Grindeanu: „Iohannis să încuviințeze cu celeritate cererea de începere a urmăririi penale a lui Alexe”

Grindeanu: „Iohannis să încuviințeze cu celeritate cererea de începere a urmăririi penale a lui Alexe”
Sursă Foto: Costel Alexe, Facebook
Publicat: 04/01/2021, 16:22
Actualizat: 06/04/2021, 15:14

Sorin Grindeanu îi cere lui Ludovic Orban să îi solicite lui Costel Alexe să demisioneze din funcția de președinte al CJ Iași, iar lui Klaus Iohannis să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale: „PNL, o gașcă penală care – la adăpostul pandemiei – a devalizat bugetul”.

Costel Alexe ar fi luat șpagă în timp ce era ministru

„Conform DNA, Costel Alexe – PNL, a luat șpagă în timp ce era ministru, când lumea era ținută în case. Sunt trei lucruri care trebuie făcute urgent”, a scris, luni, pe Facebook Sorin Grindeanu.

Acesta îi solicită lui Ludovic Orban să îi ceară lui Alexe să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean Iași, iar lui Klaus Iohannis să încuviințeze „cu celeritate” cererea DNA de începere a urmăririi penale.

„USR+ să iasă public si să explice cum partidul s-a asociat la guvernare cu o formațiune coruptă ca PNL?! Să pui ministru un panglicar care cere mită în tone de tablă arată că PNL-ul lui Orban a devenit adevăratul Om de Tinichea din politica românească! Nu este un partid, ci o gașcă penală care – la adăpostul pandemiei – a devalizat bugetul României”, mai scrie social-democratul.

DNA cere să fie începută urmărirea penală

DNA cere să fie începută urmărirea penală față de un fost ministru, cercetat pentru luare de mită și instigare la delapidare. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, pentru sesizarea președintelui României pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de un fost deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru. Acesta este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, cel acuzat ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox.103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa”, arată DNA.

Care sunt, mai exact, acuzațiile?

Solicitarea DNA vine în contextul în care, în acest moment, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada martie-aprilie 2020, persoana respectivă ar fi pretins în mod direct de la managerul unui combinat siderurgic mai multe produse din tablă pentru ca aceasta să aloce gratuit către respectiva companie certificate de emisii cu efect de seră.

„Foloasele respective, în cantitate de 22 de tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite, în datele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa”, adaugă DNA.

DNA precizează că cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii anticorupţie, precum şi zece volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Costel Alexe, fost ministru al Mediului, a candidat la Iași, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean în cadrul alegerilor locale de anul trecut. El a câștigat funcția pentru care a candidat, motiv pentru care a fost nevoit să renunțe la funcția de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind înlocuit de către premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, cu Mircea Fechet.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Viorica de la Clejani este în doliu: Mereu mi-a fost frică, parcă a presimțit...
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
O nouă specie de dinozauri este printre cele mai mici descoperite vreodată