FILM. Joel Schumacher, regizor a două filme Batman și al filmului „St. Elmo’s Fire”, a murit la vârsta de 80 de ani

Redactor:
Radu Cristian
FILM. Joel Schumacher, regizor a două filme Batman și al filmului „St. Elmo’s Fire”, a murit la vârsta de 80 de ani
FILM. Joel Schumacher, regizor a două filme Batman și al filmului „St. Elmo’s Fire”, a murit la vârsta de 80 de ani / Sursă Foto: Matt Sayles/AP/Shutterstock

Joel Schumacher, regizor al filmelor „St. Elmo’s Fire”, „The Lost Boys”, „Batman Forever” și “Batman and Robin” a murit luni în New York, după o luptă de un an cu cancerul. Avea 80 de ani, scrie CNBC.

Regizorul și-a început cariera în industria modei

Schumacher s-a născut în New York și a absolvit Fashion Institute of Technology din New York. Și-a început cariera în industria modei, dar a decis în cele din urmă să urmeze o carieră de regizor.

S-a mutat în Los Angeles și a lucrat ca designer de costume înainte de a trece la regie.

Schumacher este cunoscut pentru „St. Elmo’s Fire”, un film în care apar Rob Lowe și Emilio Estevez, precum și „The Lost Post”, o comedie de groază despre tineri vampiri din California, cu Kiefer Sutherland.

Joel Schumacher a mai regizat și două filme cu Batman, „Batman Forever” și „Batman și Robin”.

Filmele Batman regizate de Schumacher, între succes și eșec

În timp ce „Batman Forever”, condus de Val Kilmer, a avut cel mai bun week-end de deschidere din 1995, „Batman și Robin”, cu George Clooney, nu a avut o primire foarte bună.

Schumacher a regizat, de asemenea, adaptarea „Phantom of the Opera”, „The Number 23” și două episoade din primul sezon al „House of Cards” pentru Netflix.

De-a lungul carierei sale, Schumacher și-a căpătat reputația unui descoperitor de tinere talente, lansând vedete precum Sutherland, Colin Farrell și Matthew McConaughey în primele lor roluri majore.

O viață controversată

Am făcut sex cu oameni celebri și cu oameni căsătoriți, care acum sunt morți. Nu sărut niciodată și nici nu vorbesc despre o persoană care îmi oferă șansa de a împărți patul cu ea”, declara regizorul, în urmă cu un an, pentru publicația americană Huffington Post.

Conform Huffington Post, Joel Schumacher susținea că s-a culcat cu aproximativ 20.000 de persoane.

Afirmațiile lui Joel îl poziționează lângă răposatul star al baschetului Wilt Chamberlain, care s-a lăudat – în biografia lui din 1991 – că s-a culcat cu 20.000 de femei diferite, scria huffpost.com.

 

Inchide