DOLIU. A murit un celebru afacerist ieșean, proprietar al unei cunoscute societăți agricole

Redactor:
Gândul
DOLIU. A murit un celebru afacerist ieșean, proprietar al unei cunoscute societăți agricole
A murit FLorin Stegariu

Florin Stegariu, unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți fermieri din județul Iași, a murit la vârsta de 61 de ani. Fiul administratorului fermei Agrocom Strunga a anunțat decesul tatălui său. 

„Drum lin spre cer, TATA! Vă puteți lua rămas bun de la dragul nostru Dr. Florin Stegariu, mâine , 31 mai, de la ora 12, la Mânăstirea Miclăușeni. Înmormântarea va avea loc în același loc, începând cu ora 16. Dumnezeu să-l odihnească în pace!„ a scris pe Facebook Florin Stegariu, unul dintre copiii fermierului ieșean.

Florin Stegariu a fost fondatorul societății agricole Agrocom Strunga. Vesetea morții a apărut pe rețelele sociale atât pe contul fiului său cât și pe contrul unui politician din Iași: „Cu mult regret, vreau să spun că a trecut la cele veșnice bunul nostru prieten și colaborator Florin Stegariu, fondator al societății agricole Agrocom Strunga!” , a scris un politician ieșean pe Facebook.

Afaceristul, cunoscut pentru lansarea unui brand românesc de vinuri 

În ultimii ani afaceristul s-a remarcat prin intermediul proiectelor de susținere a agriculturii românești. Printre proiectele sale cunoscute în Moldova se numărără lansarea nui brand românesc de vinuri: Strunga Winery.

Afaceristul Florin Stegariu avea aproximativ 60 de angajați, spații de stocare de tip magazii, cu volumul total de 8.000 de tone, și un parc de utilaje cu o valoare estimată la un milion de euro. Cifra de afaceri a Agrocom Strunga SA în 2016 a fost de 11.656.315 lei, iar profitul de 2.631.929 de lei.

Stegariu a anunţat în 2018 că avea să pună rachete antigrindină în ferma sa. În acel an, proiectul era în faza de licitație, după ce el donase Ministerului Agriculturii 1.500 de metri pătraţi și urma să amplaseze stația antigrindină pe terenul respectiv.

Tot în 2018, omul de afaceri declara pentru „BZI” faptul că exista o cerere foarte mare la producţia de rapiţă. „Nu exista producţie câtă cerere este pe piaţă. Eu cultiv de cinci ani rapiţă. Este singura plantă care are chemare mare şi nu putem produce cât se caută la nivel mondial. Toată producţia merge la export. Dacă produci două tone pe hectar, acoperi cheltuielile. De la două tone în sus eşti pe profit”, susţinea Florin Stegariu în 2018.

 

Inchide