Nicuşor Dan, despre măsurile pe care le va lua dacă Bucureştiul va depăși rata de 3 la mie. Primarul ales al Capitalei nu ia încă în calcul carantinarea

Redactor:
Radu Cristian
Nicuşor Dan, despre măsurile pe care le va lua dacă Bucureştiul va depăși rata de 3 la mie. Primarul ales al Capitalei nu ia încă în calcul carantinarea
Nicuşor Dan, despre măsurile pe care le va lua dacă Bucureştiul va depăși rata de 3 la mie. Primarul ales al Capitalei nu ia încă în calcul carantinarea / Sursa: Guvernul României

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, crede că rata mare de noi cazuri de COVID-19 este „o problemă foarte gravă” şi spune că este nevoie de colaborare între autorităţile locale, populaţie şi sistemul de sănătate. Întrebat despre măsurile pe care le va lua dacă se va trece de rata de 3 cazuri la mia de locuitori, Nicuşor Dan a afirmat că se va analiza distribuţia acestor cazuri, iar „ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment.”

Nicușor Dan nu ia în calcul carantinarea Bucureștiului

Invitat la Realitatea Plus, Nicușor Dan a spus că din observațiile sale, lumea a început să conștientizeze gravitatea virusului și să poarte mască de protecție.

„E o problemă gravă, foarte multă este conştientă şi ia măsuri împotriva acestui virus. Foarte multă lume este foarte conştientă şi este de salutat. Eu mai merg cu transportul public şi 99% poartă mască. Situaţia e gravă, putem spune că un om din 300 este infectat, dintre oamenii din jurul nostru. La nivel indvidual trebuie să respectăm măsurile specialiştolor şi trebuie să colaborăm. Din păcate, nu a existat o colaborare foarte bună până acum. Eu sunt un om al dialogului, toată activitatea mea publică a fost în sensul acesta”, a spus, vineri seară, la Realitatea Plus, Nicuşor Dan. 

Primarul ales al Capitalei a mai afirmat că este gata să colaboreze cu toate instituțiile pentru a stăvili evoluția virusului.

„Sunt gata, în momentul în care preiau mandatul, să colaborez cu MS, DSP, pentru că există nişte mijloace prin care putem stăvili această boală”, a mai declarat Nicoşor Dan.

Întrebat despre măsurile pe care le va lua dacă Bucureştiul va trece de rata de 3 la mie după ce va prelua mandatul, primarul ales al Capitalei a afirmat: „Sunt măsuri obligatorii. Deci, în situaţia de 3 la mie, devine obligatorie puratea măştii în spaţii deschise. Probabil că vom avea un sistem informatic prin care vom vedea cum sunt distribuiţi cei 3 la mie. Ipoteza carantinării Bucureştiului este exclusă în acest moment. Rolul autorităţilor locale e să asigure respectarea acestor prevederi. În rest, trebuie să colaboram cu DSP cea care în acest moment este motorul împotriva răspândirii bolii şi importantă stabilirea listei de contacte.”

Gigi Becali a început cumpărăturile de Black Friday. Cinci transferuri dintr-o lovitură la FCSB. Roş-albaştrii...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
FOTO. Cum a ajuns să arate la 46 de ani Adrian Ilie, celebrul fotbalist din...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Franţa, sub teroare. Trei morţi şi mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-o biserică...
Atac într-o catedrală la Nisa, soldat cu trei morți. O victimă ar fi fost decapitată...
Ce s-a întâmplat după ce un ungur a luat acasă o prostituată din Gara de...
Unde a ajuns să trăiască azi tatăl Gabrielei Cristea. Vecinii evită să discute despre situația...
Și-a FĂCUT o fotografie fix înainte să MOARĂ. Ți se ZBÂRLEȘTE pielea la ce a...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Mașina SENZAȚIONALĂ produsă în România: zeci de țări se BĂTEAU pentru ea. Ce avea special...
Moşii de Toamnă 2020 sau Sâmbăta Morţilor: Ce este bine să dai de pomană în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Care este meseria pe care o distruge noua invenţie a lui Bill Gates. Zeci de...
Andreea Marin a trecut prin clipe de groază. Nu o să îţi vină să crezi...
×
Inchide