O proprietară de terasă din Alba Iulia reclamă că a fost amendată din parcare de polițiști

O proprietară de terasă din Alba Iulia reclamă că a fost amendată din parcare de polițiști
O proprietară de terasă din Alba Iulia reclamă că a fost amendată din parcare de polițiști
Publicat: 10/03/2021, 19:05
Actualizat: 06/04/2021, 14:59

Patronii de terase din Alba Iulia se plâng că sunt hărțuiți de către polițiștii veniți în control, pe care îi acuză că le aplică amenzi pe bandă rulantă fără vreun temei legal.

Amenzi de 2.000 de lei

Când se prezintă în control, oamenii legii motivează că plângerile sunt, de fapt, reclamații ale concurenților. Astfel, lupta pentru supraviețuire în domeniul HORECA, aflat oricum pe marginea prăpastiei, s-a ascuțit și naște conflicte în serie între comercianții din zonă.

Voichița Marian, administrator de terasă și patroană de hotel în centrul orașului Alba Iulia, conduce lupta împotriva a ceea ce afirmă că sunt injustiții.

Se consideră victima celor care se ocupă de respectarea legii și, după ce și-a strigat oful pe Facebook, a făcut reclamații și a mers în audiențe la oficialități.

I-a prezentat cazul inclusiv senatorului PSD Călin Matieș, care miercuri va convoca reprezentanții HORECA, în vederea identificării unor soluții. Până atunci, Voichița Marian si-a angajat avocat prin intermediul căruia contestă amenzile încasate și se luptă la baionetă cu Poliția Alba Iulia.

De două săptămâni, amenzile curg la foc automat (în total, sunt 6), iar cuantumul lor este de 2.000 de lei fiecare. Polițiștii motivează în procesele verbale nerespectarea restricțiilor impuse de coronavirus. Mai exact, pentru a putea funcționa, terasa ar trebui să elimine complet geamurile, pentru a devein un spațiu complet deschis, nefiind suficientă doar rabatarea lor.

Sancționați din două în două zile

”Totul a început pe 21 februarie 2021 și s-a continuat în mod susținut, din două în două zile. Sunt amenzi scrise din parcare, agenții constatatori nici măcar nu se dau jos din mașină. Alteori, au intrat în forță! Prima amendă a fost de la Jandarmerie, iar celelalte – de la Poliție.

Complexul Prestige este în centru, aproape de Primărie, iar aici, noi avem terasa închisă de de sus până jos. Avem însă termopane mobile, care se pot deschide. Aici, în Alba Iulia, nimeni n-are spațiu complet deschis, toate sunt semideschide. Dacă aș da termopanele jos, ar rămâne doar stâlpii de susținere, să bată vântul.

Dacă sunt nereguli, tu Poliție de ce nu sesizezi DSP-ul, să închizi terasa? Dar, noi am avut control de la DSP, care a menționat în procesul verbal că trebuie să deschidem geamurile și că putem fucționa așa! Atunci, de unde teroarea asta? S-a dat ordin de undeva să fim amendați? Acestea sunt abuzuri! Am supărat pe cineva, iar acum polițiștii se răzbună! Lucrurile nu pot rămâne așa”, susține femeia.

„Parcă se ascundea Dincă în complex sau vindeam droguri”

Care continuă tirada: ”Am ajuns ținta unei diversiuni la nivel de Poliție. Îmi fac controale zilnice, îmi dau amenzi din două în două zile, iar mai nou amendează și alte firme cu terase spunând că eu am făcut reclamație. Este un adevărat haos, o teroare, am fost în audiență la primar, la adjunctul Poliției, toți aruncă vina pe agenții din stradă, că sunt reclamații. Că toate terasele sunt neconforme și că toți trebuie să închidem.

Această vânătoare a mea a început pe 21 februarie, ulterior a tuturor celor care avem terase, care până acum două săptămâni erau conforme, iar acum nu mai corespund. Pandemia este de un an și nimeni nu a avut nicio obiecție, atâta timp cât sunt deschise panourile sau foliile. În plus, avem și hotel, avem oameni cazați, nu a întrebat nimeni cine sunt, cine mănâncă, ci doar au amendat. Am ajuns de mirare în toată țara, pentru că avem muncitori și ingineri de la diferite firme din țară si nu au văzut așa ceva nicăieri, niciodată.

Să intre în curte 2-3 echipaje cu girofar și să coboare din mașini 4, 5, 8 persoane: polițiști, jandarmii, pompieri, parcă se ascundea Dincă în complex sau vindeam droguri! Fac comerț de 30 ani, nu am trăit asemenea asupriri, iar firma mea nu a primit 5 amenzi în 15 ani, nu în 12 zile”.

Am solicitat punctul de vedere al Poliției Alba Iulia. Răspunsurile la întrebările formulate pe marginea acestui caz nu ne-au parvenit, însă vor fi publicate de îndată ce vor sosi.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
MasterChefii se întorc la Pro TV. Lovitură pentru Antena 1, care nu mai face Chefi...
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Divorțul anului? Andra și Cătălin Măruță își spun “ADIO”? Despartirea care a zguduit lumea mondena....
Fotbalistul lui Dinamo, înjunghiat cu sabia de interlopul `Fane Căpățână`, lider al antivacciniştilor: `De ce...
Denise Rifai, ULUITOR în propria emisiune! Dezvăluiri FABULOASE. Ce a făcut la MISA, la 'spirală'...
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Cea mai agresivă Dacia Duster. Cu aceste modificări SUV-ul românesc arată fabulos
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Șeful companiei Pfizer anunță când va reveni viața la normal
Alina Eremia, depistată cu Covid. Acum sigur regretă că a purtat masca sub nas
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
O mare bătaie de joc. Ce trebuie să facă românii care vor ajutoare de încălzire,...
Lovitură pentru Lidl, Kaufland și toate magazinele mari din România. Vești bune pentru clienții din...
COVID-19: Care sunt localitățile constănțene cu CEA MAI MARE INCIDENȚĂ
Actori talentați pe care ți-i aduci aminte, dar pe care nu știi cum îi cheamă
Vestea care cutremură Europa: Lovitură devastatoare pentru Angela Merkel. Ce va urma?
BOMBA dimineții de la PFIZER! Șeful companiei, anunț ÎN MIEZ DE NOAPTE
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” ....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
La un pas să vândă compania cu 25.000 de euro în 2007, antreprenorul Horia Cardoş...