Doi tineri spun că DSP București i-a testat pentru COVID-19, dar nu le-a transmis rezultatele nici după două săptămâni. “Ne-am tratat acasă cu paracetamol”

Doi tineri spun că DSP București i-a testat pentru COVID-19, dar nu le-a transmis rezultatele nici după două săptămâni. “Ne-am tratat acasă cu paracetamol”
Doi tineri spun că DSP București i-a testat pentru COVID-19, dar nu le-a transmis rezultatele nici după două săptămâni. “Ne-am tratat acasă cu paracetamol” / Sursă Foto: DSP
Publicat: 12/08/2020, 16:48
Actualizat: 06/04/2021, 17:16

Doi tineri din capitală acuză DSP București că nu au primit niciun răspuns la două săptămâni după ce au fost testați pentru COVID-19. Potrivit Libertatea, aceștia spun că au fost nevoiți să se trateze acasă, administrându-și singuri paracetamol.

Tinerilor le-au fost recoltate probe din nas și gât

Potrivit Libertatea, tinerii au sunat la 112, solicitând o ambulanță. După ce aceasta a sosit, medicii le-au recomandat că ar fi mai simplu să ia legătura cu DSP.

“Inițial am sunat la 112, a venit o ambulanță, medicii ne-au explicat că ar fi mai simplu să vorbim cu cei de la DSP, pentru că ei pot să vină și să facă testele la domiciliu, fără să fim transportați la spital. După ce au plecat medicii de pe Salvare, i-am sunat pe cei de la DSP. Era sâmbătă 25 iulie, au venit destul de repede. Au trimis imediat mașina, totul a fost prompt. Ne-au recoltat probe din nas și gât”, a detaliat tânărul pentru Libertatea.

Tinerii au fost anunțați că vor fi sunați după ce ajung rezultatele, însă acest lucru nu s-a întâmplat, tinerii așteptând două săptămâni.

“Vă sunăm noi” După testare li s-a spus să aștepte rezultatele testelor, însă un răspuns de la DSP nu a mai venit nici în următoarele două săptămâni. “Au uitat să ne mai sune. Nu am primit niciun rezultat, noi am mai încercat să-i contactăm zilele următoare după testare și nimic. Erau zilele în care se afla că era dezastru la DSP. Am dat telefoane, am insistat, am trimis două-trei e-mailuri și nu am primit niciun răspuns. Într-una din zile am mai prins un operator cu greu care ne-a transmis: trimiteți un e-mail cu datele dumneavoastră și vă vom suna noi”, a mai afirmat acesta.

Potrivit unuia dintre tineri, atunci când au ieșit din izolare, tinerii au făcut un examen de antocorpi pe banii lor, care a ieșit pozitiv.

Tinerii au descoperit pe cont propriu că au contractat noul coronavirus

“După 14 zile am ieșit din izolare, iar luni, 10 august, atât eu cât și prietena mea am făcut un examen de anticorpi, pe banii noștri, care a ieșit pozitiv, deci demonstrează că am avut infecția. Poate cei de la DSP nu au luat bine probele, e ciudat că noi nu am aflat de la ei nimic legat de rezultat, deși noi am avut boala. Am văzut diferența față de cum au recoltat cei de la DSP și cei de la clinica privată: cei de la DSP practic abia m-au atins cu acea chestie când au recoltat probele prin exudat nazo-faringian”, a completat sursa citată.

Aceștia au declarat că au stat acasă pentru că au încercat să fie responsabili, spunând că nimeni nu le-a spus când pot ieși din casă sau ce măsuri trebuie să respecte.

“Am stat în casă amândoi, pentru că suntem responsabili, dar nimeni nu ne-a spus când putem ieși din casă sau ce măsuri trebuie să respectăm. Acum ieșim din casă, simptomele nu mai sunt. Mergem pe ideea că nu mai suntem contagioși. Nu intrăm totuși în contact cu prietenii. Luni, prietena mea a făcut și un test PCR la care așteptăm rezultatele. De ce am făcut doar un test PCR? Pentru că este foarte scump. Dacă prietena mea va ieși pozitivă, voi face și eu”, a mai spus bărbatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac, SCANDAL MONSTRU. Ce l-a enervat pe celebrul miliardar: Am fost DAȚI AFARĂ
Secretul brutăriilor din supermarketuri. Ce pățesc majoritatea cumpărătorilor
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Abuzul de alcool, diabetul și poluarea cresc riscul de Alzheimer și Parkinson