Avocatul Poporului a atacat Legea carantinei la CCR. Ludovic Orban: „Un atac împotriva drepturilor fundamentale”

Redactor:
Radu Cristian
Avocatul Poporului a atacat Legea carantinei la CCR. Ludovic Orban: „Un atac împotriva drepturilor fundamentale”
Orban, despre majorarea pensiilor: În sumă absolută, cred că e cea mai mare creștere a punctului de pensie.

Premierul Ludovic Orban a declarat, după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat Legea carantinei la Curtea Constituțională a României (CCR), că „persistența asta” i se pare că este „un atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”. 

Atacarea legii, „atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”

Potrivit premierului, atacarea legii carantinei la CCR de către Avocatul Poporului, este un atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”

„Persistența asta în a ataca legi fundamentale care permit guvernului și autorităților sanitare să se lupte împotriva epidemiei mie îmi pare deja un atac împotriva drepturilor fundamentale ale României”, a spus Ludovic Orban la debutul ședinței de guvern.

De asemenea, Orban a mai subliniat că „ Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, la sesizarea tot a Avocatului Poporului.”

„După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală, de izolare sau carantinare a pacienților diagnosticați ca fiind pozitivi, mii de cetățeni, nu am avut posibilitatera de a lua nicio măsură pentru a putea izola persoanele de conctact ale feicărei persoane diagnosticate pozitiv, Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, la sesizarea tot a Avocatului Poporului. Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care nu o înțeleg”, a mai precizat premierul.

Cătălin Predoiu explică de ce Guvernul Orban a atacat la CCR legea care majorează pedepsele pedofililor

Primul membru din Guvernul Orban care încearcă să aducă lămuriri pe marginea unui subiect extrem de delicat este Cătălin Predoiu. Ministrul Justiţiei aduce explicații cu privire la faptul că Executivul a atacat la CCR legea prin care sunt majorate pedepsele pentru agresorii sexuali de minori.

Predoiu afirmă că, în ansamblul ei, legea nu a fost contestată, dar anumite infracţiuni din actul normativ au fost lăsate prescriptibile, ceea ce ar fi de natură să vulnerabilizeze dosarele. De aceea, susține ministrul liberal, Guvernul Orban era obligat să intervină!

„Noi vrem, categoric, combaterea acestui fenomen cu aceeaşi forţă cu care vrem combaterea şi a crimei organizate. Dar, tocmai că pentru acest lucru îţi trebuie o lege care să stea în picioare pe termen lung, inclusiv testată prin excepţii ridicate de avocaţi în dosare la Curtea Constituţională! Este absurd să acuzi Guvernul că nu doreşte combaterea acestui flagel, pentru că în realitate doreşte o lege solidă.

Această lege are un posibil viciu, până se pronunţă Curtea Constituţională, constând în faptul că în cadrul aceluiaşi set de infracţiuni cu privire libertatea şi integritatea vieţii sexuale, anumite infracţiuni au fost lăsate prescriptibile şi numai trei dintre ele au fost declarate, prin proiectul de lege, imprescriptibile, ceea ce ar fi de natură să vulnerabilizeze dosarele prin ridicarea unei excepţii de neconstituţionalitate odată legea intrată în vigoare, ceea ce la rândul ei ar conduce indirect la o discriminare între victime, pentru că aceste victime ar trebui protejate în mod egal”, a explicat Cătălin Predoiu, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide