilele trecute o scrisoare transmisă primarului unei commune vasluiene de către o elevă care nu avea un smartphone funcțional care să-i permită participarea la lecțiile online a devenit virală și a emoționat România. Astăzi, Gabriela explică ce anume a determinat-o să recurgă la acest gest curajos și cum a reacționat familia.

„Am zis că nu se mai poate, aveam nevoie chiar foarte mare. Până acum am folosit telefonul mamei. M-am gândit că domul primar a ajutat atâta lume și m-ar putea ajuta și pe mine. Mi-aș dori un telefon pentru că nu avem cum să ne facem toți lecțiile. I-am zis că l-aș putea achita când iau alocația. Mi-a zis că îmi dă cu foarte mare drag”, a declarant Gabriela pentru Digi24.

„Aloeu, cum ai făcut tu așa ceva? Dacă ne faci de râs. Ea mi-a spus: >”

Eleva mai are 6 frați și nu putea împărți cu ei un telefon cu camera spartă pentru lecțiile online:

„Am primit o scrisorică, pur și simplu m-a cutremurat, mai ales când mi-a spus că va plăti telefon din banii ei. Toți frații vor avea prin grija unor oameni telefoane, tablete. Sunt niște copii foarte buni. M-a și mișcat mesajul ei”, a declarat primarul comunei Șuletea.

Când a aflat că Gabriela i-a scris o scrisoare primarului, mama a fost reticentă:

„Eram în grădină, plantam răsaduri și ea a venit și mi-a spus că i-a scris o scrisoare domnului primar. Aloeu, cum ai făcut tu așa ceva. Dacă ne faci de râs. Ea mi-a spus: Mamă, eu am încercat.”

Nici sora Gabrielei nu a știut ce a pus la cale tânăra silitoare:

„Este mult mai ușor la școala obișnuită, acolo primim explicațiile profesorilor. Acum, când suntem acasă, trebuie tot noi elevii să încercăm să înțelegem singuri, probabil înțelegem ideea greșit și este mult mai complicat. Mie nu mi-a spus nimic. Eu nu cred că aș fi avut curaj să fac chestia asta, nu aș fi putut să o fac”, a povestit sora Gabrielei pentru Digi24.

Inchide