O proprietară de terasă din Alba Iulia reclamă că a fost amendată din parcare de polițiști

O proprietară de terasă din Alba Iulia reclamă că a fost amendată din parcare de polițiști
O proprietară de terasă din Alba Iulia reclamă că a fost amendată din parcare de polițiști
Publicat: 10/03/2021, 19:05
Actualizat: 06/04/2021, 14:59

Patronii de terase din Alba Iulia se plâng că sunt hărțuiți de către polițiștii veniți în control, pe care îi acuză că le aplică amenzi pe bandă rulantă fără vreun temei legal.

Amenzi de 2.000 de lei

Când se prezintă în control, oamenii legii motivează că plângerile sunt, de fapt, reclamații ale concurenților. Astfel, lupta pentru supraviețuire în domeniul HORECA, aflat oricum pe marginea prăpastiei, s-a ascuțit și naște conflicte în serie între comercianții din zonă.

Voichița Marian, administrator de terasă și patroană de hotel în centrul orașului Alba Iulia, conduce lupta împotriva a ceea ce afirmă că sunt injustiții.

Se consideră victima celor care se ocupă de respectarea legii și, după ce și-a strigat oful pe Facebook, a făcut reclamații și a mers în audiențe la oficialități.

I-a prezentat cazul inclusiv senatorului PSD Călin Matieș, care miercuri va convoca reprezentanții HORECA, în vederea identificării unor soluții. Până atunci, Voichița Marian si-a angajat avocat prin intermediul căruia contestă amenzile încasate și se luptă la baionetă cu Poliția Alba Iulia.

De două săptămâni, amenzile curg la foc automat (în total, sunt 6), iar cuantumul lor este de 2.000 de lei fiecare. Polițiștii motivează în procesele verbale nerespectarea restricțiilor impuse de coronavirus. Mai exact, pentru a putea funcționa, terasa ar trebui să elimine complet geamurile, pentru a devein un spațiu complet deschis, nefiind suficientă doar rabatarea lor.

Sancționați din două în două zile

”Totul a început pe 21 februarie 2021 și s-a continuat în mod susținut, din două în două zile. Sunt amenzi scrise din parcare, agenții constatatori nici măcar nu se dau jos din mașină. Alteori, au intrat în forță! Prima amendă a fost de la Jandarmerie, iar celelalte – de la Poliție.

Complexul Prestige este în centru, aproape de Primărie, iar aici, noi avem terasa închisă de de sus până jos. Avem însă termopane mobile, care se pot deschide. Aici, în Alba Iulia, nimeni n-are spațiu complet deschis, toate sunt semideschide. Dacă aș da termopanele jos, ar rămâne doar stâlpii de susținere, să bată vântul.

Dacă sunt nereguli, tu Poliție de ce nu sesizezi DSP-ul, să închizi terasa? Dar, noi am avut control de la DSP, care a menționat în procesul verbal că trebuie să deschidem geamurile și că putem fucționa așa! Atunci, de unde teroarea asta? S-a dat ordin de undeva să fim amendați? Acestea sunt abuzuri! Am supărat pe cineva, iar acum polițiștii se răzbună! Lucrurile nu pot rămâne așa”, susține femeia.

„Parcă se ascundea Dincă în complex sau vindeam droguri”

Care continuă tirada: ”Am ajuns ținta unei diversiuni la nivel de Poliție. Îmi fac controale zilnice, îmi dau amenzi din două în două zile, iar mai nou amendează și alte firme cu terase spunând că eu am făcut reclamație. Este un adevărat haos, o teroare, am fost în audiență la primar, la adjunctul Poliției, toți aruncă vina pe agenții din stradă, că sunt reclamații. Că toate terasele sunt neconforme și că toți trebuie să închidem.

Această vânătoare a mea a început pe 21 februarie, ulterior a tuturor celor care avem terase, care până acum două săptămâni erau conforme, iar acum nu mai corespund. Pandemia este de un an și nimeni nu a avut nicio obiecție, atâta timp cât sunt deschise panourile sau foliile. În plus, avem și hotel, avem oameni cazați, nu a întrebat nimeni cine sunt, cine mănâncă, ci doar au amendat. Am ajuns de mirare în toată țara, pentru că avem muncitori și ingineri de la diferite firme din țară si nu au văzut așa ceva nicăieri, niciodată.

Să intre în curte 2-3 echipaje cu girofar și să coboare din mașini 4, 5, 8 persoane: polițiști, jandarmii, pompieri, parcă se ascundea Dincă în complex sau vindeam droguri! Fac comerț de 30 ani, nu am trăit asemenea asupriri, iar firma mea nu a primit 5 amenzi în 15 ani, nu în 12 zile”.

Am solicitat punctul de vedere al Poliției Alba Iulia. Răspunsurile la întrebările formulate pe marginea acestui caz nu ne-au parvenit, însă vor fi publicate de îndată ce vor sosi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier