OFFLINE. „Opera Comică pentru Copii”, spectacol în curte de 1 Iunie. Cine poate participa

Redactor:
Madalina Prundea
OFFLINE. „Opera Comică pentru Copii”, spectacol în curte de 1 Iunie. Cine poate participa
Spectacolul va avea loc în aer liber, în curtea instituției / Sursa: Facebook - Opera Comică pentru Copii

Primăria Capitalei a anunțat, duminică, printr-un comunicat de presă, reluarea spectacolelor, offline, ale „Operei Comice pentru Copii”. Prima reprezentație a instituției de cultură de la impunerea restricțiilor din starea de urgență are loc în curtea sediului din Calea Giulești, de Ziua Copilului, zi care coincide cu debutul unei noi etape de relaxare a măsurilor din starea de alertă pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus.

De 1 iunie, Opera Comică pentru Copii îţi deschide porţile, la sediul din Calea Giuleşti 16, a anunțat, duminică, Primăria Capitalei, printr-un comunicat de presă. De Ziua Copiilor, una dintre capodoperele lui Mozart, „Directorul de teatru”, va fi jucată gratuit în curtea instituţiei, începând cu ora 16.00.

Potrivit Primăriei Capitalei, Opera Comică pentru Copii şi-a mobilizat echipa şi s-a adaptat noilor măsuri luate de autorităţi, organizând foarte rapid două scene în aer liber. „Publicul va beneficia de măsurile de prevenţie necesare în această perioadă, simţindu-se în siguranţă”, a anunțat Primăria.

Pentru a putea participa la spectacol, doritorii trebuie să completeze un chestionar disponibil pe site www.operacomica.ro şi pe pagina de Facebook Opera Comică pentru Copii.

Felicia Filip: „Ce mult ne-am dorit în acest timp să vedem chipurile transfigurate, înnobilate de magia artei”

„Scena produce misterul chimiei ce ne uneşte cu cei din sală, imposibil de realizat altfel decât în spectacolul viu, LIVE. Ce mult ne-am dorit în acest timp să vedem chipurile transfigurate, înnobilate de magia artei. Clipa reîntâlnirii a sosit, fericiţi vă spunem – SUNTEM AICI, VĂ AŞTEPTĂM, VĂ IUBIM!”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Opera Comică pentru Copii, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei şi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a fost prima care a mutat întreaga activitate în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgenţă, începând cu data de 10 martie 2020.

Începând din 1 iunie, este permisă organizarea de spectacole în aer liber, cu maximum 500 de persoane, dar sunt impuse o serie de măsuri privind păstrarea distanței fizice și de protecție sanitară a participanților. Printre altele, măsurarea temperaturii este obligatorie la intrarea la spectacole.

Potrivit ordininului comun privid activitățile culturale, semnat de Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, publicat, vineri, în Monitorul Oficial, accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Pe de altă parte, acesta nu include norme privind vârsta participanților. Acestea se regăsesc în ordinul comun semnat de ministrul Nelu Tătaru și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care indică drept posibilă expecție de la portul măștii copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Ce spectacole sunt programate în luna iunie

Luni, 01 iunie

 • ora 16 şi ora 19: opera Directorul de Teatru, regia: Cristian Mihăilescu (intrare liberă)
„Directorul de TeatruȚ / Sursa: Opera Comică pentru Copii
„Directorul de TeatruȚ / Sursa: Opera Comică pentru Copii

Vineri, 05 iunie

 • 19:00 – opera Hansel şi Gretel, regia: Cristian Mihăilescu

Sâmbătă, 06 iunie

 • 11:00 – basmul simfonic Petrică şi Lupul
 • 19:00 – opera Hansel şi Gretel, regia: Cristian Mihăilescu

Duminică, 7 iunie

 • 11:00 – basmul simfonic Petrică şi Lupul

Vineri, 12 iunie

 • 19:00 – Gala de Musical

Sâmbătă, 13 iunie

 • 11:00 – concert – lecţie Viaţa lui Mozart
 • 19:00 – Gala de Musical

Duminică, 14 iunie

 • 11:00 – concert – lecţie Viaţa lui Mozart

Vineri, 19 iunie

 • 19:00 – baletul Scufiţa Roşie, regia: Andreea Soare

Sâmbătă, 20 iunie

 • 11:00 – concert – lecţie Cu Nino în Europa
 • 19:00 – baletul Scufiţa Roşie, regia: Andreea Soare

Duminică 21 iunie

 • 11:00 – concert – lecţie Cu Nino în Europa

Vineri, 26 iunie

 • 19:00 – musicalul Erus şi Valea Generozităţii, regia: Ana Crăciun – Lambru

Sâmbătă, 27 iunie

 • 11:00 – Spectacole de magie
 • 19:00 – musicalul Erus şi Valea Generozităţii, regia: Ana Crăciun – Lambruâ

Duminică, 28 iunie

 • 11:00 – Spectacole de magie
Inchide