• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

MApN. Încă 20 de angajați de la Spitalul Militar din Focșani, confirmați pozitiv. Cum au fost infectați

MApN. Încă 20 de angajați de la Spitalul Militar din Focșani, confirmați pozitiv. Cum au fost infectați
Spitalul militar din Focșani/ Sursa: http://www.smufocsani.ro

„În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv”, anunță MApN.

„Direcția medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situație. Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă și la contacții personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecția de grad foarte înalt în toate spațiile spitalului”, a tranmsis MApN, într-un comunicat de presă, joi.

„La acest moment spitalul rămâne închis și se caută soluții ca, după finalizarea anchetei epidemiologice și luarea măsurilor prevăzute de protocolul național pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil”, se arată în document.

La Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, marți, 24 martie, două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar, iat MApN a anunțat miercuri că spitalul se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției.

 

Tags:
Inchide