Gabriela Firea, despre lipsa apei calde: „CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei, s-a oprit pentru revizie / Apa caldă ajunge de la distanţe foarte mari”

Redactor:
Alexandru Coman
Gabriela Firea, despre lipsa apei calde: „CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei, s-a oprit pentru revizie / Apa caldă ajunge de la distanţe foarte mari”
Primarul general, Gabriela Firea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat, marți, că problemele cu furnizarea apei calde în sectoarele 2 şi 3 sunt cauzate de faptul că aceasta ajunge de la distanţe foarte mari, asta din cauza faptului că CET Sud a intrat în revizie.

„CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei, s-a oprit pentru revizie.  Întâi a spus că va dura lună, dar a prelungit această perioadă.

Prin urmare, apa caldă ajunge de la distanţe foarte mari şi iată din această cauză sunt probleme cu alimentarea cu apă caldă a bucureştenilor. De asemenea, peste această situaţie s-a suprapus şi o avarie, au lucrat colegii noştri de la Termoenergetica inclusiv azi-noapte şi mi-au dat mesaj foarte de dimineaţă, ne-am şi întâlnit într-un grup de lucru, vor ca astăzi să încarce întreaga instalaţie şi să se rezolve această problemă”, a declarat marți Gabriela Firea.

Directorul Termoenergetica: „În mod normal, acum, pe perioada verii ar fi trebuit să funcționeze CET Pipera și CET Titan, care însă au fost desființate”

Directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a declarat pentru Gândul.ro că din cauza faptului că două CET-uri, respectiv Pipera și Titan au fost desființate, apa trebuie să ajungă în sectorul 2 de la Progresul.

„Noi am anunțat de marți că am intrat în revizie totală cu CET Sud. Ce înseamnă asta? Că nu am mai putut trece cu apă prin rețea. În mod normal, acum, pe perioada verii ar fi trebuit să funcționeze CET Pipera și CET Titan, care însă au fost desființate. Titan a fost băgat în conservare, iar la Pipera este acum Mall Promenada.

Deci sistemul așa era proiectat, să funționeze vara cu patru CET-uri mari, Sud, Progresul, Vest și Grozăvești, și între ele tot timpul două mici, în sectoarele 2 și 3. Repet, așa a fost configurația sistemului. Acum, dacă cele două mici au fost desființate, trebuie să aducem apă pentru sectoarele 2 și 3 din Progresul, ceea ce este foarte dificil. Rețeaua este destul de veche, așa am moștenit-o și noi, nu putem pune o presiune foarte mare”, a explicat pentru Gândul.ro Alexandru Burghiu.

„În sectorul 2 se termină problemele astăzi și sper că tot astăzi capătul de rețea”

În sectorul 2 se termină problemele astăzi și sper că tot astăzi capătul de rețea. În ceea ce privește Titan, mai facem niște manevre, astfel încât să punem apa în mișcare, sunt undeva la 10-12 puncte termice care nu funcționează”, a mai explicat Alexandru Burghiu.

Inchide