INEDIT. O universitate românească va face cercetări despre drone

Redactor:
Radu Cristian
INEDIT. O universitate românească va face cercetări despre drone
INEDIT. O universitate românească va face cercetări despre drone/ Sursa FOTO: Mediafax Foto

 Profesorii de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi vor face cercetări despre drone şi tehnologiile folosite de acestea. Ei vor încerca să găsească soluţii tehnice pentru noile generaţii de drone.

Universitatea Dunărea de Jos va colabora cu BlueSpace Technology

Documentul care consfinţeşte protocolul dintre Universitatea Dunărea de Jos (UDJ) şi compania BlueSpace Technology a fost semnat miercuri, la Galaţi, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor UDJ, părţile implicate au în vedere o colaborare pe termen lung în domeniul de inovaţie al ingineriei moderne.

Specialiștii gălățeni vor vor încerca să găsească soluţii tehnice pentru noile generaţii de drone

Concret, specialiştii universităţii gălăţene vor face cercetări şi vor încerca să găsească soluţii tehnice pentru noile generaţii de drone.

Gălățenii vor construi un prototip

De asemenea, ei vor construi un prototip pe care ulterior vor încerca să-l transforme în obiect de serie.

„Cel mai important obiectiv al acordului constă în dezvoltarea şi implementarea de noi tehnologii pentru aeronavele fără pilot, cunoscute în engleză ca UAV-uri (unmanned aerial vehicle), şi sub denumirea comună de drone. Paleta domeniilor aplicative a unor astfel de sisteme este vastă şi complexă, aceste aeronave robotizate fiind deja regăsite în multiple industrii, la nivel mondial. Specificul activităţii susţinute prin parteneriatul menţionat va consta în dezvoltarea unor drone cu aripă fixă. Astfel de sisteme presupun o ridicare de la sol printr-o rampă de lansare, fiind potrivite pentru misiuni pe distanţe lungi, cum ar fi cartografierea, supravegherea şi apărarea, unde fiabilitatea este un factor important”, au anunţat reprezentanţii UDJ Galaţi.

În ultima perioadă, conducerea universităţii gălăţene a mai stabilit colaborări asemănătoare cu combinatul siderurgic Liberty, cu Administraţia Porturilor Dunării Maritime şi cu Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.

Inchide