Interlopul bănuit că a executat un om de afaceri la comanda mafiei italiene, răpit de pe stradă din ordinul unui mafiot chinez!

Interlopul bănuit că a executat un om de afaceri la comanda mafiei italiene, răpit de pe stradă din ordinul unui mafiot chinez!
Alexandru Găină a fost arestat pentru o crimă la comandă pe care ar fi comis-o în urmă cu 18 ani
Publicat: 18/07/2020, 18:00
Actualizat: 06/04/2021, 18:55

Există povești în lumea interlopă care au rămas mulți ani ”îngropate”. Una dintre acestea îl are ca protagonist pe Alexandru Găină, fiul unui fost ofiţer superior de la celebra ”Doi și-un Sfert”. Bărbatul a fost arestat, în 2016, la 18 ani după ce ar fi împușcat, cu sânge rece, un om de afaceri, la ordinul unor mafioți napoletani. Gândul.ro a aflat că Găină jr. ar fi fost răpit și sechestrat în curtea unui mafiot chinez, cu business-uri în România. Motivul ar fi fost acela că, împreună cu mai mulți complici, Alexandru i-ar fi furat limuzina afaceristului asiatic.

Alexandru Găină este un interlop care, de la jumătatea anilor 90, a început să se afirme pe străzile Capitalei. Crescut în cartierul Bucureștii Noi, acesta a făcut parte dintr-o grupare de hoți de mașini.

Fiu al unui ofițer de informații, care la vremea respectivă activa în structurile UM 0962, devenită ulterior Direcția de Informații și Protecție Internă (DIPI), tânărul Găină nu se rezuma numai la furturi de autoturisme. Ca urmare, a fost condamnat și pe pentru viol și cercetat într-un dosar de trafic de droguri.

Mai mult, în anul 2016, polițiștii Serviciului Omoruri au probat că acesta a comis și o crimă, în 1998, care, timp de 18 ani, a figurat cu autor necunoscut. Conform anchetatorilor, un martor a descris cum, la 15 iulie 1996, Găină l-a asasinat, cu un pistol, pe omul de afaceri Mihai Ionescu.

Motivul omorului ar fi fost o datorie în valoare de un milion de dolari, pe care italienii, originari din Napoli, trebuiau să i-o achite afaceristului român. Aceștia, au considerat, însă, că este mult mai convenabil să-i dea 30.000 de dolari unui ucigaș și să economisească, astfel, restul de 970.000.

Mafiotul chinez a pus, pe capul lui Găină, 25.000 de dolari

Potrivit unor surse judiciare, la momentul la care a comis asasinatul, Găină era, de fapt, specializat în furturile de mașini de lux. Sursele citate au relatat, pentru Gândul.ro, că în acea perioadă, Găină ar fi furat un autoturism marca Lincoln, care aparținea unui cetățen chinez stabilt în Chitila și care avea afaceri în Complexul Europa.

Extrem de orgolios, chinezul, a cărui autoturism avea, la vremea respectivă, un preț de catalog de aproximatin 40.000 de dolari, a dorit, cu orice preț, să se răzbune.

Ca urmare, l-a contactat pe liderul interlop Sandu Geamănu și l-a angajat să-i prindă și să-i pedepsească pe hoți.

Hoții, ținuți în portbagajul temutului Sandu Geamănu

Geamănu ar fi aflat repede că este mâna lui Mihai Găină și, după ce a luat cu el mai mulți oameni de încredere, a pornit să-l caute pe acesta prin București. L-ar fi găsit în Bucureștii Noi, în timp ce era împreună cu un complice și două fete.

Amândoi ar fi fost luați pe sus și băgați portbagajul Mercedesului condus, la vremea aceea, de Sandu Geamănu și duși la Chitila, în curtea chinezului păgubit. Când i-a văzut, acesta a ar fi achitat imediat 25.000 de dolari după care ar fi plecat, cu mașina lui, însoțit de Geamănu, în căutarea celui de-al treilea.

Norocul celor doi hoți de mașini a fost că, pe drum, Sandu Geamănu și-a dat seama că i-a uitat pe aceștia în portbagaj și că ar putea fi uciși de chinezi.

Nu din grijă pentru victime ar fi făcut cale întoarsă, ci ca urmare a faptului că, atunci când au fost răpiți, ar fi existat martori, iar moartea sau dispariția lor i-ar fi provocat probleme serioase.

În cele din urmă, s-ar fi recuperat și Lincoln-ul controversatului afacerist chinez, care ar fi fost găsit într-o curte, pus bine într-o ascunzătoare construită sub pământ.

Găină Jr. este acum judecat pentru omorul pe care l-ar fi comis în 1998, iar Gândul.ro vă va ține la curent cu evoluția procesului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”