Reacție tranșantă a lui Nicușor Dan în scandalul din USR. Primarul ales al Capitalei despre excluderea lui Vlad Teohari de pe listele pentru parlamentare pentru „delict de opinie”: Mi se pare foarte grav

Redactor:
Gilda Popa
Reacție tranșantă a lui Nicușor Dan în scandalul din USR. Primarul ales al Capitalei despre excluderea lui Vlad Teohari de pe listele pentru parlamentare pentru „delict de opinie”: Mi se pare foarte grav
Sursa FOTO: capital.ro

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a criticat joi decizia conducerii USR-PLUS de a invalida candidatura la parlamentare a lui Vlad Teohari, din partea USR-PLUS Diaspora. Vlad Teohari, exclus de Biroul Național al formațiunii de pe lista pentru parlamentare pentru că „a ieșit public împotriva partidului”, a decis să își caute  dreptatea în instanță, contestând listele. 

Nicușor Dan: Lucrurile sunt foarte clare: faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze în numele partidului pentru un delict de opinie mi se pare foarte grav

Nu vreau să comentez foarte mult despre ce s-a întâmplat cu numirile pe liste, în schimb pentru ce s-a întâmplat în diaspora acolo lucrurile sunt foarte clare în opinia mea: faptul că un om votat de o filială nu a putut să candideze în numele partidului pentru un delict de opinie mi se pare foarte grav”, a spus Nicuşor Dan, într-un interviu pentru Hotnews.

Primarul ales al Capitalei: Nu am în acest moment intenția să mă înscriu în PNL. Nici în USR

Nicușor Dan a mai precizat, într-un interviu acordat Hotnews.ro, că nu intenționează să se înscrie nici în PNL, nici în USR.

Primarul ales al Capitalei mai spune că nu va renunța la subvențiile la apa caldă și căldură și că estimează că în doi-trei ani nu vor mai fi probleme în această privință. El spune că va continua o serie de proiecte de infrastructură deja începute în mandatul Gabrielei Firea sau anterior.

Nicușor Dan despre fluidizarea traficului: Soluția e trenul de suprafață și reabilitarea celor 50 kilometri de linie de tramvai

„Pe termen mediu trebuie să mărim cantitatea de transport public și soluția e trenul de suprafață și reabilitarea celor 50 km de linie de tramvai. Dincolo de asta, există bani europeni și e ușor de făcut acele mari parcări. Există bani europeni pentru construcție, nu și pentru teren. Repede putem face sistemul de management al traficului. În primărie acum există softul, nu și soluția de implemetare efectivă”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei mai spune că urmărește desființarea companiilor municipale, cu unele excepții

„Companiile municipale trebuie să intre în lichidare. Ele au eșuat. principala menire era să diminueze cheltuielile primăriei. Suntem obligați să păstrăm Termoenergetica, e o discuție cu Energetica Servicii. mai sunt niște colective care sunt interesante, cum e cel de la managementul traficului, mai e unul interesat, compania de protecție civilă”, explică Nicușor Dan.

Despre despăgubirile datorate de Primăria Capitalei în cazul Constanda, Dan spune că există o hotărâre definitivă care obligă municilaplitatea să-i plătească niște bani, dar că va încerca să eșaloneze. „Încercăm să eșalonăm. Trebuie să ne uităm la buget și să eșalonăm în modul cel mai rezonabil. Estimarea mea e că datoriile sunt undeva la 4 miliarde”, spune Dan.

Reacțiile liderilor USR în scandalul listelor pentru parlamentare: Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir

Primarul ales al Sectorului 1 Clotilde Armand a replicat pe Facebook membrilor USR care și-au manifestat public nemulțumirea că, în pofida rezultatelor și activității politice, au fost eliminați de pe listele pentru alegerile parlamentare sau trecuți pe poziții neeligibile. „Lupta pentru puterea internă n-are voie să altereze țelul nostru”, scrie Armand. Și liderul USR, Dan Barna, a tranșat scurt la RFI scandalul listelor, precizând că „nemulțumirile nu au niciun temei”.

„Aș vreau să vă spun că în USR PLUS e cam greu cu combinațiile și cu ascunzișurile pentru că până și certurile noastre interne sunt publice. Cine încearcă asta își poate face bagajele și au revoir din acest proiect politic. Știu, suntem un deliciu pentru analiștii politici și site-urile ’’pe surse’’ care despică firul în patru”, a comentat primarul ales al Sectorului 1, Clotlde Armand, pe Facebook.

Una dintre reacțiile cele mai dure în USR este cea a lui Vlad Teohari, a cărui candidatură pentru diaspora a fost invalidată de Biroul Național al formațiunii pentru că „a ieșit public împotriva partidului”. Acesta a decis să își caute dreptatea în instanță, contestând listele. Senatoarea USR Florina Presadă și parlamentarii Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu se numără printre cei nemulțumiți de modul în care au fost întocmite listele pentru parlamentare.

 

 

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide